Pentagon'dan F-35 açıklaması: Biri gönderildi, diğeri de yarın gelecek

Pentagon'dan yapılan açıklamada 'Türk pilotlarına F-35'ler için eğitim verilmeye devam edilecek' denildi.

Pentagon'dan F-35 açıklaması: Biri gönderildi, diğeri de yarın gelecek
Pentagon'dan F-35 açıklaması: Biri gönderildi, diğeri de yarın gelecek
GİRİŞ 04.04.2019 20:27 GÜNCELLEME 05.04.2019 09:09
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'ye ait bir F-35 uçağının teslimatının yapılarak eğitim için Luke Hava Üssü'ne gönderildiğini, diğer uçağın da yarın gönderileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, "Türkiye'ye ait bir F-35 uçağının daha teslim edilerek Luke Hava Üssü'ne gönderildiğini ve diğerinin ise yarın gönderileceğini teyit ediyorum" dedi.

ABD'nin Türkiye'nin S-400 alımı konusundaki kaygılarını yineleyen Pahon, şu anda Türkiye'ye F-35 ile ilgili malzemelerin sevkiyatını durdurduklarını ve bu konuda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Türk pilotlarının eğitimlerine ilişkin ise Pahon, "Türk pilotlarının eğitimleri konusunda herhangi bir değişiklik yok. Eğitimler devam edecek" şeklinde konuştu.

Böylece, Türkiye'nin mülkiyetine geçen F-35 uçaklarının sayısı 4'e çıkmış oldu. Daha önce mülkiyeti Türkiye'ye geçen 2 F-35 uçağıyla ilgili eğitim süreci Arizona'daki Luke Hava Üssü'nde devam ediyor.

Luke Hava Üssü'ndeki eğitim süreci 1 ile 2 yıl arasında sürüyor.

Pentagon Sözcüsü Charles E. Summers da gün içinde Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Türk pilotlarının Luke Hava Üssü'nde F-35 eğitimlerinin devam edeceğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • F35- Su 57 5 yıl önce Şikayet Et
    öncelikli olarak ortağı olduğumuz ama esaseb abd menşeili f35 ler ilk ortaya çıktıklarından bu yana teknik anlamda bir çok sorun ve yetersizliği ile gündeme gelen uçaklar yani teknik yeterlilik açısından bir çok eksiği var abd bizden parça alsın ama isterse 4 aldığımız f35 başkasını vermesin biz abd ninkinden çok daha iyi olan rus su 57 leri ruslarla ortak üretelim bu arada aldığımız f35 ler ile rus su 57 üstün özelliklerini alalım geliştirip TFX lerimizde kullanalım
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlayamadığım konu "S- 400 ler savunma silahı değil mi?Savunma silahı..Eee "Yunanistanda S-300, SA-15, SA-8 gibi Rus füzeleri varken, neden bize S-400 almayın baskıları? Dertleri ne? Yoksa bize saldırmayı mı düşünüyorlar ? Saldırı silahı olsa ki bence oda olmalı hani biraz anlaşılır feryadınız? ABD Türkiyeden güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için debeleniyor
    Cevapla
  • Reis cCc 5 yıl önce Şikayet Et
    F 35 ler hatalı arızalı çıkıyor ne işe yarayacaklar ???
    Cevapla
  • akif 5 yıl önce Şikayet Et
    Uçakların gelişi garanti edilinceye kadar ödemeleri durdurun. Teslim almayı durdurun. Eğitim devam edebilir. İngiltereden aldığmız iki gemi gibi olmasın.
    Cevapla
  • KATİL abd 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin aldığı S400 lerden endişeliymiş abd denen katil inek çobanları biz FETÖ ile türkiyede darbeye kalkan yetmedi pkkya bedava silah sağlayarak karşımıza dikme hesabı yapan abd politikalarından endişeliyiz değil KIRMIZI ALARMDAYIZ. abd denen eşkiya devletten her an bir puştluk bekliyoruz ve pozisyonumuzu ona göre aldık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!