'Başmüzakereci'nin Kaleminden' kitabı çıktı

Eski Bakan Egemen Bağış'ın, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine ilişkin 8 yıl boyunca yerli ve yabancı yayın organlarında kaleme aldığı makalelerinden derlenen 'Başmüzakereci'nin Kaleminden' isimli kitabı , İstanbul Aydın Üniversitesi Yayınevi'nden çıktı.

'Başmüzakereci'nin Kaleminden' kitabı çıktı
'Başmüzakereci'nin Kaleminden' kitabı çıktı
GİRİŞ 03.10.2018 00:37 GÜNCELLEME 03.10.2018 10:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği eski Bakanı ve Başmüzakerecisi Egemen Bağış'ın "Başmüzakereci'nin Kalemin'den" isimli kitabı, İstanbul Aydın Üniversitesi Yayınevi tarafından okuyucunun beğenisine sunuldu.

TÜRKİYE'NİN AB SÜRECİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ BİR KAYIT NİTELİĞİNDE

 

 

Egemen Bağış'ın 2010 ile 2018 arasında çeşitli Türk ve yabancı yayın organlarında yayınlanan makalelerinden derlenen kitap, tarihe ve Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine ilişkin düşülmüş önemli bir kayıt niteliği taşıyor.

Derlemesini, İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Araştırmaları Merkezi'nin yaptığı kitapta makalelerin çevirileriyle birlikte orijinal metinleri de yer alıyor.

EGEMEN BAĞIŞ'IN KİTAPLA İLGİLİ İLK DEĞERLENDİRMESİ

Bağış, kitapla ilgili düşüncelerini şu şekilde aktarıyor:

"Başkanlığını yürütmekten onur duyduğum İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Araştırmaları Merkezi tarafından derlenen, ilk kitabım olması nedeniyle bana büyük heyecan veren “Başmüzakerecinin Kaleminden” adlı eserimin dijital versiyonunu ekte takdirlerinize sunuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk müstakil Başmüzakerecisi ve Avrupa Birliği Bakanı olarak beş yıl boyunca sorumluluğunu üstlendiğim reform sürecimiz konusunda 2010 ile 2018 arasında çeşitli Türk ve yabancı yayın organlarında birçok makalelerim yayımlandı. Bu yazılar aracılığıyla milletim ve AB üyesi devletlerin vatandaşlarıyla buluşarak kamu diplomasisinin imkanlarını ülkemizin çıkarları doğrultusunda her daim değerlendirmeye çalıştım.

Bu makalelerimde, kimi zaman gündemdeki konulara ilişkin gelişmeleri ve bu konudaki düşüncelerimi paylaştım, kimi zamansa Avrupa Birliği tam üyeliksürecimize ilişkin mevcut durumu, yapılması gerekenleri ve halkımızın faydasına gördüğüm konuları okurların bilgi ve takdirlerine arz ettim. Avrupalı dostlarımıza iseTürkiye hakkında bilmediklerini anlatmaya çalışırken, ön yargılarını yıkmaya yardımcı olacak gerçekleri aktarıp, kazan-kazan ilişkisi çerçevesinde özetleyebileceğimiz ikili ilişkilerimizin, bizim olduğu kadar onların da faydasına olduğu gerçeğinin altını çizdim.

Makalelerimi bir araya getiren bu kitap, Türkiye-AB ilişkilerinin tarihsel seyrine de ışık tutuyor.  Umudum odur ki okuyucu bu makaleleri tekrar ve bir arada okuduğunda, son dönemdeki Türkiye-AB ilişkilerinin bir portresini görmekle kalmayacak, ayrıca ülkemizin AB standartlarına erişme konusunda ne kadar ısrarcı olduğuna ve bu uğurda ne denli sağlam ve tutarlı politikalar geliştirdiğine şahit olacaktır.

Bu kitapta, yabancı dergi ve gazetelerde yer alan makalelerimin orijinal halleriyle beraber çevirilerine de yer vererek okurlarımızın tümünün AB üyesi ülkelerin kamuoylarına gönderdiğimiz mesajları görmelerini istedik.

Tarihe ve Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine dair önemli bir kayıt düşen bu çalışmanın, herkesin istifade edeceği bir kaynak olacağını ve okurken keyif alacağınızı umuyorum. Bu kitap ve ülkemiz adına yürüttüğüm tüm çalışmalarım hakkında her türlü yorum ve eleştirilerinize açık olduğumu bilmenizi isterim.

Selam, sevgi ve saygılarımla."
 
Egemen BAĞIŞ
T.C. Avrupa Birliği & Devlet Eski Bakanı ve Başmüzakerecisi
İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Araştırmaları Merkezi Başkanı

YORUMLAR 1
  • m.emin hafif 5 yıl önce Şikayet Et
    insanın ve devletlerin hayatında keşkeler yer almamalı ancak sn bakanın ciddi emekler vererek yürüttüğü AB ile olan süreç karşılıklı çıkarlara dayanarak tamamlanabilseydi bugün ne ekonomik kriz ne güneydoğu meselesi nede demokratikleşme konuları ülkemizi meşgul etmeyecek ülkemiz AB nin bir parçası belkide orayı yöneten şekillendiren aktif bir aktör olacaktı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri