Danıştay’ın kararına AK Parti'den sert tepki!

Danıştay 8. Dairesi'nin 'Öğrenci Andı' ile ilgili kararına AK Parti’den ilk tepki Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ’dan geldi. Bozdağ, "Danıştay anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir" dedi.

Danıştay’ın  kararına AK Parti'den sert tepki!
Danıştay’ın kararına AK Parti'den sert tepki!
GİRİŞ 19.10.2018 09:33 GÜNCELLEME 19.10.2018 09:36
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Twitter hesabından açıklama yapan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, hukuk devletidir. ’İdarenin her türlü eylem ve işlemlerine karşı yargı yolu açıktır. Yargı yetkisi, idari eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğunun denetimi ile sınırlı olup, hiçbir surette yerindelik denetimi şeklinde kullanılamaz. Yürütme görevinin kanunlarda gösterilen şekil ve esaslara uygun olarak yerine getirilmesini kısıtlayacak, idari eylem ve işlem niteliğinde veya takdir yetkisini kaldıracak biçimde yargı kararı verilemez. Öğrenci andı kararı ile Danıştay 8. Dairesi; hukuka uygunluk denetiminin sınırlarını aşmış, kendisini yürütmenin yerine koymuş, yürütmenin takdir hakkını yok saymış dahası yürütmenin takdir yetkisini bizzat kullanmıştır. Kısaca; anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir."

YORUMLAR 36
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti devletinin milleti TÜRK dür. Bu kadar basit. Ne mutlu TÜRKÜM diyene.
    Cevapla
  • Bozkurt Albayrak 5 yıl önce Şikayet Et
    Ajan Rahip ile ilgili mahkeme kararına ses çıkarmayanlar andımızdan neden rahatsız oldular. Amerikalı olmayı Türk olmaktan daha fazla mı seviyorlar. Andımızda yer alan ilkelerden hangisi onları rahatsız ediyor. Bu arkadaşlar zamanında Fetö yü de cansiperhane savunuyorlardı.
    Cevapla
  • Vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Papaz giderken ses yok andimiz gelince adalet demokrasi de vayyy beeee
    Cevapla
  • şaban 5 yıl önce Şikayet Et
    hiç abartısız gördüğümü söylüyorum. hastanelerde belediyelerde vs. resmi kurumlarda halk da hükümete ve ak parti li belediyelere karşı nefret ve tepki oluşturmak için özellikle sabote eden birçok insan var.
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    siyaset bir bilimdir... politika ise yüzsüzlük... eğer siyaseti değil politikayı secerseniz tabiki o dediğiniz insanlara koz vermiş olursunuz. o halde? önce siz evinizin önünü süpüreceksiniz ki koca şehir tertemiz olsun. yani demem o ki... o tür sabotajcılara malzeme ve imkan vermeyeceksiniz.
    Cevapla
  • adil 5 yıl önce Şikayet Et
    sizde uygulamayın yargı kararını. andımız ne demek yaw. dinsiz bir devlette and (yemin) nedir? sonra ırkçı uygulamalara ne zaman son verilecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma