CHP mescide izin vermedi

CHP, Kadıköy Belediyesi’ne ait kurumlarda mescide izin vermiyor. AK Partili Meclis üyeleri 2014-2019 arasında Evlendirme Dairesi, Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi ve Kadıköy Belediyesi’ne ait ek binalarda mescit olmadığını belirterek 7 kez önerge sundu. Ancak CHP yönetimi adım atmadı.

CHP mescide izin vermedi
CHP mescide izin vermedi
GİRİŞ 11.05.2019 07:24 GÜNCELLEME 11.05.2019 07:28
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

CHP'li belediyelerin din ve vicdan hürriyeti konusundaki 'olağanüstü hassasiyetini' Kadıköy Belediyesi çok iyi özetliyor. 30 yıldır CHP'nin yönettiği Kadıköy'de belediyeye bağlı belli başlı kurumlarda bir tek mescid bulunmuyor. Kadıköy Evlendirme Dairesi, Caddebostan Kültür Merkezi, Kozyatağı Kültür Merkezi ve Kadıköy Belediyesi'ne ait ek binaların hiçbirinde mescid yok. Kadıköy Belediye Meclisi'nde görev yapan AK Parti'li meclis üyeleri 2014-2019 yılları arasında bu konunun çözümü için 4 kez sözlü, 3 defa da yazılı önerge sundu.

CHP HİÇ BİR ADIM ATMADI

 

 

Önergelerde, 'Kadıköylülerin Anayasal hakları olan din ve vicdan hürriyetleri gereği özgürce ibadet edebilmeleri için' çeşitli binaların içerisine mescid açılması istendi. Ancak CHP yönetimi, bu teklifler karşısında hiçbir adım atmadı.

AK Parti’li eski Kadıköy ve İBB Meclis Üyesi Ömer Şahan, hizmet binalarında mescid olmadığı için ibadethane açmak amacıyla Kadıköy Belediye Meclisi'ne defalarca önerge verdiklerini, ancak 5 yıldır hiçbir adım atılmadığını anlattı. Şahan, "Talepler her defasında reddedildi. Tüm ısrar ve çabalarımıza rağmen talep ettiğimiz noktalara mescid yapılmadı. Vatandaşın ibadet hakkını kısıtlamaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Yenişafak

 

 

YORUMLAR 126
  • ottomans 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp de din iman olurmu mumkun degil
    Cevapla
  • Yaşasınn Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanun yasa çıkartılsın. Belediye, kamu gibi her yerde mescid bulundurmak yasal olmalı
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah kitap bilmeyenden ne beklersin
    Cevapla
  • Trakya 4 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi diye diye bu hallere geldik
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bu konuya el atmalı. Makarios'un heykelini dikenlerden ne beklenir?
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen gardaş korkuyorum Makarios'un heykelini diken tekrar o koltuga oturursa Ayasofya yi Kilise olarak açacak diye en çok korktuğum da bu sefer hem veritabanı ni kesin kopyalayıp Yoldaşı Amerika'ya gonderir daha fazlasını da yapar mı yspar bu herif çok sinsi ve tehlikeli birisi bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!