Juncker: Artık patron değiiz, zayıflıyoruz!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, 'Avrupa küresel sahnede güç kaybediyor. Dünyanın patronu olduğumuzu düşünüyoruz ama aslında kainatın küçük ve zayıf bir parçası olduğumuzu unutuyoruz' dedi.

Juncker: Artık patron değiiz, zayıflıyoruz!
Juncker: Artık patron değiiz, zayıflıyoruz!
GİRİŞ 29.04.2018 04:30 GÜNCELLEME 29.04.2018 05:39
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Hollanda'nın Trouw adlı gazetesine konuşan Juncker, AB'nin ekonomik, demografik durumu ve Rusya'yla ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu.

"PUTİN ARKADAŞIM"

 

Avrupa ve Rusya'nın soğuk savaş retoriğini geride bırakarak tekrar nasıl bağlantı kurulacağına odaklanması gerektiğini belirten Juncker, "Putin arkadaşım, kimse bugün Putin'e arkadaşım demeye cesaret edemese de biz çok uzun yıllardır arkadaşız." diye konuştu.

Rusya'nın bölgesel bir güçten çok daha fazlası olduğunu aktaran Juncker, "Ruslarla eşitimiz gibi konuşmayı öğrenmeliyiz." ifadesini kullandı.

Juncker, Avrupa'nın güvenliğinin Rusyasız inşa edilemeyeceğini vurguladı. 

"AVRUPA OLARAK DÜNYANIN PATRONU OLDUĞUMUZU SANIYORUZ"

Juncker, "Avrupa küresel sahnede güç kaybediyor. Dünyanın patronu olduğumuzu düşünüyoruz ama aslında kainatın küçük ve zayıf bir parçası olduğumuzu unutuyoruz." açıklamasında bulundu.

"AVRUPA OLARAK GÜÇ KAYBEDİYORUZ VE GERİLİYORUZ"

Avrupa'nın ekonomik güç olarak gerilediğine ve demografik olarak da güç kaybettiğine dikkati çeken Juncker, "Kültürel olarak varız ama baskın değiliz. Bu nedenle herkesi daha mütevazı olmaya ve dünyanın geri kalanını dinlemeye davet ediyorum." dedi.

"AB HRİSTİYAN BİRLİĞİ DEĞİL"

AB'nin kimliği üzerine de geniş açıklamalara yer veren Juncker, "AB bir Hristiyan birliği değil." değerlendirmesini yaptı. Juncker, Hristiyanlığın Avrupa'nın gelişimine büyük katkı sağladığını ancak AB'yi Hristiyan bir birlik olarak tanımlamanın gerçeği yansıtmayacağını aktararak "Topraklarımızda Müslümanlar da yaşıyor. Kurallarımıza uydukları müddetçe onların da topraklarımızda yeri olmaya devam edecek." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Üçüncü dünya savaşı yakındır bu Avrupa tarihte nezaman işleri yolunda gitmediyse hep bir yerleri sömürdüler oyüzden hiç bir zaman Türkiye gibi Rusya gibi ülkelerin güçlü olmalarını istemezler Arap ülkeleri zaten bunlara çalışıyor oyüzden diyorum allah Türk milletinin Yardımcısı olsun
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin kurallariniza uyduklari müddetce. Yazinin sonunda baklayi cikariyor agzindan. Git istanbul´u bir zyaret et. Ve orada özellikle Darül-aceze´yi icindeki Cami-Kilise-Havra´yi biz sizin gibi kurallar koymadan yüzlerce yil önce insa ettik. AB Hiristiyan kulübü degil diyorsun ya kocaman bir yalan.
    Cevapla
  • Atlas 5 yıl önce Şikayet Et
    Afrika kıtasına bakın birde avrupaya kimin küçük olduğu ortada katlederek sömürerek salgın hastalıklar bulaştırarak kobay gibi, insani yardım adı altında her türlü gelişmeyi engelleyerek, kendi refahları için demokrasileri ayy daha fazla yazamıycam Allah en kısa zamanda belalarını versin, en başta da biritanyanın sömürücü asalaklar va kraliyet ailesinin.
    Cevapla
  • hahaha 5 yıl önce Şikayet Et
    Geberin pis kafirler ins. Hepiniz geberirsiniz zuhahahaha
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Haha turkiye siz bir hic siniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama