Binali Yıldırım: İçin rahat olsun Barış Abi

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, aramızdan ayrılışının 20. Yılında 7’den 77’ye herkesin sevgiyle andığı Barış Manço’nun Moda’daki evini ziyaret etti. M

Binali Yıldırım: İçin rahat olsun Barış Abi
Binali Yıldırım: İçin rahat olsun Barış Abi
GİRİŞ 01.02.2019 18:42 GÜNCELLEME 01.02.2019 18:42

Ölümünün 20. Yılında 7’den 77’ye herkesin sevgilisi olan Barış Manço’nun müzeye çevirilen Moda’daki evini ziyaret eden TBMM Başkanı ve İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım burada duygulu anlar yaşadı.



Yıldırım’ı, Barış Manço’nun eşi Lale Manço ve oğlu Batıkan Manço karşıladı. Aile ile birlikte müzenin tamamını gezen ve Lale Manço’dan bilgi alan Yıldırım, burada yarım saatten fazla kaldı. İnsani duyguları çok yüksek olan Barış Manço’nun sadece yeri doldurulamaz bir sanatçı değil, İstanbul’un ve Kadıköy’ün efsanelerinden olduğunu anlatan Yıldırım, “Türkiye’yi yıllarca dünyanın dört bir tarafında güler yüzü ve ismi gibi barışçı tarzıyla muazzam temsil etti. Kendisine minnettarız. Geleceğin çocuklara bağlı olduğunu çok iyi biliyordu. Bugün ülkemizi ileri götüren lokomotif nesilde sayısız ‘Barış Abi’ hayranı vardır. Allah 7’den 77’ye hepimize bu kadar sevilmeyi, sayılmayı, hafızalarda kalmayı nasip etsin. İçin rahat olsun Barış Abi. Senin ‘adam olacak çocuklar’ın büyüdü ve bu ülkeyi çok seviyorlar. Ayrıca hep tembih ettiğin gibi bol bol sebze yiyorlar ve yatmadan önce dişlerini mutlaka fırçalıyorlar” dedi.



Hastanede bir yakını tedavi görmesine rağmen, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı karşılamaya gelen Lale Manço, müze gezisinin ardından Binali Yıldırım ile bahçede çay içti. Duygulu anlar yaşayan Manço, Meclis Başkanı Yıldırım’a, ‘Barış Manço boyama kitabı’ hediye etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!