Erdoğan yerli otomobil için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil üretimine ilişkin, '2019'da prototip hazır olacak, 2021'den itibaren seri üretim başlayacak' dedi.

Erdoğan yerli otomobil için tarih verdi
Erdoğan yerli otomobil için tarih verdi
GİRİŞ 11.06.2018 23:43 GÜNCELLEME 12.06.2018 01:31
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atıcılar Atletizm Sahası'nda düzenlenen "Büyük Bursa İftarı"nda yaptığı konuşmada, yerli otomobil ve Kanal İstanbul projelerine dair önemli mesajlar verdi.

"2019'DA PROTOTİP HAZIR OLACAK, SERİ ÜRETİM 2021'DE!"

 

"Biz şimdi 'yerli, milli otomobil' diyoruz. Yerli, milli otomobilde karşımıza kim çıkıyor, CHP. Ne diyor? 'Bu Erdoğan, 20 sene geriden takip ediyor.' diyor Bay Muharrem. Bak sen daha çıraksın, çırak. Senin bizim hangi otomobili yaptığımızdan haberin bile yok. Biz elektrikli otomobil yapacağız Bay Muharrem." ifadelerini kullanan Erdoğan, "(Yerli otomobil üretimi) 2019'da prototip hazır olacak, 2021'den itibaren seri üretim başlayacak." diye konuştu.

"SEN İSTESEN DE YAPACAĞIZ, İSTEMESEN DE!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Kanal İstanbul'u yaptırmayız) diyorlar. Yapacağız. İsteseniz de yapacağız, istemeseniz de yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 26
  • Vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Araba üretmek bazı küresel güçleri rahatsız edebilir.Bu Türkiye için büyük atılım ,ağır sanayinin şaha kalkacağı bir başarı .Bunu başaracak yol ise çok mayınlı . Yapılacak olan bu yatırım ayakları, beyinleri çok iyi korunmalı. Eski Yugoslavya’nın parçalanmasının sebeplerinden biriside Araba sanayisine yatırımların başarıya doğru ilerleme göstermesinde dolayı ilerleyişi idi.
    Cevapla
  • ilker 5 yıl önce Şikayet Et
    Muharrem İnce neden yerli otomobil projesini durdurmak istiyor?İçeride ve dışarıda bu projeyi istemeyen para babaları var.CHP bildik CHP, halk yerine sermaye çevrelerine işaret veriyor.
    Cevapla
  • ZZZ 5 yıl önce Şikayet Et
    arabamı satıp yerli araç alacam çıksın bekliyorum
    Cevapla
  • batu 5 yıl önce Şikayet Et
    paran varmı ? 70.000 tl den ucuz araba olmaz...
    Cevapla
  • zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Tramp ülkesine araç veya ürün satanları kısıtlayıp anlaşmaları tepe taklak ediyor biz Almanyayı ihya etmeye devam ediyoruz. Anladık parayı bulunca milliyetçiliğimizde imanımızda zayıflıyor ama devletin bunu zorlaştırıcı önlemler alması gerekmez mi sonra döviz bulmak için kılı kırk yarıyoruz.
    Cevapla
  • lotuss 5 yıl önce Şikayet Et
    inş üretilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!