Cumhurbaşkanı Erdoğan-Metin Feyzioğlu görüşmesi sonrası açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Görüşmenin ardından Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu,

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Metin Feyzioğlu görüşmesi sonrası açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Metin Feyzioğlu görüşmesi sonrası açıklama!
GİRİŞ 14.05.2019 20:04 GÜNCELLEME 14.05.2019 21:00
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu kabul etti.

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul, 35 dakika sürdü.



FEYZİOĞLU'NDAN AÇIKLAMA!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de hazır bulunduğu kabul yaklaşık 35 dakika sürdü. Kabul sonrası Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinde açıklama yapan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’de avukatların ciddi sorunları olduğunu söyledi.

'ERDOĞAN'DAN RANDEVU TALEP ETTİK'

Sorunları dile getirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettiklerini kaydeden Feyzioğlu, Ankara’da adliyelerde parçalanmışlık sorununa dikkat çektiğini ifade ederek, “Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatif alıp 'hadi' demesi gerekiyor. Bu konuyu dile getirdik. Avukatların çok büyük bir sorunudur. Tek başına çalışan bir meslektaşımızın artık yaşamını sürdürme imkanı kalmamıştır bu beş adliye arasında imkansız hale gelmiştir. Bunun kısa sürede çözüleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Vatandaşların adalet hizmetine pahalı erişmelerinin avukatlık hizmetindeki yüzde 18 KDV'den kaynaklandığını söyleyen ve bu rakamın yüksek olduğunu belirten Feyzioğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün bilgisi dahilinde konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşmeler gerçekleştirdiğini, bu görüşmelerde toparladıkları önerileri çözüm olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduklarını söyledi.

YORUMLAR 86
  • zmc 4 yıl önce Şikayet Et
    kanunlar; zenginleri, ünlüleri ve tanınmış kimseleri fakir , fukara ve ezilenlerin hışmından korumak için yapılır. '' Çünkü çalmışlar. '' Sorun çıktığında bu yüksek zümre alt tabaka ile muhatap olmamak için AVUKATLARI kullanır. İşte adalet budur. yaşasın ŞERİAT !!!
    Cevapla
  • afyonlu 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece bir soru sorsak 300-500 lira alıyorlar. bundan iyisinimi arıyorlar. kdv mdv diyorlar, devede kulağı bahane ediyorlar. asıl anaparanın yüksekliğinden bahsetmiyorlar gibi geldi bana.
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda haklı olabilir fakat avukatlar da en ufak davada milleti soymaya kalkıyor buna da bir limit lazım değil mi. dava büyük deyip, eğer getirisi çoksa olduk olmadık yerden davayı kazanmak için her tür yolu mubah görmek, adaletin neresinde yazıyor. buna da bir açıklık getirilse iyi olur. avukatlık etik değerleri sadece yazıda kalıyor sözde uygulanmıyor, herkes birbirinin avcısı olmuş, hak hukuk sadece laf. inşaallah düzeltilir yoksa gelecek karanlık görünüyor. Metin bey elbette ki dürüst bir baro üyesi ve başkanı olabilir fakat görünen gerçekler farklı
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne olduğu belli olmayan siyasi bir figür olarak karşımıza çıkabilecek biri. Bir o yana bir bu yana sesini duyan yoktu ama baro başkanı olabilmesi için arkası olmalı.
    Cevapla
  • H.Hüseyin ERTUĞRUL 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 'de gelinen ekonomik durumda yüzde 18 KDV her sektör için çok fazla. Avukatlık hizmetlerin de KDV yüzde 18 de başka sektörlerde değilmi? Mesela Muhasebe Mali Müşavirlik hizmetlerinde de yüzde 18, Beyaz eşya, elektronik başta olmak üzere başka sektörlerde de yüzde 18. Bu konuya kökten bir çözüm gerekiyor. Bence temel ihtiyaç maddelerinde ekmek, su vs. gibi KDV sıfır olmalı, diğer tüm sektörlerde de yüz 10 olmalı. Şimdiki haliyle çok ciddi vergi adaletsizliği var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlkokul öğrencilerinden İsrail destekçisi firmaya protesto! Sosyal medyada gündem oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim