ABD'nin Suriye kararına İsrail'den ilk yorum

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'nin Suriye'den çekilme konusunda kendilerini bilgilendirdiğini, İsrail'in ABD kararı üzerinde çalışacağını ve kendini savunmaya devam edeceğini söyledi.

ABD'nin Suriye kararına İsrail'den ilk yorum
ABD'nin Suriye kararına İsrail'den ilk yorum
GİRİŞ 19.12.2018 20:32 GÜNCELLEME 19.12.2018 21:22
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin Suriye'deki birliklerini çekeceğini açıklamasından önce kendisini bilgilendirdiğini ve Washington yönetiminin bölgede nüfuzunu göstermek için başka “yollara sahip olduğunu” söylediğini belirtti.

"ÇEKİLME KARARI HAKKINDA HEM TRUMP, HEM DE POMPEO BENİ BİLGİLENDİRDİ"

Başbakan Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump ile Pazartesi günü ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile de dün görüştüğünü, hem Trump'ın hem de Pompeo'nun Washington'un askerlerini Suriye'den çekme fikrini kendisi ile paylaştığını belirtti.

"TRUMP, ABD'NİN BÖLGEDE NÜFUZUNU GÖSTERMEK İÇİN BAŞKA YOLLARA SAHİP OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Çekilme kararın Amerikan'ın kendi kararı olduğunu ifade eden Netanyahu, "ABD yönetimi, başkanın (Trump) Suriye'deki güçlerini çekme niyetinde olduğunu bana söyledi. ABD yönetimi bölgedeki nüfuzunu göstermek için başka yollara sahip olduğunu açıkça belirtti." dedi.

"BİZ HER HALÜKARDA KENDİMİZİ KORUYACAĞIZ"

ABD'nin geri çekilme takvime ve bunun yöntemine ilişkin süreci ve İsrail'e olabilecek etkilerini değerlendireceklerini dile getiren Netanyahu, “Her halükarda biz İsrail’in güvenliğini muhafaza edecek ve bu bölgeden (gelecek tehlikelerden) kendimizi koruyacağız.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • haydaer 5 yıl önce Şikayet Et
    ne yaparsanız yapın nasıl tuzak hazırlarsı hazırlayın bılınkı ALLAHUTAALA bırgun küffarın hesabını soracak tır
    Cevapla
  • aslan bey 5 yıl önce Şikayet Et
    elin kafiri geldi ypg gibi büyük bir bela bıraktı gidecek .türkiyede artık yıllarca bu satılmışlarla uğraşsın dursun..kafir hedefine azda olsa ulaştı
    Cevapla
  • tekiner 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi kendini savunursun abd olmadan sen bir hiçsin ölüm korkusundan askerlerin altına ediyor fareler gibi yerin altına gireceksiniz yada ortadoğuyu terkedeceksiniz
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD İsrail olarak bölgede nüfuzunuzu göstermek için başka şeytani oyunlarınız da var tabi ama sizin bu oyunlarınız bir gün son bulacak insanlığı Kızıl Elmaya ulaştıracağız İnşallah.
    Cevapla
  • Muvahhid 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam'lar istedikleri isleri yapip ust kurup cekiliyoruz diyorlar..! Tabi Yersek.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...