PKK'ya meydan okuyan CHP'li il başkanı ihraç edildi

Tunceli Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yolluk ve parti teşkilatı ile ilgili açıklamaları nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen Eski CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder parti üyeliğinden ihraç edildi.

GİRİŞ 08.02.2019 16:49 GÜNCELLEME 08.02.2019 16:56
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

2015-2016 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli İl Başkanlığı’nı yapan Ali Rıza Güder, 15 Ocak 2019 günü Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yolluk ile yaptığı tartışma nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi.

 

 

Parti ile ilgili hakaret içeren sözler de sarf ettiği belirtilen Güder’in, CHP Tunceli İl Disiplin Kurulu, parti üyeliğinden kesin ihracına karar verdi.

"DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİĞİMDEN HABERİM YOKTU"

 

 

İhraç kararının değerlendiren Güder, yerel seçimler öncesi böylesi girişimlerde bulunulmasının yanlış olduğunu ifade ederek, “Benim disiplin kuruluna sevk edildiğimden haberim oldu. Ancak disiplin kurulu nasıl bir karar aldı bilmiyorum. Bana tebliğ edilen bir karar yok. Dolayısıyla bu konuda bir şey söylemem doğru değil, karar elime ulaştığı zaman yorum yapabilirim. Yerel seçimler öncesi böyle bir girişimde bulunulmasını doğru bulmuyorum” dedi.

PKK'YA MEYDAN OKUMUŞTU

Ali Rıza Güder, Tunceli Valiliği tarafından 2017 yılında, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle düzenlen programda yaptığı konuşmayla Türkiye gündemine gelmişti. Güder, PKK'lı teröristlerin şehit ettiği öğretmen Necmettin Yılmaz ilgili yaptığı konuşmasında, terör örgütü PKK'ya sert eleştirilerde bulunarak, bu toprakları terk etmelerini istemişti.

YORUMLAR 60
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp eski chp değil.. Aynı ırak gibi.. Irak ta şuan amerikalıların... Aynı ırakın abd tarafından ele geçrildiği gibi chp de, pkk lıların eline geçti
    Cevapla
  • Fuzul 5 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlunu Türkiyeden ihraç etmeden gayrısı yalan..
    Cevapla
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlunun neden partisini terk etmediğini veya edemediğini daha iyi anlamaya çalışıyoruz.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp = pkk hemde direktif verenler de chp! Reis boşuna şer ittifakı demiyor. Az bile demiş. Ey Millet Allah cc aşkına kendimize gelelim inşaAllah, uyanalım. Bu chp ye inanmayın. Bunların silin gitsin. Il başkanı doğruları söylemiş adamı neden disipline sevk ediyorsunuz Allah'tan cc korkun!
    Cevapla
  • TALHA 5 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yerde idin,ve yanlış yerden çıkarıldın,bu bir ALLAH ın lütfudur bence,ALLAH sizi her zaman doğruların ve haklıların yanında eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı