Yeni sisteme 3 aşamalı plan

24 Haziran’da yeniden cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, bugün Meclis’te yemin ettikten sonra yeni sisteme geçiş için üç aşamalı planı başlatacak. İlk etapta ‘100 gün’, ardından ‘ikinci 100 gün’ ve ‘6 aylık’ projeler kamuoyuna sunulacak.

Yeni sisteme 3 aşamalı plan
Yeni sisteme 3 aşamalı plan
GİRİŞ 09.07.2018 06:27 GÜNCELLEME 09.07.2018 06:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün Meclis’te saat 16.30’da edeceği yeminle ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ resmen hayata geçecek. Erdoğan, Meclis’teki yemin töreninin ardından Anıtkabir’i ziyaret edecek. Erdoğan, Meclis’ten Anıtkabir’e geçerken Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında ‘Cumhurbaşkanlığı 1 Numaralı Kararnamesi’ yayınlayacak. Bakanlıklara ilişkin düzenlemeler ve Cumhurbaşkanlığı teşkilatı bu kararnamede düzenlenecek.

AZİZ SANCAR DA DAVET EDİLDİ

Anıtkabir’deki törenin ardından Beştepe’de ‘Cumhurbaşkanı Göreve Başlama Töreni’ yapılacak. Beştepe’nin arka bahçesindeki törene dünyanın dört bir yanından 22 cumhurbaşkanı, 17 başbakan, meclis başkanları ve bakanlar ile şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri, akademisyenler, iş, sanat ve spor dünyasından isimler, eski politikacılar ve büyükelçiler katılacak. Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar ve Prof. Dr. Murat Günel de Beştepe’deki törene davet edilen isimler arasında bulunuyor. Devlet protokolünün tamamı törene davet edilirken, Erdoğan, yeni döneme ilişkin ilk mesajlarını da burada verecek. Törene Rusya, Bulgaristan, Macaristan, Senegal, Filistin, Kuveyt, Gürcistan, Ukrayna, Makedonya, Bosna Hersek, Pakistan, Somali, Azerbaycan, Kırgızistan, Venezuela, Kazakistan gibi ülkeler dahil 50’ye yakın ülkeden katılım olacak. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun da katılacağı törende AB’yi Göçten Sorumlu Komiser Dimitris Avramopulos temsil edecek.

SAAT 21.00’DE AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlığa geçiş töreninin ardından saat 21.00’de merakla beklenen yeni sistemin 16 kişiden oluşan ilk bakanlarını açıklayacak. Erdoğan’ın aynı zamanda Cumhurbaşkanı yardımcılarını ve Beştepe’de kurulan 9 kurulun başına getirilecek isimleri de açıklaması bekleniyor. Her kurulda 8 kişi olmasının planlandığı öğrenilirken bazı kurullarda sayının 10’a çıkabileceği de kaydediliyor. İlk yurtdışı ziyaretini yeni bakanlarıyla yarın KKTC ve Azerbaycan’a yapacak olan Erdoğan, çarşamba ve perşembe günü ise NATO Zirvesi için Brüksel’de olacak. Erdoğan, cuma günü Hacı Bayram Camisi’nde cuma namazını kıldıktan sonra yeni kabineyle Anıtkabir’e gidecek. İlk kabine toplantısı aynı gün Beştepe’de yapılacak.

2002’DEKİ İLK SÜREÇ GİBİ

Erdoğan, yeni döneme çoğu zaman vurguladığı 2002 yılındaki iktidara geliş sürecine benzer bir süreci işleterek başlayacak. 2002’de ilk 100 gün için ‘Acil Eylem Planı’ açıklayan Erdoğan, bu haftadan itibaren üç aşamalı eylem planını gündeme getirecek. İlk etapta ‘100 gün’, ardından ‘ikinci 100 gün’ ve ‘6 aylık’ proje, plan ve atılacak adımlar kamuoyuna açıklanacak. Tüm bu sürecin ardından ‘2023 hedefleri’ kapsamında atılacak adımlar duyurulacak. İlk 100 günlük projelerin ana çerçevesinin ise Mart 2019’da yapılacak mahalli seçimler öncesinde yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar olması bekleniyor.

Hürriyet

YORUMLAR 8
  • duyarlı vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İlk devlet başkanımız sayın erdoğan inşallah emekliler için mutabakat yasasını çıkartır böylece haksızlıklar önlenmiş olur.Gerçi onun için küçük ama bi,zler için büyük bir problem.
    Cevapla
  • 2019 5 yıl önce Şikayet Et
    Bazı bakanlıklarda alacele yapılan Tüm Tayinleri İptal edilsin. Yepyeni sistemle yeniden mağduriyet yaratmayacak şekilde yapılsın. Tüm Rotasyonlar kaldırılsın.
    Cevapla
  • canturk 5 yıl önce Şikayet Et
    abd pkk ile ülkeyi bölmeyi bolgenin enerji ve demir ipek yolu üzerüne oturarak dunya tıcaretını elınde tutmak ıcın buyuk ısraıl devletını kurmak ıcın terorıstlere her turlu destegı verdı abd bununla tutrkıyeyı parcalayacagına cok ınanmıstı turkıyede darbe olsaydı hersey tıkırında ısleyecektı ama onuda beceremedı bu sefer ısler ıstemedıgı bır boyuta geldı turkıye abd nın dusmanı olan ıran ve rusyaya asyaya kaymaya basladı bu hıc ıstemeyecegı bır durumdu ya turkıye onlara katılırsa korkusu sımdı terorıstlerı satmasına kadar gıdecek her turlu tavıze acık hale gelecek yoksa turkıyeden tamamen umudu kesmek orta dogudan cıkması gerekecek bunu ne batı nede abd ıster
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    3600 ü diğer memurlarada verilmeli bizlerde 4 yıllık fakülte mezunuyuz, memur olarak çalışıyoruz. Haksızlık olmuştur.
    Cevapla
  • Duyarlı Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    bunu cimer'e de yazmalısınız
    Cevapla
  • usari 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah eyt liler unutulmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı