Türkiye hakkındaki küstah talebi kabul görmedi... İstifa etti

Türkiye ve Yunanistan arasında Ege Denizi'nde güven artırıcı önlemlere yönelik görüşmelerden sorumlu heyetin başkanı Korgeneral Nikos Zahariadis'in istifa ettiği bildirildi

Türkiye hakkındaki küstah talebi kabul görmedi... İstifa etti
Türkiye hakkındaki küstah talebi kabul görmedi... İstifa etti
GİRİŞ 03.06.2019 22:29 GÜNCELLEME 03.06.2019 22:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yunanistan Savunma Bakanlığında Milli Savunma Politikaları ve Uluslararası İlişkiler Genel Direktörlüğü Başkanlığını yürüten Zahariadis, Yunan medyasına yaptığı açıklamada, Türkiye ile görüşmelerin yapılacak erken genel seçim öncesinde durdurulması gerektiğini belirtti.

Bu görüşünün kabul görmediğini kaydeden Zahariadis, "Üstlerinizle kritik bir meselede fikir ayrılığınız oluştuğu zaman yalnızca bir çözüm yolu vardır; o da istifa etmek. Ben de bunu yaptım." ifadelerini kullandı.

Türkiye'den aralarında diplomatların ve üst düzey askeri yetkililerin bulunduğu karma komisyon ile Yunanistan Savunma Bakanlığı heyeti arasında Ege Denizi'nde güven artırıcı önlemler ve iş birliğine yönelik görüşmeler 20-25 Mayıs tarihinde Atina'da gerçekleşmişti.

ERKEN SEÇİM DUYURUSU YAPILMIŞTI

Görüşmelerin ikinci turunun ise Ankara'da yapılması planlandığı belirtilmişti.

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri ver yerel seçimler sonrası yenilgiye uğrayan hükümetteki SYRIZA partisi lideri ve Başbakan Aleksis Çipras, erken seçime gidileceğini duyurmuştu.

Olası erken seçim tarihi 7 Temmuz olarak belirlenirken, seçimlerden galip çıkan Yeni Demokrasi (ND) partisi yetkilileri, ülkenin geleceğini ilgilendiren kararların erken seçimlere kadar dondurulması gerektiğini savunuyor.

YORUMLAR 12
  • gerçek 4 yıl önce Şikayet Et
    korkusundan istifa etmiştir.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    ileri !!! batı demokrasilerinde seçim kazanmanın sihirli anahtarı TÜRKİYE ve İSLAM düşmanlığı... Sırf bu yüzden çok çalışmak ve daima uyanık olmak zorundayız. Mübarek Ramazan bayramımız Milletimize ve Ümmet-i Muhammed'e mübarek olsun...
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    yav talep malep ne ediyorsanız edin yerimiz yurdumuz belli siz deeel babalarınız güvendikleriniz gelsin
    Cevapla
  • lazrail 4 yıl önce Şikayet Et
    ah sağır ismet ah . yatacak yerin yok
    Cevapla
  • gökbörü 4 yıl önce Şikayet Et
    chp 12 adaları verdi ,bilmeski atalarımız sırf rodos adasını almak için ne paralar ne emekler ne şehitler verdi rodos adası ,ağlayan adamız unutmadık unutmayacağız ihanet edenleri
    Cevapla
  • Cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Gidip alsana o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!