Çelik: Mutlu kadın, mutlu toplum demektir

Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, 31 Mart Yerel Seçimleri maratonuna Konyaaltı İlçesi ile devam etti. Ak Parti Antalya İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katıldı. Çelik, mutlu kadın, mutlu toplum vurgusu yaptı. Hedefin 2023’te kadın istihdamının yüzde 41 oranına yükseltilmesi olduğunu söyledi.

Çelik: Mutlu kadın, mutlu toplum demektir
Çelik: Mutlu kadın, mutlu toplum demektir
GİRİŞ 08.03.2019 18:46 GÜNCELLEME 08.03.2019 18:58
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

16 yılda kadınlara yönelik çok önemli reformlar yapıldığını anımsatan Çelik, ‘’Sevgi dolu yürekleri ve fedakarlıklarıyla insanlığa umut ışığı veren, dünyamıza güzellik katan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularla kutluyorum. Annelerimiz bizim ilk öğretmenlerimizdir. Baş tacımız olan kadınlarımız Büyük Türkiye yolculuğumuzun öncü aktörleridir.

 

 

"2023'TE YÜZDE 41 KADIN İSTİHDAMI HEDEFLİYORUZ"

Cenneti annelerin ayakları altına seren inancın mensupları olarak kadınlarımızın hayatını kolaylaştırmak için adım üstüne adım attık. Kadın mutlu olursa aile ve toplum mutlu olur anlayışı ile 16 yıldır kadınlarımızın refahını yükseltmek için çalıştık. Anayasa’da ailenin temel direği olan kadınlara yönelik “Pozitif Ayrımcılık” ilkesini getirdik. Kadınlarımızın siyasette daha aktif temsil edilmesini sağladık. Kadın şifa dağıtan doktordur, bayrağımızı dalgalandıran pilottur, aşımızı hazırlayan aşçıdır, iş kadınıdır, güvenliğimizi sağlayan polistir.

Başörtüsü yasağını kaldırarak kadınlarımıza fırsat eşitliği sağladık, her alanda çalışabilmelerinin önünü açtık. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesini gözettik. “Haydi Kızlar Okula” ve “Ana Kız Okuldayız” kampanyaları ile binlerce kadınımızın okuma yazma öğrenmesini sağladık. Ev kadınlarının kendi isteği ile emekli olabilme imkanı tanıdık. Kadınlarımız için esnek çalışma saatleri ve doğum sonrasında yarı zamanlı çalışma hakkını getirdik.

Kadın çiftçilerimizin sigorta kapsamına girmesi için aile reisi olması koşulunu kaldırdık. Kadınlarımızın işgücüne katılım oranını en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. 2023 yılında yüzde 41 kadın istihdamı hedefliyoruz” dedi.

 

 

"KADINLARIMIZ YARINLARIMIZIN GÜVENCESİDİR"

Güçlü Türkiye’nin yolunun güçlü kadın ve güçlü aileden geçtiği vurgulayan Çelik, "16 yılda kadınlarımıza yönelik çalışmalarda eşik atladık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük bir devrim gerçekleştirdik. Kadınlarımız artık her alanda başarılarıyla adından söz ettiriyor.

'Kadını Güçlendir, Türkiye Güçlensin' sloganıyla kadınlarımız için ardı ardına projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yeni dönemde siyasetten bürokrasiye, kültürel ve sanatsal hayattan sivil toplum faaliyetlerine kadar her alanda kadının katılımını ve rolünü güçlendireceğiz. ‘‘Annelik de hak çalışmak da hak’ ilkesiyle durmadan çalışacağız. Çanakkale’de, Milli Mücadele’de ve 15 Temmuz’da büyük kahramanlık örneği gösteren kadınlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Biz kadınlarımızın şefkatine güveniyoruz, onların alın terine inanıyoruz.

Ülkemizin ve dünyanın geleceğine ışık tutan, özgüveni yüksek ve cesur kadınlarımız yarınlarımızın güvencesidir. Milletimizin istiklali ve istikbali için canını ortaya koyan kadınlarımızı daha da ileriye taşımaya kararlıyız. Ülkesi için şehit olan kadınlarımıza Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum. Evlatlarını vatan uğruna şehit veren annelerimizin ellerinden öpüyorum, Rabbim’den sabr-ı cemil niyaz ediyorum‘’ şeklinde konuştu.

"ÇELİK, STANTLARI TEK TEK GEZDİ"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in uluslarası ödüle layık görülen projesi Konyaaltı Sahili’ndeki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı renkli görüntülere sahne oldu.

El emeği göz nuru eserlerin ve yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar büyük ilgi gördü. Ak Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik stantları tek tek gezdi. Hatıra fotoğrafı çektirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığı kadınlarla tek tek tokalaştı. Kadınlar vekilini sevgi seli ile karşıladı.

Çelik, Kazakistan ve İran gibi farklı ülkelerin stantlarındaki kadınlar Çelik’e yöresel tatlardan ikram etti. Programa  Sena Nur Çelik ile birlikte Ak Parti Konyaaltı Belediye Başkan adayı Gaye Doğanoğlu ve Ak Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Beşkonak Özçay da katıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Talha 5 yıl önce Şikayet Et
    Bayanların yanında sadece bayan başkan olmuyor görüyorsunuz ki. Bir başkan ne kadar iyi yönetiyorsa o kadar çok huzurlu insan vardır..
    Cevapla
  • Asgari çalışan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan. Mutlu kadın çok güzel bir vurgu yapılmış. Kadln istihdamının artırılacağını söylemiş oda güzel. Ev hanımları için de bir güzellik yapsanız da onlarda mutlu olabilseler. En azından az da olsa ev harçlığı mukabilinde aylık verseniz bizlerde mutlu oluruz. Varsa yoksa çalışan bayan. Ev kadınlarının suçu bey evde durupta çocuk yetiştirmek mi. Adalet ozaman gerçekleşir. SAYGILAR
    Cevapla
  • Mehpare 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir ulusun inşası kadınla başlar. Çünkü anne çocuğun ilköğretmenidir. Onun çocuğa verdiği mesajı, çocuk dünyaya verir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günümüz kutlu olsun. Nice güzel çalışmalara.
    Cevapla
  • zeyzey 5 yıl önce Şikayet Et
    Hanimlara verilen değer ve sağlanan olanaklar takdir edilesi. Bu imkanlar gun geçtikçe daha da çoğalacak insallah
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Asıl kadını metalaştıran, kullanan, siyasetine alet eden sol zihniyet zaten!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi