Bakan Akar'dan peş peşe önemli görüşmeler

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ve ABD'li bazı senatörlere ayrı ayrı görüştü.

GİRİŞ 16.02.2019 20:13 GÜNCELLEME 16.02.2019 20:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD’li bazı senatörlere Münih’te bir araya geldi. Akar, “Fırat’ın doğusundaki 440 kilometrelik sınır hattında oluşturulacak güvenli bölgede terör örgütü YPG olmamalı ve bölgenin emniyeti Türkiye tarafından sağlanmalıdır” dedi.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 55’inci Münih Güvenlik Konferansı kapsamında düzenlenen ikinci gün oturumlarına katıldı. Programı kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştiren Akar ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ve 12 ABD’li senatörlerle ayrı ayrı bir araya geldi.

Akar, görüşmelerinde, iki ülke arasındaki ilişkilerin önündeki en büyük engellerden birinin terör örgütü PKK/YPG olduğunun altını çizdi. Terör örgütü PKK/YPG’nin Kürtleri temsil etmediğini ifade eden Akar, "Kürtler bizim kardeşimiz. Bizim tek hedefimiz teröristler. Bazıları PKK’yı Kürtler olarak niteliyor. Bu son derece yanlış. PKK’lı teröristler Kürt kardeşlerimizi temsil etmemektedir. Unutulmamalıdır ki PKK, YPG aynıdır” ifadelerini kullandı



Akar, PKK/PYD’nin bölgeden çıkarılmasının Türkiye’nin güvenliği için en önemli olduğunun altını çizerek, “Fırat’ın doğusundaki 440 kilometrelik sınır hattında oluşturulacak güvenli bölgede terör örgütü YPG olmamalı ve bölgenin emniyeti Türkiye tarafından sağlanmalıdır”
dedi.

“Türkiye NATO’dan uzaklaşmadı”

Türkiye’nin, güney sınırı boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına asla izin vermeyeceğini vurgulayan Bakan Akar, Türkiye’nin batıdan uzaklaştığı iddialarını ise “Türkiye batıdan uzaklaşmadı. NATO başta olmak üzere tüm sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmeye devam ediyor” sözleriyle yanıtladı.

“S-400 alımı zorunluluktur”

Akar, S-400 hava ve füze savunma sistemi alımına ilişkin ise, “Bu bir tercih değil, zorunluluktur” dedi.

Bakan Akar, hava ve füze tehdidine karşı Türkiye’nin korunmasının zorunluluk olduğunu, bu konuda müttefik ülkelerle Patriot ve SAMP-T hava savunma sistemleri tedariki konusunda da görüşmelerin devam ettiğini vurguladı.

 

 

YORUMLAR 10
  • GERÇEKCİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada saldırı projelerı,teknolojılerı 10 puansa savunma olanlar 2 puandır.arada ciddi bir uçurum var demem o ki bu tür silahlar faydalıdır ama bir yere kadar bana göre bir çeşit ekonomık pazardan otesi değil.caydarıcı olmak istiyorsanız BALİSTİK FÜZE ,YERLİ DENİZALTI VE YERLİ TORPİDOLARI(etkili bir denizaltı ülkeler için çarpan etkisi yapar) ve yerli uçak.bu üçüne sahip oldugunuzda kırmızı koltuga oturursunuz.yapmadgınız sürece 40 yıl pkk yı sınır dısında her vurmada abd ye gittiysek bir 40 yıl daha gideriz.
    Cevapla
  • Demir ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD artık bizim açık açık düşmanımızdır incirlik mutlaka kapatılmalı ABD askerleri çıkartılmalı bizi tehtid eden bizim asla dostumuz müttefikimiz olamaz
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah gücünüze güç katsın paşam
    Cevapla
  • cenk1453 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye S-400 ler geldiğinde abd kabuslar görecek.devamında S-500 leri bizler icat etmeliyiz.
    Cevapla
  • Jumbo jet 5 yıl önce Şikayet Et
    S 500 ler rusya tarafindan çoktan icat edildi
    Cevapla
  • GERÇEKCİ 5 yıl önce Şikayet Et
    s 400 ABD ıcın tehdit değildir mesele şu RUSYA TÜRKİYE GİBİ batıya yakın bir ülkeye üst düzey bir silah satması bu bir kırılma noktasıdır dönüm noktasıdır.RUSYA ya gelecekte muazzam bir ekonomık pay olarak dönebilir.ABD tekeli kırılıyor.
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Yürüyüşünle, duruş ve OTURUŞUNLA MİLLETİ TEMSİL ETMENİN EN GÜZEL MİSALİNİ VERİYORSUN, vesayet sever KUKLALARA karşı, yürekli, YİĞİD BAKANIMIZ.. Adam olmak, adam kalmak budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti