YSK Başkanı Sadi Güven'den ilk açıklama!

YSK Başkanı Sadi Güven açıklamalarda bulundu. Güven, seçim sonuçlarının sayılması, toplanması, değerlendirilmesi ve açıklanmasına yönelik işleyecek olan süreci anlattı.

GİRİŞ 31.03.2019 23:16 GÜNCELLEME 01.04.2019 00:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

YSK Başkanı Sadi Güven şunları söyledi:

57 milyon 58 bin 636 seçmen oy kullanmıştır.

Bugün Malatya Pötürge'de meydana gelen üzücü olayda 2 vatandaşımız, Gaziantep Şehitkamil'de meydana gelen üzücü olayda ise 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum.

Çoğunluğu siyasi parti temsilcilerinden oluşan sandık kurullarınca sayım ve döküm işlemleri sonucu tutanak, sayım döküm cetveli, sandık sonuç tutanakları ilçe seçim kurullarımıza teslim edilerek ilçe birleştirme tutanakları tanzim edilmektedir.

İlçe seçim kurullarımız bu tutanakları tarayarak sisteme eklemektedir.

Sonuçlar ve kazananlar ilçe ve il seçim kurullarınca belirlenip ilan edileceğinden bu aşamada YSK tarafından herhangi bir sonuç açıklanmayacaktır.

Sisteme girilen sonuçlar ve resim formatlı sayım döküm cetvelleri ve sandık sonuç tutanakları YSK'ya geldiği anda eş zamanlı olarak, seçime katılan siyasi partilerle paylaşılmaktadır.

Bununla da yetinilmeyip, seçim sonuçlarının ilanıyla birlikte 2014 yılından bugüne kadar internet sitemizde ıslak imzalı olarak tüm vatandaşlarımızın erişimine sunulmaktadır.

Bu seçim sonuçları da en kısa sürede vatandaşlarımızın incelemesine açılacaktır.

YSK, ekseriyeti siyasi partilerin üyelerinden oluşan sandık kurulları ile ilçe seçim kurullarından gelen sonuçları alt alta koyup toplamak suretiyle itiraz sürelerinin bitimini müteakip seçim sonuçlarını ilan etmekte ve resmi gazetede yayınlanmaktadır.

Kesin seçim sonuçlarını da en kısa süre içinde açıklayacağız.

AYRINTILAR GELİYOR...

 

 

YORUMLAR 3
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul ve Ankarada resmen Hile var sayın ysk başkanı? bu olayın üstüne gidin? yoksa sizde bunun altında kalırsınız!!!
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim kazandı şimdi ? Soleyecek kimse yokmu
    Cevapla
  • Sabır 4 yıl önce Şikayet Et
    YSK ya tavsiye ilcelerin cogunlukla ak parti olan ama buyuk sehirde Chp nin aldigini soyleyen tutanaklari ve oy pusulalarini tekrar kontrol etsinler. Cunku bu teror orgutlerinin Acik bir sekilde destekledigi sozde millet ittifaki kazanmak icin herturlu hileyi yapacaktir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar