Irak Başbakanı: Topraklarımızı kullanacaklar

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ABD yönetiminden 'Suriye'den çekilecek güçlerinin Erbil'deki askeri üsse yerleşmesi' yönünde bir talep gelmediğini belirterek, çekilme sırasında Irak topraklarının kullanılacağını söyledi.

Irak Başbakanı: Topraklarımızı kullanacaklar
Irak Başbakanı: Topraklarımızı kullanacaklar
GİRİŞ 24.12.2018 20:55 GÜNCELLEME 24.12.2018 20:56
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Abdulmehdi, başkent Bağdat'ta düzenlediği haftalık basın toplantısında, Suriye'den çekilecek ABD güçlerinin Erbil'deki askeri üsse yerleşmesi konusunda Washington yönetiminden kendilerine bir talep gelmediğini ifade etti. Abdulmehdi şunları kaydetti:

 

 

"ABD ÇEKİLME SIRASINDA IRAK TOPRAKLARINI KULLANACAK"

"Bu konuda kesin bir durum yok ve bize herhangi bir talep gelmedi. Özellikle ABD güçlerinin Irak hükümetinin onayıyla ülkemizde geniş faaliyetleri söz konusu. Suriye'den çekilme sırasında topraklarımızı genişçe kullanacaklar."

 

 

"ABD ÇEKİLİNCE, IRAK SURİYE'YE ASKER GÖNDERMEYECEK"

Öte yandan "ABD'nin talebi üzerine çekilme sonrası Irak'ın Suriye'ye askeri güç göndereceği" iddialarının da asılsız olduğunu kaydeden Abdulmehdi, "ABD asker göndermemizi isteyemez, bu konuda da herhangi bir talep olmadı. Kararları ABD değil, Irak verir." ifadelerini kullandı.

"DEAŞ SURİYE TOPRAKLARINI TERK EDİP IRAK'A YÖNELEBİLİR"

Abdulmehdi ayrıca ABD güçlerinin Suriye'den çekilme kararının Irak'a büyük yansımaları olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Irak Başbakanı, şöyle konuştu:

"Çekilme kararının Irak'la doğrudan ilgisi var. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) dostlarla bu konuda temasımız oldu. Irak, Suriye'de sahada bulunan güçlerin yanı sıra tüm komşu, bölge ve uluslararası ülkelerle iyi ilişkiler içerisindedir. Suriye'deki güvenliğin bozulması halinde bunun Irak'a yönelik olası zararlarının engellenmesi için tüm taraflarla görüşüyoruz. DEAŞ, Suriye topraklarını terk edip Irak'a yönelebilir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • fiko 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika petro hortumlarını bağlamış kendine sizede 1-2 teneke petrol veriyor .vay halinize .
    Cevapla
  • Mr Spak 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Trump zıyaret ettıgı ulkelere bır bakın :)) ırakında vah halıne bence de..
    Cevapla
  • BURADAYIZ IRAK 5 yıl önce Şikayet Et
    kaldir kafani sagina soluna bak irak , biz burdayiz yerini simdiden belirle yoksa sende telef olcan
    Cevapla
  • alara 5 yıl önce Şikayet Et
    ya ırak ne yapsın , adamlar hala gayri resmi abd işgali altında, abd ne derse onu yapmak zorunda , almanya fransa, ingiltere bile abdnin lafından çıkamıyor
    Cevapla
  • paşam123 5 yıl önce Şikayet Et
    Topraklarımız derken!!! Osmanlıdan çakallar gibi kopardıklarınızla yüz senedir İngilizlere avrupalılara uşaklık eden sizler, nezamandan beri toprak sahibi oldunuz da karar verdiniz!!! Gavurdan beter olan siz ve sizin gibi nesiller var oldukça, bu coğrafyada bu kan asla durmayacaktır.
    Cevapla
  • sultan 5 yıl önce Şikayet Et
    MİDEM BULANIYOR bu nasıl iş bu nasıl anlayış bu nasıl bir herze yemek vah ümmeti muhammet vahh
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler