'Rotamız adalet ve demokrasi, pusulamız millettir'

Ak parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, 24 Haziran seçimleri için her gün sahada seçmenle bir araya gelmeye devam etti.

'Rotamız adalet ve demokrasi, pusulamız millettir'
'Rotamız adalet ve demokrasi, pusulamız millettir'
GİRİŞ 20.06.2018 17:33 GÜNCELLEME 20.06.2018 19:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin adalet konusunda iyi bir döneme girdiğinin altını çizen Çelik,  ‘’Adalet ve demokrasi rotamız, millet pusulamızdır. Yeni sistemimizle güçlü yönetim, itibarlı yasama, bağımsız yargı hedefliyoruz’’ dedi.

Sena Nur Çelik'in istikametinde babaocağı olan Demirtaş, Keşefli, Aliefendi, İspatlı, İshaklı, Seki, Beyreli ve Kocaoğlanlı Mahalleleri vardı. Vekillerini sevgi seliyle karşılayan Yörüklerden ''daha güçlü hukuk devleti'' için tam destek geldi.

 

''Güçlü yönetim, itibarlı yasama, bağımsız yargı''

Son 16 yılda demokratikleşme hamlesi ile Türkiye’de büyük bir değişime imza atıldığını söyleyen Çelik, ‘’Ülkemizde her alanda büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. AK Parti döneminde demokratikleşme ve kalkınma atılımıyla Türkiye'nin çehresi değişti. Darbe dönemlerinde topluma dayatılan temel kanunları büyük oranda yeniledik. İfade özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırdık ve basın özgürlüğünü genişlettik. İnsan haklarında önemli reformlar yaparak “eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklamaları suç oluşturmaz” kuralını koyduk. Türkiye'nin insan hakları karnesini olumlu anlamda değiştirdik. Sıfır tolerans politikasıyla işkenceyi ülkemizin gündeminden çıkarttık. 28 Şubat dönemi mağdurlarının mesleklerine geri dönmelerini sağladık. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını getirdik. Kız öğrencilerin, kadın kamu çalışanları ile milletvekillerinin kıyafetlerine ilişkin kısıtlamaları kaldırdık. Başörtüsü yasağına son verdik. Red, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik. Tarihi reformlardan biri olan istinaf kanun yolunu 20 Temmuz 2016 tarihinde faaliyete geçirdik. 2003 yılından itibaren bugüne kadar toplam 232 adalet hizmet binasını tamamladık. Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile bütün adliyeleri ve ilgili birçok kurumu elektronik ağ ile birbirine bağladık. SEGBİS ile mahkemede hazır bulunamayan kişilerin uzaktan video konferans ile dinlenmesini mümkün hale getirdik.16 Nisan Halk Oylamasında yaptığımız Anayasa değişikliği ile mahkemelerin bağımsızlığı ile birlikte tarafsızlığını da güvence altına aldık. Askeri yargıyı kaldırdık. Türkiye’nin üzerine sinen 12 Eylül Rejiminin izlerini tek tek sildik. Maddi durumu elverişli olmayanların adalet hizmetinden yararlanmasının önündeki engelleri kaldırdık. Yargıda sosyal devleti hayata geçirdik. 24 Haziran seçimlerinden sonra demokratik standartlarımızı daha da yükseltmeye devam edeceğiz. Yeni sistemimizle yönetmeyi daha güçlü, yasamayı daha itibarlı, yargıyı daha bağımız hale getireceğiz’’ şeklinde konuştu.

''Adalet devletin ve sosyal barışın temelidir''

24 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin demokrasi tarihindeki en büyük değişiklik olduğuna dikkat çeken Sena Nur Çelik, şunları kaydetti: ''Biz  insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla adaletin devletin ve sosyal barışın temeli olduğuna inanıyoruz. Adalet mülkün temelidir, medeniyetimizin kurucu ilkesidir. Biz 'bir mazlumun ahı arşı titretir' hassasiyetiyle dünyaya örnek olan bir geleneğin mensupları olarak biliyoruz ki toplumlar adaletle yükselir. Haklar ve hürriyetler noktasında sağladığımız kazanımları yeni dönemde de kararlılıkla koruyacağız. Farklılıklarımız zenginliğimizdir şiarımızı hayatın her alanında hakim kılacağız. Kimlik ve yaşam tarzı dayatılmasının karşısında olmayı sürdüreceğiz. Geleneksel irfan merkezleri cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Ülkemizi dünya demokrasi liginde en üst sıralara taşımayı hedefliyoruz.  Anadolu insanının gönül dünyasını ilmek ilmek işleyen Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Yunus Emre gibi büyük düşünürlerin irfan ışığıyla aydınlanan yolumuzda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Milletimizle birlikte çıktığımız tarihi yolculuğumuzda rotamız  adalet ve demokrasi, pusulamız millettir.''
 
 ''Çizgimiz hakkaniyet ve vicdandır''

Tüm insanlık için adalet vurgusu yapan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: ''Demokrasi ve hukuk devleti yolunda ilerliyoruz. Daha fazla demokrasi, daha güçlü hukuk devleti, daha fazla özgürlük için hayallerimizi milletimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Herkesin inandığı gibi yaşayabildiği, fikirlerini özgürce ifade edebildiği, refahtan hak ettiği payı aldığı bir Türkiye için çalışacağız. Umudunu Türkiye'ye bağlayan mazlum kardeşlerimiz var. Dünyadaki tüm haksızlıklara ses yükselten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm insanlığa adalet için ''Dünya 5'ten büyüktür'' çağrımızı sürdüreceğiz. Bizim çizgimiz hakkaniyet ve vicdandır.
24 Haziran demokrasi tarihimizdeki en büyük değişimin başladığı gün olacaktır. İnşallah 25 Haziran sabahı Yeni bir Türkiye'nin inşası için çok önemli eşiği geçmiş olacağız. Milletimiz bize, biz milletimize emanetiz. Daha güçlü hukuk devleti için vakit Türkiye vakti, vakit Antalya ve Alanya vakti diyoruz.''

Ak Parti'nin en genç milletvekili Sena Nur Çelik, Demirtaş Mahallesi'nde esnaf ziyareti de yaptı. Demirtaş esnafı kalıcı istikrarın devamını istedi. Babaocağı İspatlı Mahallesi'nde sevgi seli ile karşılanan Çelik, 104 yaşındaki babaannesi Ümmühani Çelik ile de görüşerek, hayır duasını aldı.

YORUMLAR 2
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne ozelliği var da ikide bir haber yapılıp duruluyor..
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 5 yıl önce Şikayet Et
    kıblemiz kabe Elhamdülillah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi