Bir siyaset mühendisliği projesi daha çöktü

Medyanın şişirdiği, “Bilge lider” projesi geçtiğimiz gün kameralar karşısında yaşanan olayla tuzla buz oldu. Temel Karamollaoğlu ilk tecrübesinde kendine hakim olamayarak, kendi gerçek kişiliğini dışa vurdu.

Bir siyaset mühendisliği projesi daha çöktü
Bir siyaset mühendisliği projesi daha çöktü
GİRİŞ 14.05.2018 10:07 GÜNCELLEME 14.05.2018 17:59
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

"Çerçevesini medyanın çizdiği, içini siyaset mühendislerinin doldurduğu “Bilge lider” projesi hayatın duvarlarına çarpıp tuzla buz oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için masa başında çizilen siyaset portresi, seçmenle ilk sınavında başarısızlığa uğradı. “Bilge adam” ve yanındakiler, üzerine yürüdüğü dertli bir kadını neredeyse dövmeye kalkışırken kameralara yakalandı. Organik bir liderle hormonlu bir siyasetçi arasındaki fark da böylece toplumun gözleri önüne serildi.

KENDİNE HAKİM OLAMADI, GERÇEK KİŞİLİĞİNİ DIŞA VURDU

Gerçekleri ilanihaye gözlerden kaçıramazsınız; medyanın şişirdiği, pamuklara sarıp kolladığı bir siyasi figür olarak Temel Bey, kamu önündeki planlanmamış ilk tecrübesinde kendine hakim olamayarak, siyaset mühendislerinin çizdiği çerçevenin dışına taşarak kendi gerçek kişiliğini dışa vurdu.

 

 

“Kapalı” bir kadın, “Bilge adam”a oy vermeye aday şehit eşi bir hanımefendi şikayetini, sitemini kendisine aktardığı sırada Karamollaoğlu’dan beklemediği bir tepki gördü. “Bilge lider” kontrolünü kaybederek, hiddetle hanımefendinin üzerine yürüdü.

SAADET PARTİLİLER BİLE ŞAŞKINLIKLA İZLİYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı’nın öfkesi, tepkisi de gösteriyor ki, aslında bu hanımefendi doğru bir noktaya işaret etmiş: Rahmetli Erbakan’ın partisi nasıl olur da 15 Temmuz’a tiyatro diyenlerle (yani darbecilerine yakın siyasi çevrelerle) birlikte hareket eder?

15 Temmuz şehidi İbrahim Yılmaz’ın eşi olan Esma Yılmaz’ın, bu eleştirisi son derece yerinde ve normal. Milyonlarca vatandaş, Saadet-CHP yakınlaşmasını bu soruyla anlamaya çalıştı. CHP’yle ittifakı, bu derece yakınlaşmayı Saadet Partililer bile eminim hala şaşkınlıkla izliyor.

Esma Yılmaz’ın Saadet Partisi Genel Başkanı’na yönelttiği bu soru ve eleştiride ne bir sıra dışılık, ne de bir absürtlük var. Sadece kamu önünde işaret edilen acı bir gerçeğin Temel Bey’de uyandırdığı bir öfke, rahatsızlık ve bunun sözlü şiddet biçiminde dışa vurumu söz konusu.

MİLLETİ FAZLASIYLA ÜZDÜ VE ÖFKELENDİRDİ

Doğrusunu isterseniz bugüne değin Saadet Partisi’nin gerek AK Parti’ye ve gerekse Erdoğan’a ilişkin eleştirilerinden kimsenin alındığı yoktu. Fakat, Temel Karamollaoğlu’nun ısrarla Abdullah Gül’ü Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkarıp milleti bölmeye çalışması, fitne çıkarmaya dönük bir siyaset izlemesi, 15 Temmuz’a “tiyatro” diyenlerle yakınlaşması milleti fazlasıyla üzdü ve öfkelendirdi.

Çok fazla söze gerek yok; ne Esma Hanım bir ajan-provokatördür ne de başkaları. Sorun bir siyaset mühendisliği projesi olarak gündeme gelen Temel Karamollaoğlu’nun seçimlere yetişemeden millet önünde kendisini açığa vurması, deşifre etmesi ve demoralize oluşudur."

Bilgileri Kurtuluş Tayiz, Akşam Gazetesi'ndeki köşesinde paylaştı.

YORUMLAR 167
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık Saadet bitmiştir.Unutmayın bunun hesabı çetin olur Allah katında.
    Cevapla
  • ALPER 5 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerden bir türlü kurtulamıyoruz.
    Cevapla
  • hadi oradan 5 yıl önce Şikayet Et
    bir temel bir temele demişki ,hadi gel özgürlük ve insan hakları duşmanı partilere destek olalım.biji apo,biji emperyalizm.
    Cevapla
  • hursit dilaver 5 yıl önce Şikayet Et
    afbuyrun da ingilterede ingiliz okulunda egitim alan aziz ve muhterem TEMEL MOLLAYA bu yapılmaz. üstüne eşi hanimefendi de ingiliz..yani ingilizlere değil laf söylemek,bir büyügümüzün son gecesi ingiltereden yerine vali ya da başkan istemesi vardır mesela..ingiltere deyip te geçmeyin. devlet-i fehimanemizdir bakın.onun için lafınıza dikkat edin.RAİF KARADAG'I DA UNUTMAYIN.(petrol fırtınası yazarı)
    Cevapla
  • Bayram 5 yıl önce Şikayet Et
    Saadetin hüzün yılı. Corciya mezunun Corcu sevinderecek, müslümanı üzecek davranışlarına artık bir son vermelidir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı