Bülent Erdoğan’ın projeleri Bigalıları heyecanlandırdı

Cumhur İttifakı AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan’ın, marka projelerini ve belediye meclis üyesi adaylarını tanıttığı toplantısı büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Bülent Erdoğan’ın projeleri Bigalıları heyecanlandırdı
Bülent Erdoğan’ın projeleri Bigalıları heyecanlandırdı
GİRİŞ 03.03.2019 11:36 GÜNCELLEME 03.03.2019 11:36

Biga Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ve Başkan adayı Bülent Erdoğan’ın Biga için hazırladığı vizyon projelerinin görücüye çıktığı Aday ve Proje Tanıtım Toplantısı’nda vurgulanan ‘Gönüller yapmaya geliyoruz’ sloganı dikkat çekerken, Erdoğan’ın “Konu memleket sevdası olunca öyle güzelsin ki Biga, güzelliğin karşısında gururlanarak, aşkla ve şevk ile geliyoruz” sözleri salonu dolduran vatandaşlardan uzun süre alkış aldı.

“BİGA’NIN 5 YILDIR YAŞADIĞI KABUS SONA ERECEK”

31 Mart yerel seçimlerine yönelik projelerin kamuyu ile paylaşıldığı toplantıya AK Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, MHP Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, MHP Biga İlçe Başkanı Saadettin Saat, Karabiga Belediye Başkan Adayı Ahmet Elbi ve Gümüşçay Belediye Başkan Adayı Adnan Pastırmacı, belediye meclis üyesi adayları, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kadın ve gençlik kolları ve Bigalılar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Ahmet Şahin, “Biga’nın 5 yıldır yaşadığı bu kâbus Allah’ın izniyle 1 Nisan sabahı sona erecek” dedi.

“SİZLERİN TAKDİR VE TEVECCÜHÜYLE HEPSİNİ BİRER BİRER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Programda Cumhur İttifakı AK Parti Biga Belediye Başkanı Adayı Bülent Erdoğan’ı tanıtan kısa film gösteriminin ardından ‘Biga’ya başkan Bülent Erdoğan’ sloganlarıyla ve alkışlar eşliğinde platformda yerini alan Erdoğan, Biga halkının takdiri ve teveccühüyle göreve seçilmesiyle birlikte geleceğin Biga’sını hep birlikte inşa edeceklerini belirtip, Biga’yı marka haline getirecek vizyon projelerini tanıttı. Erdoğan, “Tüm projelerimiz, içeriği dolu, tüm ayakları ile en ince detayına kadar planlanmış projeler. Vatandaşlarımızın takdiri ve teveccühüyle Allah nasip ederse hepsini birer birer gerçekleştireceğiz. Gönül Belediyeciliği ilkesiyle yapacağımız çalışma ve projeleri tüm Bigalı hemşerilerimizle el ele ve omuz omuza birlikte başaracağız. 2004-2014 yılları arasında yaptıklarımız, şimdi yapacaklarımızın teminatıdır” dedi. Erdoğan’ın, öne çıkan projelerinden bazıları Et ve Süt Ürünleri Entegre Tesisi, Millet Bahçesi, Hayvan Barınağı ve Oteli ile Minia Çanakkale Projesi oldu.

“BİGA BENİM İÇİN AŞKTIR, SEVDADIR”

Biga’ya hizmet için, hizmetkar olmak için geldiğini belirten Erdoğan, “Bereketli toprakları şehadet kokan, tarih kokan; Çerkezini, Pomağını, Macırını, Yörüğünü, Boşnağını, Romanı kucaklayıp kardeşlik kokan, kültür kokan, En çok da memleket kokan,  güzel Biga’mın güzel insanları bu güzel gecede sizlere Biga Belediye Başkan Adayı olarak hitap etmek benim için ne büyük bir şereftir. Biga benim doğduğum, büyüdüğüm, okul yollarını aşındırdığım, seyyar satıcılık yaptığım, pazarcılık yaptığım, kalbimin yarısını bulduğum, evlat sahibi olduğum, ekmek paramı kazandığım müstesna kutsal bir yerdir. Beni ben yapan Biga’dır. Biga benim için aşktır, sevdadır. Atalarımızın kök saldığı, neslimizin yeşereceği güzel vatandır. Bu topraklara, vatanımıza hizmet etmek için, hizmetkarınız olmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

“VERDİKLERİ SÖZÜ TUTMADILAR, VATANDAŞIMIZI YALANLARIYLA AVUTTULAR”

