Bedelli askerlik Erdoğan'ın onayına sunuldu

Bedelli askerlik düzenlemesini içeren yasa Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunuldu.

Bedelli askerlik Erdoğan'ın onayına sunuldu
Bedelli askerlik Erdoğan'ın onayına sunuldu
GİRİŞ 30.07.2018 11:48 GÜNCELLEME 30.07.2018 12:20
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde bedelli düzenlemesinin de olduğu "torba teklif" Genel Kurulda kabul edilmişti.

BEDELLİ YASASI

 

 

Buna göre bedelli askerlikten, 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğup, 15 bin Türk lirası ödeyen ve 21 gün temel askerlik eğitimi alanlar yararlanabilecek.

Ayrıca kanuna göre, yurt dışında yaşayıp, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin ödediği bin avroluk tutar, 2 bin avroya çıkarılıyor ve 38 yaş sınırı kaldırılıyor.

YASA ERDOĞAN'IN MASASINDA

Meclis'ten geçmesinin ardından bedelli yasası artık Başkan Erdoğan'ın onayını bekliyor. Başkan Erdoğan'ın yasayı onaylayarak askerlikte yeni dönemi resmen başlatması bekleniyor.

YORUMLAR 68
  • Muzaffer 5 yıl önce Şikayet Et
    Bedelliye herkes hazır ve artık alışmıştı. Ama aslında şu 21 günü getirerek askerliğin ciddiyetini bozdular. Yazık değil mi o kadar uzun dönemlilerin önünde bedelliler 21 gün yapınca teskeresini alıp giderken uzun dönemlilere bu dokunmaz mı? Koskoca Bahçeli boşa konuşmaz. Bir bildiği var ki daha ilk gün ne gerek var temel eğitime dedi. Tam onun üzerine kaldıracaklardı aslında. Hem ortalık böyle bulanmazdı. CİMER sitesinden girip 21 günün kalkmasını isteyin.
    Cevapla
  • Süleyman 5 yıl önce Şikayet Et
    Cimer'e yazın. Geç değil. Her şey değişir. 21 gün kaldırılmalıdır. Koskoca Bahçeli boşa konuşmaz. Bir bildiği var ki daha ilk gün ne gerek var temel eğitime dedi. Tam onun üzerine kaldıracaklardı aslında. Hem ortalık böyle bulanmazdı. CİMER sitesinden girip 21 günün kalkmasını isteyin.
    Cevapla
  • Kudbettin 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş hala 21 gün kalksın diyoruz ama bekleyerek bu iş olmaz. Ciddi bir talep lazım. En yasal en makul yol Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ne (cimer) taleplerimizi yazmak. Girin cimer sitesine. Herkesin ayrı ayrı gerekçeleri var. Herkes kendisi yakını girip 21 günün iptalini istesin. Vatandaşız biz ya. İsteyeceğiz tabi.
    Cevapla
  • xxlxx 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bedelliye kıyafet. yeme içme, barınma vb ihtiyaçlarını karşılamak için para harcayacak. Ayrıca bedelli bir ay maaş alamayacak: ortalama 5000 tl, tlf, internet, ev kirası istanbul için ortalama 2500 tl. İşin özü hem devlet hem de bedelli zararda.
    Cevapla
  • xxx 5 yıl önce Şikayet Et
    1994 ocak 1 nedir arkadaş şaka gibisiniz 94 komple olsun ne olacak ?
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    devam ondan sonra 31.12.1995 yok olmadı 01.01.1996 sonra yok olmadı 31.12.199...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi