Cumhurbaşkanlığı'ndan Türk üssüne saldırı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Irak'ın kuzeyinde Türk üssüne yapılan saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Türk üssüne saldırı açıklaması
Cumhurbaşkanlığı'ndan Türk üssüne saldırı açıklaması
GİRİŞ 27.01.2019 00:03 GÜNCELLEME 27.01.2019 00:55
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bloomberg haber ajansına Kuzey Irak’ta yaşanan üs saldırısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kuzey Irak'ın Duhok şehri yakınlarında bulunan bir askeri üsse yönelik terör saldırısı yaşandığını anımsatan Altun, saldırganların sivillerin arasına gizlenerek, Türk askeriyle yerel halkın arasını bozmaya çalıştığını belirtti.

 

 

CAN KAYBI YOK, BAZI EKİPMANLAR ZARAR GÖRDÜ

"Bugün yaşanan provokasyon sebebiyle herhangi bir kaybımız olmamakla birlikte birtakım ekipmanlar zarar görmüştür." ifadelerini kullanan Altun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin üs çevresinde sivil kayıpları engellemek için gerekli önlemleri aldığını bildirdi.

"PKK'LI TERÖRİSTLER OLAYLA İLGİLİ DEZENFORMASYON FAALİYETİ YÜRÜTÜYOR"

Fahrettin Altun, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"PKK'lı teröristlerin sosyal medya ve diğer mecralarda bugün yaşanan saldırı hakkında dezenformasyon faaliyeti yürüttüğünü tespit ettik. Tüm basın mensuplarını örgütün bu faaliyetleri hakkında dikkatli olmaya davet ediyor, PKK'lı teröristlerin geçmişte benzer taktiklere başvurduğunu hatırlatıyoruz."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Türkiye'nin Duhok halkıyla yakın iş birliğini sürdürmeye kararlı olduğunu ve bölgede sivil kayıpların engellenmesi için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini kaydetti.

 

 

SİVİLLERİN ARASINA KARIŞIP ÖNCE TAŞLA SALDIRDILAR

Öte yandan edinilen bilgiye göre, Irak kuzeyinde yer alan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Suri Üs Bölgesi'ne karşı yapılan saldırıların, sivil kıyafetler içine kendisini gizlemiş PKK'lı teröristler tarafından, öncelikle taşlı saldırı şeklinde başlatıldığı, daha sonra dozunun giderek artırıldığı tespit edildi.

Olayda kısmi araç ve malzeme hasar hasarı meydana gelirken, herhangi bir personel kaybı olmadığı belirtildi. 

Olaylar sırasında, PKK'lı teröristlerin her zaman başvurdukları taktiğe benzer şekilde, halkla Mehmetçik'i karşı karşıya getirmeye özel gayret sarf ettiklerinin anlaşıldığı vurgulanarak, olayların daha da büyümemesi için gerekli tedbirlerin ivedilikle alındığı, bu sırada sivillere herhangi bir zarar gelmemesi için azami dikkat ve hassasiyet gösterildiği aktarıldı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • GRçk. 5 yıl önce Şikayet Et
    1 tane F-16 nın alçak uçuş yapması yeterli olacaktır.
    Cevapla
  • 46 cmyz 5 yıl önce Şikayet Et
    Üsse gösterilere karşı 2-3 TOMA gönderin
    Cevapla
  • <QAAS 5 yıl önce Şikayet Et
    abd askerlerinin yarısı boşuna kuzey ıraga geçmemiş boş durmuıyorlar
    Cevapla
  • alper 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye orta doğuda lider ise, İnce anlayışlı politikalsrımız saysindedir. gaza gelip gavurun tam da yapmak istediği şeye fırsat vermemek lazım.
    Cevapla
  • akıllı hamle 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes vuralım kıralım diyorda, teröristlerin amacı da zaten buydu. Orada öyle bir şey olsaydı şimdi Türkler ırakta sivilleri katletti diye bütün dünyayı ayağa kaldırmışlardı. Orada canlı yayın yaparak bizi zor duruma düşüreceklerdi. Batılı ülkelerde bu tür bir şey için hazır bekliyordu. Türkiye çok büyük bir öngörüyle tezgahı bozdu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı