Demirtaş'ın adaylığı için iptal başvurusu

HDP’nin tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın adaylığının iptal edilmesi için YSK’ya başvuru yapıldı.

Demirtaş'ın adaylığı için iptal başvurusu
Demirtaş'ın adaylığı için iptal başvurusu
GİRİŞ 11.05.2018 16:04 GÜNCELLEME 11.05.2018 17:36
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

24 Haziran erken seçiminde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı olan ve 5 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın adaylığının iptal edilmesi için Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım'ın YSK'ya başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Odatv'nin haberine göre Yalım, YSK'ya verdiği dilekçede Demirtaş'ın bir fotoğrafına da yer verdi. Yalım dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: "HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Kandil Dağı'nda eli kanlı PKK'lı teröristler ile çektirdiği fotoğraf. Demirtaş için başka bir şey söylemeye gerek var mı? Teröristler ile fotoğraf çektiren Demirtaş Cumhurbaşkanlığına nasıl aday olur? Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı Adaylığının iptal edilmesini arz ederim".

YORUMLAR 42
  • eskipazar Lı 5 yıl önce Şikayet Et
    cok akıllıca selahattın cim
    Cevapla
  • Garibyolcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Aç tavuk meselesi
    Cevapla
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat!!! Eğer bu katil aday olursa batıdaki kurtler için çok sorun çıkar.
    Cevapla
  • kenan 5 yıl önce Şikayet Et
    perinçek için bir şey konuşmaya diliniz varmıyor.Bunun meclise girmesi çok mu normal
    Cevapla
  • furkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru.Niçin bizim vatanımız çokmu kıymetsizki bu ve benzeri kişiler aday olabiliyor.Daha 15 temmuzu bile kabullenemiyenler bu memlekette siyaset yapabiliyor.Ondan sonrada dikdatör yönetiyor diye birde yaygara çıkarıyorlar.Asıl sizin gibilere bu ülkede siyaseti bile yasaklamak gerekir, çünkü önce vatan gelir.Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.Vatanına sahip çıkmayanın bu ülkede yeri yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır yaptırım! Gözler Meclis'e çevrildi
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak