Kurtulmuş: Trump'ın açıklaması hastalıklıdır

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş Ülke TV'de Mustafa Yıldız'ın sunduğu Odak Noktası'na konuk oldu ve çok önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 14.01.2019 16:38 GÜNCELLEME 15.01.2019 10:25
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz" tehdidine, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş sert sözlerle eleştirdi.

 

 

Kurtulmuş, Trump'ın haddini aşan ifadeleri için, 

"BU AÇIKLAMA CEHALET KOKAN PERVASIZ BİR AÇIKLAMADIR"

"ABD’nin ulusal çıkarları gereği askerlerini çekmekse bunun terör örgütüyle ne ilgisi var? ABD’nin orada bulunma nedeni DAEŞ’le mücadele değil mi ki, burada DAEŞ’le en çok mücadele eden Türkiye’dir. Orada da samimi değil bunlar. Gerçekten cehalet kokan ve pervasız bir kötülüktür. NATO çerçevesinde müttefikliği olan iki ülkedir.

"HASTALIKLI BİR AÇIKLAMA"

Sayın Trump bu açıklamasını umarım tashih eder. Türkiye’nin ulusal çıkarlarıyla, ABD’nin ulusal çıkarlarıyla örtüşmektedir. ABD’nin milli menfaatleri daha fazla parçalanmış Ortadoğu’dan yanadır. Trump’ın maksadını aşan açıklamalarından bunu gayet iyi anlıyoruz. "Trump’ın açıklaması her bakımdan hastalıklı bir açıklamadır. dedi.

Kurtulmuş, İsrail'deki gelişmeleri, bölgedeki gelişmeleri, İsrail'in gerçek niyetini kavramadan ve İsrail'in saldırgan politikalarını anlamadan çözümlemenin mümkün olmadığını anlatarak, bunu da görmek gerektiğini söyledi.

Son 7 yıldır Suriye'de önce iç savaş olarak başlayan sonra vekalet savaşına dönen bu savaşın, bütün bölgedeki ülkelerin kendi aralarındaki bu didişmelerin yaradığı tek ülkenin İsrail olduğunu belirten Kurtulmuş, İsrail'in bu amaçla kendi hesabı bitmeden ABD'nin çekilmesini istemediğini kaydetti.

Kurtulmuş, resmin bu ana parçasını yerli yerine yerleştirmeden Orta Doğu'da bir analiz yapmanın mümkün olmadığını düşündüğünü ifade etti.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN BELEDİYECİLİĞİ'

Türkiye'nin bir seçime doğru gittiğine işaret eden Kurtulmuş, "Her seçim Türkiye demokrasisinin daha da kökleştiği, millet iradesinin daha sağlam hale geldiği bir seçim oluyor. Hiç kuşkusuz 31 Mart seçimleri Türkiye'de demokrasinin daha fazla yerleştiği bir seçim olacaktır ve AK Parti bu seçimde bütün girdiği bütün seçim çevrelerinde favori parti olarak seçimlere giriyor. Ben bir kaç yere aday tanıtımı için Denizli ve Burdur'a gitmiştim, bu hafta sonu Bursa'ya gittim. Nasip olursa Şanlıurfa, Rize, Çanakkale illerimize de aday tanıtım toplantılarına gideceğim." diye konuştu.

Kurtulmuş, AK Parti'nin Cumhur ittifakı ile birlikte, MHP ile ittifak yaptıkları noktalarda çok büyük bir başarıyla 31 Mart seçimlerini tamamlayacaklarını ümit ettiğini anlatarak, dün Bursa'da gerçekleştirdikleri coşkulu toplantının ümitlerini arttırdığını söyledi.

Her yerde canla başla çalışacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

'CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ'

"Tevazuyla, samimiyetle ve gayretle önce millet, önce memleket diyerek bu seçimde adaylarımızın çok daha birebir, halkın gönlüne gireceği bir kampanya olacak. 'Gönül belediyeciliği' dediğimiz, 1994 yılından itibaren 'Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği' olarak başlayan Sayın Cumhurbaşkanımızın markalaştırdığı o belediye hizmetlerini, şimdi inşallah bu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, başkanlarımız bir adım daha yukarıya taşıyacak."

Numan Kurtulmuş, bazı şehirlerin, ilçelerin belirli partilerin kalesi olduğu algısından kurtulmak gerektiğine dikkati çekerek, "Siyasette bu kale tabirini bir kenara koymamız gerekir. Biz Türkiye'nin 81 ilinin tamamını aziz milletimizin tamamı için bir kale olarak görürüz. Yani bir savaş yok ortada. 'Kale' tabiri savaş tabiridir. O şehir halkının öncelikleri olabilir, kanaatleri olabilir ama ideolojik saplantılarla baktığımız zaman işte bu 'kale' lafı ortaya çıkıyor. Bundan kurtulmak lazım. Bizim için İzmir de birdir. Diyarbakır da birdir. İstanbul da Konya da birdir. Hiçbir şehrimizi bir diğerinden ayırt etmeyiz ve buradan aday göstereceğimiz arkadaşlarımızın hepsinde ehliyet gibi liyakat gibi samimiyet tevazu gibi temel şartları arıyoruz."

Aday ilan edilenlerde üç temel şart aradıklarını anlatan Kurtulmuş, bunların adalet, emanet ve sadakat sahibi olmaları gerektiğini söyledi.

'YAZIK OLUR...'

Kurtulmuş, bu temel prensipler içinde adayları tespit ettiklerini vurgulayarak, "Bizim için şu il, bu il fark etmez, Her ilin özgün tarafları var. Onlar için de çalışıyoruz." dedi.

İşi halkın istediklerini ve beklentilerini karşılamak noktasında görmek gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"O şehrin öncelikleri çerçevesinde görmemiz gerekiyor. Yoksa ideolojiler üzerinden konuşursak yazık olur. Öyle yerler var ki yıllarca ideolojik belediyecilik içinde yönetilmişler. Görüyoruz oranın halkı illallah diyor ama şimdi seçim zamanı gelip 'aman yaşam tarzına müdahale ' diye bir mahalle baskısı oluşturup onun üzerinden oy istemenin o şehre bir faydası yok. Varsa getirin projelerinizi söyleyin o şehre özgü ne yapacaksınız onları söyleyin eksik kalan tarafları anlatın dolayısıyla bu yerel seçim aynı zamanda seçmen bakımından önemli bir fırsat ve imkan. Seçmen de karşısına gelip kuru laflarla birtakım ideolojik yönlendirmelerle kendisinden oy isteyeceklere değil, 'ey aday bana ne hizmet vereceksiniz, bu şehre ne yapacaksınız, bu şehirle ilgili öngörüleriniz hedefleriniz nedir? Türkiye ile ilgili hedefleriniz nedir? Bunları ortaya koyun' diye tabiri caizse bir şekilde adayların her birini sorgulaması lazım. Eğer projeler üzerinde konuşulursa gelecek hedefleri üzerinden konuşulursa burada AK Parti'nin çok açık ara önde olduğunu ve seçmene ulaşmakta çok daha rahat olduğunu görüyoruz ve inşallah sonuçlarda bunu gösterecektir. "

'İTTİFAKIN TABANDA OLMASI LAZIM'

Cumhur İttifakı ve CHP, İYİ Parti, HDP'den oluşan ittifaka ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Bir tarafta AK Parti'nin bir şekilde öncüsü olduğu ve domine ettiği bir çizgi, diğer tarafta da CHP'nin domine ettiği bir siyasal çizgi var ve bunların etrafında ittifakların oluşacağı görülüyor. Türkiye siyaseti de bu yapıya doğru evriliyor. Nasıl olacak, kaç sene içerisinde bu geçiş süreci tamamlanacak? Bugünden yarına, net bir şey söylemek çok mümkün değil ancak burada dikkat edilmesi gereken şey şu, masa başında iki partinin veya birden çok partinin yöneticileri bir araya geldi, masa başında sana üç, bana beş pazarlıklar yapıldı bir araya gelindi, oturuldu ve bir ittifak kuruldu. Bu şekilde yapılan ittifakların yürümesi mümkün değil çünkü ittifakın tabanda olması lazım." diye konuştu.

Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın en büyük özelliğinin, masa başı ittifakı olmadığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhur İttifakı, 15 Temmuz akşamı tanklara, helikopterlere, tüfeklere, uçaklara karşı bu milletin, 'Ya Allah, bismillah' diyerek sokaklarda yan yana, omuz omuza oluşturduğu gerçek bir ittifaktır. Bu ittifak, geçtiğimiz dönemde de anayasa değişikliği, 24 Haziran seçimleri gibi pratiklerle de siyasal uygulamasını göstermiştir dolayısıyla test edilmiş, selaların eşliğinde ve can pazarının yaşandığı ortamda saatler süren büyük bir dayanışma ortamında oluşmuş ve gönüllere yerleşmiş bir ittifaktır. Bu ittifak, pratik olarak yürüyor ama şunu da biliyoruz, AK Parti ve MHP bu ittifakı pratik olarak yürütüyor olmakla birlikte iki faklı siyasi partidir. İki farklı önceliği ve stratejisi olan iki parti, ortak meselelerde, anlaştığı noktalarda anlaşıyor ve milli meselelerde mutabakat sağlayarak yoluna devam ediyor.

'CHP'LİLER İÇİNE NASIL SİNİDİRECEK'

Aynı şeyi karşı taraftaki ittifak için söylemek ne kadar mümkündür bilmiyorum. CHP'nin gerçekten lafı geldiği zaman sözün kolayından söylemek için değil, yüreğinde kendisini bu milletin kurucu iradesinin Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin sahibi olarak hisseden CHP'li, bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyen siyasal bir örgütün yan kolu ve siyasal örgütü gibi davranan bir partiyle iş birliğini nasıl içine sindirecek? Ya da diyelim ki hayatı boyunca CHP fikriyatıyla mücadele etmiş olan bir siyasi gelenekten gelen insanlar, CHP'nin adayı etrafında birleşmeyi nasıl içlerine sindirecekler? Dolayısıyla mühim olan masa başında parti temsilcilerinin verdiği kararlar değil, o partinin tabanının, oy ve gönül veren insanların, gerçekten ortak bir noktada buluşabilme becerisini ortaya koyabilmeleridir."

İttifakların, sanıldığı gibi sadece kağıt üzerinde yapılmadığına işaret eden Kurtulmuş, "İttifaklar öyle sanıldığı gibi kolay bir şekilde masa başında teşkil edildiği şekilde olmaz, yansımaz. Bunu seçim sonuçlarında da göreceğiz. Diğer partilerin isimlerini saymak istemiyorum ama çok sayıda, gerçekten milli hisler taşıyan CHP'li vatandaşın da ayrılıkçı bir siyasi hareketle dirsek temasını nasıl içlerine sindirebileceğini ben de merak ediyorum ve bunun sahada kolay kolay gerçekleşebilecek bir ittifak olmadığını zannediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

'KÖPRÜNÜN ALTINDAN ÇOK SULAR GEÇTİ'

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanını bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır. " açıklamasına ilişkin ise "Çok şükür bu zihniyetin kılıcının iki tarafının da kestiği devirler geride kaldı, köprünün altından çok sular geçti. Milletin insanlarını adam yerine koymadıkları, 'Bidon kafalılar, göbeğini kaşıyan adamlar' diye hakaret ettikleri, milletin inançlarını kendi varlıklarının karşısında bir tehdit olarak gördükleri dönemler geride kaldı." dedi.

Türkiye'de gerçekleşen her seçimde demokrasinin kazandığını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Demokrasi kazandıkça milletin önü açıldı, milletin önü açıldıkça millet, değerleriyle, kültürüyle, medeniyetiyle barıştı ve Allah'a çok şükür bugün memlekette milletin sözünün üstüne hiçbir sözün kıymeti harbiyesi kalmadı. Bu tür insanlar kalmış mıdır? Sağda-solda bir kaç tane fosil kalmıştır, bu bir kaç tane fosilin Türkiye'de hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur. İnsanların fikirlerine saygı duyarız, en aykırı fikri hatta en inançsız görüşleri dahi birisinin savunmasını, her halükarda dinleriz ama hiç kimsenin bir inanç mensubuna, inancından dolayı hakaret etmesini de asla kabul etmeyiz, bunlar geride kaldı. Bu millet Müslüman ve Müslümanlığı da özümsemiş olan bir millettir yani çok nezih ve nezaketli bir şekilde yaşayan bir millettir. Öyle ki kendi gayrimüslim komşularına bile asırlar boyunca hürmet etmiş, onların dini inançlarına, dini yaşayışlarına, geleneklerine saygı duymuş, onların bayramlarında onlarla birlikte sevinmiş bir millettir. Öyle ki bizim Balkan ülkelerinde Müslümanlar, Hristiyanlar bütün farklı mezhepler bir arada yaşarken, Balkan dillerinde Makedonya'da kullanıldığı gibi 'Komşu kapıcıklarla' birbirlerinin evlerine girip-çıkmışlar, böylesine bir müsamahayı taşımış olan bir milletiz. Bu millete ait olduğunu iddia eden tırnak içerisinde 'entelektüel' olduğunu iddia eden insanların da kalkıp, bu kadar hazımsız, milletin değerleriyle çelişen, çatışan, ifadeleri kullanmasını kabul etmek mümkün değildir, bunlar geride kaldı. Bunlar tek-tük, sağda-solda belki görülebilir ve bu devirler geride kaldı. Bunlar hiçbir şekilde bu milletin karşısına çıkamayacaktır. Milletin inançlarını, gelenek-göreneklerini, birbirine saygılı yaşam tarzlarını bozacak bir kuvvet ve kudret sahibi olmayacaklardır."

'SAYGI DUYACAKSINIZ...'

15 Temmuz sürecinde bazı sanatçıların darbe över-sever açıklamaları karşısındaki tavırlarını değerlendiren Kurtulmuş, "Rahmetli İdris Küçükömer'i hatırlıyorum, Türkiye'de maalesef tırnak içerisinde sol zanneden bazı çevreleri, aslında son derece arkaik bir şekilde Türkiye'de zaman zaman çok partili siyasi hayatımızda, hep böyle darbelerin arkasına, 'Zaten millet bize oy vermez, milletin oyuyla iktidara gelemeyiz bari askerin gücünü kullanarak, hatta onun-bunun, başkasının gücünü kullanarak, iktidar olmaz mıyız?' diye iç geçirmişlerdir. Bütün bunlar da onun tezahürüdür." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bugün bir parti, yarın bir başka parti olur ama milletin dediğinden başka hiçbir şeyin egemen olmayacağı bir Türkiye'yi kurmak lazım, onun için de sözünüzü gelin, söyleyin ama milletle dalga geçerseniz, milletin önünü kesmeye çalışan dahili ve harici düşmanlara alkış tutarsanız, onların yapmış olduğu Türkiye'yi anti demokratik, kabus dolu günlere götürmeleri için siz de destek olacak sözler söylerseniz bu başka bir şey... Bu açık bir şekilde millet düşmanlığıdır. Bunun lamı-cimi yoktur, lafı eğip-bükmenin de anlamı yoktur. Milletin iradesine saygı duyacaksınız, siyaseten gelip fikrinizi söyleyeceksiniz, milleti yönetmek için milletimizden destek alacak ve yetki alacaksınız. Verirse ne ala vermezse, 'Bunlar geri, gerici millet, bidon kafalılar' diyeceksiniz, yetmedi birisi darbe yapıp bu milletin iradesini hak ile yeksan ederse 1960 darbesinde yaptığınız gibi alkış tutacaktınız. Bazılarının zihninde 15 Temmuz'da 1960 zihniyeti tekrar hortlamıştır, siz '15 Temmuz'da keşke bu darbe olsaydı' diye iç geçiren sözde nice ilerici insanlar çıktı. Dolayısıyla bu bir çifte standarttır, millete düşmanlıktır ve milleti tanımamaktır. Bunlardan vazgeçsinler, bunları ortaya koydukça aslında milletle olan bağları da tamamıyla kopuyor ve müzelik bir hale geliyorlar. Kendilerine çeki-düzen vermeleri, akıllarını başlarına almaları lazım. Türkiye demokrasisi giderek daha da güçleniyor. Bu renklilik içerisinde yer almak isteyenlere demokrasi meydanı açıktır. Demokrasi meydanı yerine, 15 Temmuz'da insanların üstüne tanklarla, tüfeklerle, ateşli silahlarla saldıran o darbecilerin kan gölü haline getirdikleri meydanları tercih ediyorlarsa orada dursunlar. Bu millet buna müsaade etmez."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 50
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    bizzat abd li doktorlar trumpun pisikopat olduğunu yazdı imzaladılar bununla bir yere varılmaz başımıza sardık işimiz var
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Patriotlara ne diyeceksiniz peki ?
    Cevapla
  • Lazoglu güven 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu akşam Suriye'ye gidilmeli bütün güçler bertaraf edilmeli. Devletimize tam destek
    Cevapla
  • cenk1453 5 yıl önce Şikayet Et
    Tramp konuşunca hep aklıma SİRK maymunları geliyor çünkü trampda aynı, sahipleri ipini nere çekerlerse oraya doğru zıplıyor.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    "ABD ve Arkadaşlarının BUGÜNE KADAR KİME YARARI OLDU", Iraka mi?Durum Ortada; Kuveyte mi?Tarihi Gerçekler Ayanbeyan; Afkanistan, Pakistan, Mısır, Libya ya mi?HANGİ BİRİNİ SAYAYIM SİZLERE". Uyanık OLUNUZ EY MÜSLÜMANLAR - "Ya Eyyü hennaas/ MÜSLİMS" "Ey! Dünya! DAHA KOLAYI VAR": Tüm Bu Kavga/Savaş/Kaosa Sebep Olan KİŞİ veya KURUMLAR/KURULUŞLARA "dur" Diyelim Bitsin Bu KAVGA; "Hepsi Bukadar İŞTE!"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!