AK Parti yerele 'yeşil' kampanyayla damga vuracak

Mahalli seçim için ‘yeşil’ kampanya düzenleyen AK Parti, yerel yönetimlere çevreci yaklaşımla damga vuracak. Belediye meclisleri listelerinde çevre, endüstri mühendisi, peyzaj mimarı ve avukat adaylara öncelik verilecek.

AK Parti yerele 'yeşil' kampanyayla damga vuracak
AK Parti yerele 'yeşil' kampanyayla damga vuracak
GİRİŞ 22.12.2018 09:50 GÜNCELLEME 22.12.2018 09:50

İl belediye başkan adaylarının büyük çoğunluğunu açıklayan AK Parti’de ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tespiti için çalışmalar sürerken diğer yandan da belediye meclis üyelerinde aranan öncelikler de belli olmaya başladı.

BAŞKANA ÇEVRECİ YARDIMCI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında belediye meclis üyelerinde aranacak özellikler ele alındı. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, tercihler arasında çevre ve endüstri mühendisi, peyzaj mimarı ve avukat olanlara belediye meclis üyesi adaylığında öncelik verilecek. Ayrıca belediye başkan yardımcılarından birinin de çevre veya endüstri mühendisi olacağı kaydedildi.

KENDİ REKORUNU KIRDI

Öte yandan AK Parti, belediye ve il genel meclis üyelerine ilişkin müracaat tarihi 3 Aralık’ta sona ermişti. Yeni bir karar alan AK Parti yönetimi, bu süreyi uzatma kararı aldı. Şu anda belediye ve il genel meclis üyesi aday adaylığı müracaatı alınırken son tarihin 3 Ocak olduğu kaydedildi.

AK Parti müracaat başvurusunda kendi rekorunu da kırdı. 2014’te belediye başkanlığı ve meclis üyeliği adaylığı için iki ayda 19 bin 74 kişi başvurmuştu. 31 Mart seçimleri için 40 günde başvurusu sayısının 32 bini geçtiği belirtildi. Bu sayının 3 bin 859'u kadın aday olduğu belirtilirken, genç adaylarının başvurusu ile bine yaklaştığı kaydedildi.

SONA YAKLAŞILDI

Diğer yandan AK Parti ilçe ve belde belediye başkanlarının belirlenmesinde sona yaklaştığı öğrenildi. AK Parti, İstanbul ve ilçe belediye başkan adayları ile Ankara’nın ilçe belediye başkan adaylarını iki ayrı programda tanıtacak. Ankara ve İstanbul’un dışındaki yerlerin belediye başkan adayları ise gruplar halinde kamuoyuna açıklanacak.

Yeni Şafak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi