Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC Başbakanı Tatar'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC Başbakanı Tatar'ı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC Başbakanı Tatar'ı kabul etti
GİRİŞ 04.06.2019 00:51 GÜNCELLEME 04.06.2019 00:51

Erdoğan, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile Üsküdar'daki Vahdettin Köşkü'nde görüştü.

Saat 15.45'te başlayan görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay da hazır bulundu.

KKTC BAŞBAKANI'NDAN GÖRÜŞMEYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, Tatar yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan ile bugün İstanbul'da yaptıkları görüşmeyi "yararlı ve olumlu" olarak değerlendirdi.

Tatar, "Kabul sırasında ekonomik sorunlarımız, Kıbrıs konusundaki son durum ve Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon yatakları üzerinde durduk. Yararlı ve olumlu bir görüşme oldu. Temaslarımız devam edecektir." ifadelerini kullandı.

KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine bugün İstanbul'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Tatar, Erdoğan'ın kendilerini kabulünde, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da hazır bulunduğunu kaydetti.

Tatar, ana vatan Türkiye ile hedeflerinin, KKTC'nin kalkınmış bir ülke olması, Kıbrıs ve hidrokarbon aramaları konularının hakkaniyet çerçevesinde bir sonuca bağlanması olduğunu ifade etti.

"YENİDEN KAYNAK AKIŞININ SAĞLANABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay, KKTC ile Türkiye arasında imzalanan 2016-2018 dönemini kapsayan protokolde oluşan ama çeşitli nedenlerle gerçekleşmeyen kaynak akışını yeniden sağlamak için bazı formüller üzerinde durduklarını açıkladı. 

Özersay, Erdoğan ve Oktay'la yaptıkları görüşmeleri TAK’a değerlendirdi. 

Protokolün süresinin dolmasından kaynaklanan hukuki çerçeve eksikliğini gidermek üzere sürenin uzatılması veya geçici bir metin hazırlanmasının söz konusu olduğunu kaydeden Özersay "Gelecek dönemde yeniden kaynak akışının sağlanabileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmelerinde aynı zamanda Doğu Akdeniz bölgesindeki askeri ve siyasi gelişmeleri de ele aldıklarını ifade eden Özersay, iki ülkenin birlikte atabileceği adımları değerlendirdiklerini söyledi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço