Canan Kaftancıoğlu'na CHP'nin önemli isimlerinden sert tepki

CHP İstanbul İl Başkan Canan Kaftancıoğlu, terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ı terörist olarak görüp görmediğine dair soruya "2013'te ne söylediyse aynısını düşünüyorum, görüşlerim değişmedi" yanıtını verdi ve CHP'nin önemli isimlerinden tepki geldi.

Canan Kaftancıoğlu'na CHP'nin önemli isimlerinden sert tepki
Canan Kaftancıoğlu'na CHP'nin önemli isimlerinden sert tepki
GİRİŞ 02.05.2019 15:00 GÜNCELLEME 02.05.2019 16:25
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Haber7.com Özel 

 

Terör örgütü PKK'nın kurucularından olan terörist Sakine Cansız, 10 Ocak 2013'te, Leyla Sönmez ve Fidan Doğan ile birlikte Paris, Fransa'da Gare du Nord tren istasyonu yakınlarında bulunan örgüte ait Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda susturuculu silahla karnından vurularak öldürülmüştü..

Canan Kaftancıoğlu 2013'te attığı tweetlerde, Sakine Cansız'ı ve yanındaki diğer iki teröristi "devrimci" olarak nitelemiş, teröristlerin ölümüyle birlikte insanlığın öldüğünü söylemişti..

 

 

Habertürk TV'deki canlı yayına telefonla bağlanıp cevap hakkını kullanan CHP İstanbul İl Başkan Canan Kaftancıoğlu, terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ı terörist olarak görüp görmediğine dair soruya "2013'te ne söylediyse aynısını düşünüyorum, görüşlerim değişmedi" yanıtını verdi.

Kaftancıoğlu'nun bu sözlerini Haber7.com olarak CHP'nin önemli isimlerine sorduk. Şahin Mengü ve Yıldıray Sapan Kaftancıoğlu'nun bu sözlerine çok sert tepki gösterdi. 

CHP eski Genel Başkan Vekili Şahin Mengü

Şahin Mengü, Kaftancıoğlu'nun sözlerine yönelik "Bir bölücüye destek verilmesini ne ben ne de hiçbir Halk Partili bunu içine sindiremez." dedi. 

işte Mengü'nün açıklamaları: 

Kemalist, ulusalcı bir adamım. Bir bölücüye sempatiyle bakmam mümkün değildir. Bir Halk Partilinin öyle ya da böyle destek vermesini de içime sindiremem. Ama hiçbir insanın ölümünden de zevk almam. Ölüm herkes için üzücü bir şeydir. Ölen kim olursa olsun kimse ölmesin derim.

HİÇBİR HALK PARTİLİ BÖLÜCÜLÜĞE DESTEĞİ İÇİNE SİNDİREMEZ

İsmet Paşa’nın muhteşem bir lafı vardır: Zaman zaman maceracılar da kazanırlar ama bu onların mecaracı olduğunu ortadan kaldırmaz. O hanım seçilmiştir. İstanbul il kongresi bu hanımı seçmiştir. Bu İstanbul’daki delege arkadaşların tercihidir. Bir bölücüye destek verilmesini ne ben ne de hiçbir Halk Partili bunu içine sindiremez.

"MACERACILAR CHP'DEN GİDECEK"

Size basit bir örnek vereyim: Sayın İmamoğlu’nun İstanbul mitinglerinde Mustafa Kemal Atatürk dediği zaman meydandaki coşkuya bakın.  O coşkuya baktığınızda CHP’nin alt yapısının Atatürkçüler olduğunu görürsünüz. Böyle zaman zaman gelen maceracılar kazanırlar ve bir müddet sonra giderler. Bunlar CHP’yi bilmiyor. Bu hanımı da ben tanımam etmem. Bir bölücüyü alkışlamayı içime sindiremem.

CHP eski milletvekili Yıldıray Sapan

CHP eski milletvekili Yıldıray Sapan Kaftancıoğlu'nun sözlerine ser tepki gösterdi ve CHP'nin temizlenmesi gerektiğini söyledi. 

İşte Sapan'ın açıklamaları:

Şaşırmıyorum. CHP kuşatılmış durumda. Hem teröre destek veren hem de FETÖ’nün uzantıları tarafından kuşatılmış durumda. CHP’nin içinde Atatürkçü çok az bir azınlık var. Onlar da tasfiye edilmek isteniyor. Bu süreç Baykal’ın tasfiye süreciyle başladı.

KILIÇDAROĞLU TESEV'İN KURUCUSUDUR

Kemal Kılıçdaroğlu TESEV’in kurucu üyelerinden biri. TESEV ne demek? Soros’un desteklediği bir kurum. Soros kim? Dünyaca ünlü para spekülatörü. Beğenmediği hükümetleri ekonomik şiddet uygulayarak devirmeye çalışan biri. Şimdi CHP, bu ülkenin kurucu unsuru. Bu kurucu unsurun son genel başkanı böyle bir kurumun yönetiminde bulanabilir mi? Bunun anlamdı nedir? Bunlar izaha muhtaç konular. Yeni CHP Atatürkçü çizgiden çok uzaktadır. Bunlar partiden temizlenmesi lazım.

"CHP, FETÖ VE PKK'DAN TEMİZLENMELİDİR"

FETÖ artıklarının atılması lazım. Partiden inanılmaz FETÖ gölgesi vardır. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını parlatıyorlar. İmamoğlu’nun geldiği tandansa bir bakın. Bunu herkes çok iyi bilsin: CHP Kemalist’tir, Atatürkçüdür. CHP’nin iktidar olma gibi bir zorunluluğu yoktur. Niye yoktur? Çünkü saygın yerindedir, saygın yerinde olmalıdır. Kurucu unsurdur, bir abi konumundadır. İlla iktidar olmak için yok sağcılardan bir kesim partide konumlandırayım. Bunlar yanlış şeyler. CHP’nin ruhuna da Atatürk’ün ruhuna da uymuyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 58
  • m. Ali Efendiler 4 yıl önce Şikayet Et
    içine sindiremeyen SİNDİREMEM DİYE DİYE kuzu kuzu durmaz o kirli söylemlerin hakim olduğu yerde.. BIRAKIN MİLLETE KARŞI ABİDİK GUBİDİK OYNU OYNAMAYI.. O numaralar prim yapmıyor..
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    chp diye bir parti logoda kaldi. chp hdp oldu
    Cevapla
  • Yavuz Türkler 4 yıl önce Şikayet Et
    chp nin içindeki vatanperver bayrak sever ırkını seven kardeşlerimiz. Ya partiyi kurtarın yada yeni bir oluşum çalışmalarına girin.
    Cevapla
  • hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    kaftancıoğlu ve klçdrğli grubu şu an chp yi esir almış durumda
    Cevapla
  • TEK GERÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadının sözlerine hiç şaşırmadım. tam ondan beklenecek sözler. neden acaba... :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...