Erdoğan'dan çok sert açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin son dönemde peş peşe gelen saldırılarına çok sert bir şekilde cevap verdi. Erdoğan, "Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 25.12.2018 12:46 GÜNCELLEME 25.12.2018 13:23
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan CHP'li Özel'in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı hedef alan sözlerine çok sert bir dille cevap verdi ve "Bu ülkede 40 yılı aşkın görev yapmış bir kabine arkadaşımıza bu şekilde saldırma hakkına sahip değiller. Milli Savunma Bakanı'na saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza." dedi.



Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesi Meclis'te kabul edildi. 2019 senesini en başarılı, en iyi şekilde değerlendirmemize imkan sağlayan bir bütçe hazırladığımıza inanıyorum. Bütçemizi en iyi şekilde kullanarak Türkiye'yi şahlandırmaya devam edeceğiz. Dengelenme, disiplin ve değişim esasıyla hazırladığımız 2019 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu ve kesin hesap kanunun hayırlı olmasını diliyorum. 2019 yılı bütçe giderlerimizi 961 milyar lira, faiz hariç olarak da 843 milyar lira olarak planladığımızı görüyorum. 2019 yılı için bütçe gelirlerini 880,4 milyar, bütçe açığını 80,6 milyar lira, faiz dışı fazla 37 milyar lira olarak görüyoruz. Bütçe disiplini her zamanki gibi önceliğimiz olmayı sürdürüyor. Vergileri yine milletimize sunmayı esas alıyoruz. 

EĞER SALDIRIYI ÇELİK GİBİ BİR İRADEYLE KARŞILAMAMIŞ OLSAYDIK

 

 

AK Parti öncesi toplanan vergilerin, bizim dönemimizde nereye harcandığı konusunda örnek vereceğim: 2002 yılında faiz harcamaları bütçe giderlerinin yüzde 43'üne karşılık geliyordu. Bir başka ifadeyle her 100 liralık verginin 86 lirasını faiz ödemesine ayırıyorduk Bay Kemal. Şimdi bu oran, 2017 yılı itibariyle bu oran yüzde 10'lar seviyesine geriledi. Demek ki 100 liralık verginin 10 lirasını faiz giderlerine, kalanını milletimize hizmet olarak harcıyoruz.Şayet faiz harcamaları 2002 seviyesinde devam etseydi önümüzdeki yıl 300 milyar liralık kaynağı eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım hizmetleri vermek için değil faiz ödemesi için kullanmak zorunda kalacaktık Ağustos’taki saldırıyı böyle çelik gibi bir iradeyle karşılamamış olsaydık başka sonuçlarla karşılaşmış olabilirdik

BURADAN BAY KEMAL'E BİR MÜJDE VERELİM

Buradan Bay Kemal'e bir müjde verelim. İhracat yüzümüzü güldürüyor. Yıl sonunda 170 milyar dolar rakamını göreceğiz.  Bay Kemal, cari açık azalıyor.  Tabi bu onun için müjde olur mu bilmiyoruz. Enflasyonu önümüzdeki yıl hedeflerimizin gerisine indirmekte kararlıyız. Önümüzdeki yıl satınalma paritesine göre dünyanın 13'üncü büyük ekonomisi olmaktan 12'nciliğe yükseleceğiz. Satınalma partesi döviz kurundan etkilenmediği için oldukça anlamdır. G-20 toplantılarına giderken dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi olarak giderken, diğer yandan satınalma paritesine baktığımızda 12'nci olduğumuzun ne kadar önemli olduğunu varın düşünün. 

CHP'YE SERT TEPKİ: BUNLARIN DÜNYADAN HABERİ YOK

Ana muhalefetin sözcüsü konuşuyor 'Esnaf kepenkleri kapattı, çiftçi tarlasını satıyor' diyor. Sen size ait hayali bütçeden konuşuyorsun. Biz bugüne kadar sürekli hep çiftçimizin, esnafımızın yanında olduk. Tavsiye ederim, bir sor bakalım TOBB'a sor, TİM'e sor ne kadar bu yıl içerisinde esnaf veya şirket faaliyete girdi, ne kadar kapandı. Sor bakalım, sana nasıl bir rakam verecekler. Sana söyleyim 6'da 1. 6 açıldıysa 1 kapandı. Biz böyle çalışıyoruz. Ama bunların dünyadan haberi yok. Bu rakamları TİM'de açık açık anlattık. Bunların hayatı yalan üzerine kurulu. 

HULUSİ AKAR'A YAPILAN SALDIRI YENİLİR YUTULUR DEĞİL

Kavgacı ruh ile muhalefet olmaz. Türkiye'nin son 16 yılda üstesinden gelemediği tek sorunu işini doğru düzgün yapamayan ana muhalafet partisine sahip olamamasıdır. Hele hele Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur değildir. Aynı ifadelerle bunlara cevap vermek, zaten bizim haddimize değil. Türkiye’nin son 16 yılda mesafe alamadığı en büyük sorunu işini doğru düzgün yapan bir ana muhalefet partisine sahip olamamaktır. Milli savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur hakaretler değildir. Bu edep yoksunu kişilerden ne yazık ki ana muhalefetin genel başkan yardımcısı var veya sıfatı nedir bilmiyorum bilmeme de gerek yok, bu adamlarla ana muhalefet politika yapıyor.Gerek vekillerimiz, gerek teşkilatlarımız bunu milletimize iyi anlatmalı. Milletimiz de bunlara 31 Mart’ta demokratik dersi sandıklarda versin

YARGIDA GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ… ÖNCE TAZMİNAT SONRA CEZA…

Bunlar yeri gelir terör örgütü ile el ele kol kola yürürler, onların diliyle konuşurlar, onların ağzıyla bu vatana, millete saldırırlar. Yeri gelir teröristlerin ileri gelenlerini bakarsınız cezaevine gider ziyaret eder. Eline geçen her fırsatı bölücü yandaşlarını aklamak için kullanana ana muhalefet partisi milletimizin önündeki en büyük engelidir. Bunlar kabinemizin milli savunma bakanına bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gereken dersi yargıda vermek durumundayız, vereceğiz de. Önce tazminat sonra ceza.

CHP NEDEN RAHATSIZ?

Ana muhalefet ve bölücü terör örgütünün uzantısı bütçe görüşmelerinde kötü bir sınav vermiştir. Asıl karın ağrılarının farkındayız. Bu yüzden onların hakaretlerini dikkate almıyoruz. Terör baronlarından icazet almadan tek bir kelime edemeyeceklerini iyi biliyoruz. Şu anda açıklamıyorum ama bugün yarın sizlere bu konuda da önemli müjdeler verebiliriz. Bizim asıl merak ettiğimiz CHP’nin rahatsızlığıdır. Bu bütçeden niçin CHP vekilleri rahatsızlık duyuyor. CHP sözcüleri neden bölücü terör örgütünün uzantıları ile neden aynı dili kullanıyor? 

CHP ÖRGÜTLERİN YANINDA YER ALIYOR

Anlaşılan CHP’liler seçim ittifakı kurarak Meclis’e taşıdıkları bölücü terör örgütünün uzantıları ile teşviki mesai yaparak onlara benzemeye başladılar.  Bütçe ile ilgili dişe dokunur tek bir söz bulamıyorsunuz. Onun yerine bol hakaret, hamaset, yalan, iftira var. Sokak çetelerine övgü var. Bir tanesi çıkmış bütçe yerine kendinden, kendi egosundan bahsediyor. Diğeri Gezi olaylarının tetikçisini aklamak için kullanıyor.Kurban eti dağıtılırken şehit edilen Yasin Börü’den hiç bahsetmeyen bu şahıs, yargımızın verdiği kararları eleştirerek safını da ortaya koyuyor. Siz değil misiniz çocuk katilleri? Kadınların katilleri, yaşlı nice insanların katilleri?Bu CHP bu örgütün yanında yer alıyor. Bu CHP desteklenen parlamentodaki temsilcileirnin yanında yer alıyor. Kime ne anlatıyorsunuz

BU TABLO BİZİM İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL

CHP’lilerine bu eşbaşkana karşı son günlerde artan muhabbetlerinin kaynağı düşündürücüdür. Bu tablo bizim için sürpriz değildir. CHP’nin son dönemdeki sicilini çok iyi biliyoruz. Ağaç bahanesiyle esnafın dükkanını yağmalayan, polise kurşun sıkan, İstiklal Caddesi’nin, Başbakanlık ofisimize kadar nasıl buralara saldırdıklarını, bombaladıklarını, bira şişeleriyle camide nasıl bulunduklarını iyi biliyoruz. Bunların organizasyonunun içinde Bay Kemal’in nasıl rol oynadığını da gayet i,yi biliyoruz. 

CHP'NİN NELER YAPTIĞINI İYİ BİLİYORUZ

Aynı CHP’nin 17-25 Aralık’ta FETÖ’cü alçakların servis ettiği montaj kasetlerini nasıl Meclis kürsüsünde yayınladığını da iyi biliyoruz. 15 Temmuz’da tankların arasından danışıklı dövüşle geçip Bakırköy Belediyesi’nden kahvesini yudumlayarak izlediğini de gayet iyi biliyoruz. Beyefendiye haber verilmemiş, ona da haber verilmemiş. Biz TV’lerde bunu duyurduk, milyonlar meydanlara döküldü. Beyefendiye özel davetiye çıkaracakmışız. 7 Ağustos’taki tüm bunlara rağmen kendisini davet ettim. Cumayı cumartesiye bağlayan akşam beyefendinin oradan katılacaklarına dair haber geldi. Geldi hayatında görmediği katılımı gördü. O süreç de fazla uzun sürmedi. Birkaç gün sonra tekrar saldırmaya başladı. 

EKRAN EKRAN GEZEREK MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞTI

Bunların ruhunda birlik beraberlik yok. Bunların ruhunda sürekli olarak ülkenin barışına bombayı atmak var. CHP’nin başındaki zatın bölücü terör örgütü mensuplarına nasıl cici çocuk, çiçek çocuk muamelesi yaptığını ekran ekran gezerek YPG’yi nasıl meşrulaştırmaya çalıştığını da gayet iyi biliyoruz.

YORUMLAR 25
  • furkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha hala bu chp nin peşinden gidenlere inanamıyorum.Tarihinin en kötü yönetimi ve kadrosu.Vatanını devletini her fırsatta kötüleyen,teröristlerle kolkola hareket eden kılıçtaroğluna nasıl tahammül ediyorlar.Artık anlayın bu partinin Atatürk ün partisiyle uzaktan yakından alakasının kalmadığını.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp,liler Dünyanın en Nankör insanlarıdır! Sabah Akşam tıka basa doyursan yine doymadık derler!. :)
    Cevapla
  • ReisEmir 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis biz yanındayız. Bunlar ancak chpli at gözlüğü ile dünyaya bakanları kandırırlar. Paşamızın da arkasındayız. Postal yalamayı çok iyi beceren chpliler kendileri gibi düşünmeyen muhafazakar bir Paşaya ancak uzaktan havlarlar.
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    ülkeyi bizmi kurduk zannettiniz amerika kurdu(Ingiltere ozaman) davul zurns calip gönderdiler ve basimizada bekci misali bu CHP denen siyonist bozmalari biraktilar.Uydurma bir tarih yazdilar yedirdiler bizlere.Chp nin derdi budur...Sonlari geldi onun icin.
    Cevapla
  • zeynep 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana uzun omurler versin Reis herkes senin gibi durust olsa...........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'