Mevcut belediye yönetiminin Bigalı’nın emanetine sahip çıkmadığını söyleyen Erdoğan, “10 yıl boyunca Biga’mıza sayısız hizmet ve yenilik kazandırmış, günümüzde hayatımızı kolaylaştıran Otogar, Belediye Hizmet Binası, Kapalı Çarşı, Düğün Salonları, Bilgi Evleri, Alışveriş Merkezi, Havuz Kafe, Tepe Mesire Alanı gibi önemli alanları inşa eden, tabiri caizse Biga’mızı Biga yapan AK belediyecilik döneminin ardından, 2014 yılında Biga Belediye Başkanlığı için Bigalı hemşerilerimiz görev yetkisini başkasına emanet etmişti. Bigalının emaneti baş tacı ancak o yönetim Bigalıların, güvenini, geleceğini, arazisini, hayallerini, ekmek teknelerini emanet ettiğini unutmuş olacak ki, geride beş yılda verdiği sözleri tutmadı, vatandaşımızı yalanları ile avutup,  toplumu ilk defa bu kadar kutuplaştırdı ve büyük zarar verdi” diye konuştu.

“‘BİZİM İSMAİL’ GİTTİ, ‘KİMİN İSMAİL’ GELDİ”

İsmail Işık’ın Biga’nın 149 yıllık kazanımlarını tutarsızca sattığını ifade eden Erdoğan, “2014 yılında Yeniceköy’de açamayacağı kavşağı açacağı yalanı ile Yeniceköylü hemşerilerimi kandıran, seçimden sonra kavşağı açmayı bırakın Yeniceköy’e uğramayan, Biga Belediyesinin gelecek 50 yılı planlanarak hazırladığımız, Biga Belediyesi Hizmet Binasına “israf” , kazanırsak geçmeyeceğiz deyip, bittiği gibi koşa koşa geçen, Bir, bizim İsmail vardı hatırlarsanız. İşte o İsmail geride kalan 5 yılda ağzından eksik etmediği ancak uygulamada aklına bir bile bile getirmediği “Birlikte Yönetim Anlayışı” sayesinde, birçok Bigalının canını yaktı, ekmeğine zarar verdi, emeklerini ve gelecek hayallerini çaldı. Biga’mızın 149 yıllık kazanımlarını tutarsızca sattı. Belediye Meclis üyesi olarak, elimize verdikleri belgelerine göre 80 Milyon lira kadar borca battı. Biga Belediyesi tarihi boyunca ilk defa bu kadar yüksek oranda halkıyla mahkemelik durumda. Yani kısacası “Bizim İsmail” gitti, “Kimin İsmail” geldi diye size soruyorum” dedi.

“SAĞCISINA, SOLCUSUNA BAKMADAN BİGALILAR NE İSTİYORSA KİMİ GÖRMEK İSTİYORSA, O OLACAK”

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki birçok özelliği iptal ettirerek bugünkü halini aldıran İsmail Işık’ın yalanlarına değinen Erdoğan, Bigalıların ‘Etkinlikler iptal olacak’ diye yanıltılmaya çalışıldığını söyledi. Erdoğan, “Hanımefendiler ile buluşmalarımızda farkına vardığımız büyük bir yalan karşımıza çıktı. Halkımıza AK Parti göreve gelirse Biga’da konser olmaz, tiyatro yapılmaz, bu etkinlikleri çok ararsınız gibi yalanlar atıldığına şahitlik ettik. Kreşlerin Kur’an Kursuna döneceğini bile söyleyenler varmış. Biz bunlara gülüyoruz. Sizden de ricamız bunlara aldırış etmeyin. AK Parti döneminde projesi çizilen ve temeli atılan ancak tamamlaması nasip olmayan Atatürk Kültür Merkezi Projemizde yer alan otel, olimpik kapalı yüzme havuzu, spa merkezi ve spor salonlarını iptal ettiren ve günümüz halini aldıranlar, beş yılda Kültür ve Sanat Etkinliklerine 25 Milyon Lira para harcadı. Gelen sanatçılara şöyle bir bakın internetten. Biraz inceleyin. Sizce toplumun tüm kesimlerini kucaklayan etkinlikler mi yoksa amacı hedefi belli mi? Bu kadar para kimlere gitti lütfen bir araştırın. Hatırlayın, Biga’mızda yapılan canlı yayınların nasıl siyasi şovlara dönüştüğünü, hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız için söylenenleri. Güzel Biga’mızın ülkemizde ki imajını düşünün. Bizim bu konu hakkında ki ifademiz bu kadar çok para harcanmasına rağmen bu etkinliklerle toplum ayrıştırılmıştır. Atatürk Kültür Merkezinde yer alan Kreş ve Kursları geleceğimizin teminatı çocuklarımız için önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

“İSTEDİKLERİNİ YAPTILAR, İSTEDİKLERİNİ SATTILAR”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Biga halkı için harekete geçtiğini anlatan Erdoğan, “Pazaryerimizin en hızlı şekilde bitmesi için tamda belediyeni parasının olmadığı dönemde Grup Başkanvekilimizin gayretleri ile sağlanan krediden bahsetmiyorlar. Biga’nın 100 yıllık alt yapı sorununu çözüyoruz dedikleri Japon Kredisinin nasıl çıktığını ağızlarına almıyorlar. Beş yıldır Biga Belediye Meclis Üyesiyim ve üzülerek söylüyorum biz hiç bu savurganlığı önleyecek, adaletsizliğe dur diyecek meclis üyesi sayısına sahip değildik. İstedikleri gibi eller kalktı, eller indi. İstediklerini yaptılar, istediklerini sattılar. Üç yıl hazırlandıkları Revizyon İmar Planını bize 3 günde kontrol edin ister onaylayın, ister onaylamayın dediler. Ancak ne bunlardan bahsettiler, nede bizim sayemizde kullandıkları alanlara, hizmetlere teşekkür ettiler” dedi.

“YAPARSA CUMHUR İTTİFAKI YAPAR, YAPARSA BİGALI YAPAR”

Projelerini Biga’nın 50 yılını planlayarak hazırladıklarının altını çizen Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Siyasal görüşü ne olursa olsun herkesin bilmesini istiyorum. Sözümüz olsun. 1 Nisan sabahından itibaren Biga’mızda yapılan her işte o alanda yaşayanların fikri alınarak, rızası alınarak hizmetler yapılacak. İmar Planlarında kimsenin canı yanmayacak, geleceği kararmayacak. Belediyeye para lazım diye belediye denetimindekilerin ekmekleri bölünmeyecek. İsraf yapılmayacak. Çocuklarımızın geleceği her zaman önceliğimiz olacak. Biga esnafımız canımız olacak. Projeyi yapması kolay. Projeyi kim yapar halkımız çok iyi biliyor. Biz projelerimizle Biga’mızın gelecek elli yılını planlayıp hazırladık. Sizlerden gelen istek ve önerileri rehber edinip, alanında uzman arkadaşlarımız ile çalışmalarımızı neticelendirdik ve bugün sizlerin karşısındayız. Bigalılar bilsin ki Biga Hepimizin.”

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN BİGALILARIN HEYECANINA COŞKULU SELAMLAMA

Biga ve bölgesine değer katacak ve istihdam yaratacak birçok projenin açıklandığı gecede projeler büyük beğeni toplayarak, alkış aldı. Proje tanıtımının ardından Başkan adayı Bülent Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Meclis Listesi’nde yer alan adayları platforma davet ederek tek tek halka tanıttı. Coşkulu gece Cumhur İttifakı’nın omuz omuza ve ellerindeki Türk bayraklarıyla vatandaşları selamlamasıyla sona erdi.

İşte Bülent Erdoğan’ın projelerinden öne çıkanlar;

•Et ve Süt Ürünleri Entegre Tesisi

•Oto Galeri Sitesi Projesi

•Engelsiz Yaşam Merkezi

•Hayvan Barınağı ve Oteli

•Açık Hava Spor Kompleksi ve Rekreasyon Projesi

•Hamdibey Kapalı Spor Kompleksi

•Yeşil Ada Rekreasyon Projesi

•Namazgâh Peyzaj Projesi

•Şehitlik Düğün Solonu ve çok amaçlı Meydan Projesi

•Ulu Cami önündeki Tarihi Mezarlık ve Haziresi Restorasyon Projesi

•Balıkkaya Mesire Alanı Genişleme ve Geliştirme Projesi

•Kadın ve Çocuk Konaklama Evi Projesi

•Kapalı Oto Park Projesi

•Kocabaş Çayının Yarım Kalan Islahını Tamamlama Ve Kent Merkezindeki Derelerin Islahı Projesi

•Kocabaş Çayı Peyzaj Projesi

•Minia Çanakkale Projesi

•Dar Gelirli Vatandaşlara İçin TOKİ- Belediye İşbirliği İle Konut Edindirme Projesi

•Şirintepe Halk Mezarlığı ve Kent Ormanı Projesi

•Yeniceköy Kültür, Sanat ve Bilgi Evi Projesi

•Yenice Köy Mesire Alan Düzenleme Projesi

•Şirintepe Millet Bahçesi Projesi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü