Çelik: Seçimden sonra engelsiz koşu yapacağız

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Ramazan Bayram'nın üçüncü gününde 24 Haziran seçimleri için yoğun mesaisini Alanya'da sürdürdü.

Çelik: Seçimden sonra engelsiz koşu yapacağız
Çelik: Seçimden sonra engelsiz koşu yapacağız
GİRİŞ 18.06.2018 16:38 GÜNCELLEME 18.06.2018 17:49

Yeni sistemi 'şahlanış' olarak nitelendiren Çelik, “24 Haziran seçimleri siyasi tarihimizdeki en kritik seçimdir. Türkiye'nin yüklerinden kurtulmasıyla engelsiz koşu yapmak için yeni bir dönemin kapısını açacağız. İnşallah, 25 Haziran'da şahlanışın ilk adımını atacağız” dedi. 

Ramazan Bayram'nın son gününde hemşerileriyle bayramlaşmaya devam eden Sena Nur Çelik, Alanya’da turizm çalışanlarıyla buluştu.

 

 

“Antalya’nın turizmde yıldızı 4 mevsim parlayacak”

Dünyanın gözde şehri Antalya’nın Türkiye turizminin yükselişinde anahtar faktör olduğunu belirten Çelik, “Turizmin kalbinin attığı Antalya en fazla yabancı ziyaretçi çeken 12’nci şehir oldu. Turizmde Türkiye ortalamasını yükselten bir büyüme gerçekleştirdi. Antalya ve Alanya’da turizm sektöründe önemli projeleri hayata geçirdik. Antalya’da büyük çapta ilk sosyal konut projemizi Serik’te yapıyoruz. TOKİ tarafından inşa edilecek 2 bin 200 konutluk ilk etabın temeli 1 ay önce atıldı. İnşallah yıl sonunda Serik’te evi olmayan turizm çalışanları, kura ile 250-400TL arası taksitlerle kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Turizm çalışanlarımıza yönelik sosyal konut projelerini Alanya başta olmak üzere diğer ilçelerimizde de gerçekleştireceğiz. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nu çıkardık ve çalışalar lehine düzenlemeler yaptık. Turizm sektöründe sigortasız işçi çalıştırma, düşük gelir gösterme, ücretsiz fazla mesai, izin kullandırmama gibi sorunları giderdik. Çalışanlarımız için yargıya başvurmak yerine daha hızlı, alternatif çözüm bulmanın yolunu açtık. İş Mahkemelerine başvurmadan önce Arabulucuya başvurma zorunluluğu getirdik. Eğer anlaşma sağlanamazsa mahkemeye başvurma hakkı korunacak. İşletmelerin maliyetlerini düşürerek tesisleri daha uzun süre açık tutmaları ve daha fazla istihdam sağlamaları için “1 senden 1 benden” projesini hayata geçirdik. İşletmelerin istihdam ettikleri çalışanların yüzde 30’u kadar genç kardeşimizi işe almaları halinde birer ay arayla asgari ücret üzerinden maaşı, sigorta primini ve vergi yükünü devletimiz karşılıyor. Sosyal Güvenlik Prim Desteği kapsamında, tesislerde yıl boyunca istihdam edilen ortalama çalışan sayısının üzerinde istihdam sağlandıkça, ilave çalışanların SGK primlerini biz ödüyoruz. Bu desteklerle hem istihdam artıyor hem de turistik tesislerimiz daha uzun süre faaliyet gösteriyor. Son 16 yılda asgari ücreti dokuz katına çıkarttık. Bu sene yüzde 7’lik büyüme oranıyla önemli bir başarı yakaladık. Ülkemizde istikrar ve ekonomik kalkınma devam ettikçe asgari ücreti misliyle arttırmaya devam edeceğiz” dedi.

“Antalya’yı dünyada en çok mavi bayraklı plaj olan turizm destinasyonu haline getirdik”

Marka şehir Antalya’yı dünyada en çok mavi bayraklı plajı olan turizm destinasyonu haline getirdiklerini ifade eden AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şehir Hastanemiz tamamlanınca Antalya sağlık turizminin başkenti olacak. Turist sayısında 2018’e rekorla başlayan Antalya Mayıs sonuna kadar yaklaşık 3 milyon turisti ağırladı. Bu yıl 14 milyon turist bekliyoruz. Hem ülkemiz hem Antalya ve Alanyamız turizmde şahlanış dönemine girdi. Gazipaşa Havalimanı’nı genişleterek yolcu kapasiteni artıracağız. Antalya – Alanya otoyolu hizmete girdiğinde turistler 1 saatte Alanyamıza ulaşabilecek. Hızlı tren projelerinin tamamlanması ile Antalya’nın turizmde yıldızı artık 4 mevsim boyunca parlayacak. 2018’de ülkemize yaklaşık 40 milyon turist bekliyoruz. Turist sayısı ve turizm geliri bakımından Dünyadaki ilk 5 ülke arasında yer almayı hedefliyoruz. Güçlü turizm, güçlü Antalya, güçlü Alanya için yorulmadan çalışacağız. Vakit turizm vakti, vakit Antalya vakti."

“Yıkım ekibi gibi konuşuyorlar”

Ak Partinin en genç milletvekili, muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarının vaatlerini eleştirdi. Türkiye'nin 16 yılda gerçekleştirdiği büyük atılımlara değinen Çelik, Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi dev projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Sena Nur Çelik, “Fatih Sultan Mehmet gemileri karadan yürüterek tarihte yeni bir çağ açtı. Onun torunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da arabaları, trenleri denizin altından geçirdi. Cumhuriyet tarihinde 25 havalimanı yapıldı, biz 16 yılda 26 tane daha ekledik. Şimdi dünyanın en büyük havalimanlarından birini yapıyoruz. Dünyadaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'de. 3’üncü havalimanının 2025’te ekonomiye katkısı 20 milyar doları bulacak. Bu para emeklimizin, işçimizin, memurumuzun, öğrencimizin cebine girecek. Mega eserlerimizle hem ülkemiz hem milletimiz kazanacak. Muhalefetin tek derdi projeleri yıkmak. Ana muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Kanal İstanbul'a, yerli otomobile karşı çıkıyor. Yeni kurulan partini genel başkanı TRT'yi satacağını söylüyor. Hep birlikte aynı telden çalıyorlar. Projeleri durduracaklarını, yapılanları yıkacaklarını, kapatacaklarını söylüyorlar. Dünyada seçime girenler yapacaklarını anlatır bizde ise muhalefetin cumhurbaşkanı adayları sadece 'yıkacağız' diyorlar.  İçeride ve dışarıda yürütülen kara propagandalara rağmen durmadık, yılmadık. Türkiye 7.4 büyüme oranıyla dünyada şampiyon oldu. Muhalefetin adayları yıkım ekibi gibi konuşuyorlar. Biz yapım ekibi olarak inşa etmeye devam edeceğiz. Ülkemizin tüm sektörlerinde dışa bağımlılığı bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah yerli otomobilimizi yollarda göreceğiz. Akkuyu nükleer santralinin temelini attık. İstikrarın, güçlü liderlik ve vizyonun projesi ve hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın en büyük enerji yatırımı TANAP'ın açılışını 12 Haziran'da gerçekleştirdik. Muhalefet bizi hizmet yapmakla suçluyor. Muhalefetin beyannamelerinde terörle ilgili hiçbir şey göremiyoruz. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. 24 Haziran seçimleri siyasi tarihimizdeki en kritik seçimdir. Türkiye'nin yüklerinden kurtulmasıyla engelsiz koşu yapmak için yeni bir dönemin kapısını açacağız. İnşallah, 25 Haziran'da şahlanışın ilk adımını atacağız” şeklinde konuştu.

Sena Nur Çelik, Alanya’da taziye ziyaretleri gerçekleştirdi. Daha sonra Kestel’de Gülşah – Erdal Anak çiftinin düğün törenine katıldı. Genç çifte ömür boyu mutluluk diledi. Çelik, son durağı Güllerpınarı Mahallesi'nde büyük ilgiliyle karşılandı. Alanyalılardan Yenikapı ruhunun yansıması olan Cumhur ittifakına büyük destek geldi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama