Öğretmenleri Binali Yıldırım'ı anlattı

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, Piri Reis Ortaokulu ve Kasımpaşa Lisesi'nden 75 arkadaşı ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

Öğretmenleri Binali Yıldırım'ı anlattı
Öğretmenleri Binali Yıldırım'ı anlattı
GİRİŞ 04.02.2019 19:31 GÜNCELLEME 04.02.2019 19:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Beşiktaş'taki bir otelde dün gerçekleşen buluşmada konuşan Binali Yıldırım, "Ülkede telefon, televizyon yoktu, bizlerde de yoktu. Hele hele internet hiç yoktu. O dönemi torunlarımıza anlattığımızda anlayamıyorlar. Z kuşağı bizim o dönemki imkansızlıklarımızı hayat şartlarımızı hayal dahi edemiyor. Anlamalarını beklememeliyiz. Bizim onlara bu yeni nesle bir gelecek ve vizyon verme sorumluluğumuz var. 1970'li yıllarda servisler yani taşımalı eğitim yoktu. Ya yürüyerek ya da toplu taşımayla okula gidiliyordu. Okul arkadaşın zaten mahalle arkadaşındı. Belki yoksulluklarımız vardı ama mutlu gençlerdik, geleceğe dair hepimizin ayrı ayrı hayalleri vardı. 2 yıl önce lise öğretmenlerimizle bir televizyon programında bir araya gelmiştik. Orada öğretmenlerimizin beni şöyle anlatmıştı; 'sessiz, çalışkan, herkesle arası iyi, göze batmamaya özen gösterirdi' " diye konuştu. 

 

 

"İSTANBUL'U YEPYENİ BİR İSTANBUL YAPACAĞINA İNANIYORUM"

Buluşmada öğretmenleri ve arkadaşları Binali Yıldırım'ı anlattı. 

Fizik öğretmeni Necati Güngör, "Sessiz, düşünen ve düşündüğünü isabetli olarak kullanan bir kişi. Bir meziyeti daha var, söylediği şeyi halk seviyesinde, halka hitap ederek konuşuyor, ifade ediyor. Şimdi İstanbul'a, kendisini Binali Yıldırım yapan şehre vefasını ödemek için geldiğini söylüyor. Bunu hangi devlet adamı kaç kez söylemiştir. Kaç siyasetçi bunu söyleyebiliyor. İstanbul'u yepyeni bir İstanbul yapacağına inanıyorum" dedi.

Yıldırım'ın fizik öğretmeni Necati Güngör

"EN GÜZEL DUYGU VEFA DUYGUSUDUR"

Matematik öğretmeni Yılmaz Er ise, "Toleranslı, analitik gözle bakan, duygulu, merhametli kişiliğiyle insanlığa hizmet edebilen bir şahsiyet. Dürüstlüğü, açık yürekliliği, samimiyeti ile tanıdığımız, çalışkanlığı ile yüksek notlar alan bir öğrenciydi" diye konuştu.



Müzik öğretmeni Taylan Aktükün de, "Erzincan'dan yeni gelmişti. Müzikten iyi notlar alıyordu. Ağır başlı, güler yüzlü, her zaman öğretmenlerine çevresine saygılı bir öğrenciydi. Artık unutulduğumuzu düşündüğümüz bir dönemde vefa göstererek her zaman araması sorması, problemlerimizde yardımcı olması onun ne kadar vefalı ve çok iyi bir insan olduğunu gösteriyor. En güzel duygu vefa duygusudur" dedi.

 

 

"GELDİĞİ MEVKİLERDEN GURUR DUYUYORUM"

Lisedeki matematik öğretmeni Yusuf Kukul ise, "Binali Bey 1967'de ortaokuldan geldi. 3 yıl matematik derslerine girdim. Çok sakin sessiz, kendi halinde arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenci. En sevdiğim tarafı öğrenci arkadaşlarına ve bizlere sevgi saygısı ve halk tipi bir çocuk olmasıydı. Yine de aynı insan. Geldiği mevkilerden gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Lise arkadaşı Tacettin Erk de "Kendisini siz veya biz nasıl görüyorsak, okul zamanında da öyleydi. Biraz daha sakin, sessiz, şakacı ve iyi niyetliydi" şeklinde konuştu.

Aziz Altun ise, Binali Yıldırım ile birlikte okumuş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • bilal 5 yıl önce Şikayet Et
    bende orada okudum.yanındaki fabrikadan mis gibi çikolata kokuları gelirdi
    Cevapla
  • Şeyma 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah utandırmasın.
    Cevapla
  • kenann 5 yıl önce Şikayet Et
    Hoş geldiniz sayın başkanımız istanbulu yeni baştan yaratmaya
    Cevapla
  • ..... 5 yıl önce Şikayet Et
    yaratmak Allaha mahsustur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı