Türkiye'den Kırgızistan'a nota cevabı!

Dışişleri Bakanlığı, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek yakınlarındaki Orok köyünde 5 Haziran'da topluluklar arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev'i Bakanlığa çağırarak nota verdi. Bakanlık, iki ülke arasındaki kardeşlik bağına vurgu yaptı.

Türkiye'den Kırgızistan'a nota cevabı!
Türkiye'den Kırgızistan'a nota cevabı!
GİRİŞ 07.06.2019 22:52 GÜNCELLEME 07.06.2019 22:55
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre, olayın ardından Orok köyüne giden Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'a dün Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı tarafından Kırgızistan'ın içişlerine karıştığı iddiasıyla nota verilmesi üzerine, Bakanlık da Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev'e karşı nota verdi.

BÜYÜKELÇİ OROK KÖYÜ'NE GİDİNCE, KIRGIZİSTAN NOTA VERMİŞTİ

Ahıskalı Türklerinin de yaşadığı Orok'ta 5 Haziran'da gençler arasında yaşanan münakaşanın büyümesi ve köydeki Türk vatandaşları ile bir büyükelçilik personelinin mahsur kalması üzerine, Büyükelçi Fırat, Kırgız makamlarının bilgisi dahilinde durumla ilgilenmek için köye gitmişti. Olayın basına yansıması üzerine, dün Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Fıratı'ı çağırarak "Kırgızistan'ın içişlerine karıştığı" iddiasıyla nota vermişti.

"İÇİŞLERİNE KARIŞILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL, BİZ HER ZAMANKİ GİBİ KARDEŞLİK ANLAYIŞIYLA BAKIYORUZ"

Dışişleri Bakanlığına çağrılan Büyükelçi Ömüraliyev'e, Bakan Yardımcısı Sedat Önal tarafından mütekabil bir nota verilirken, Büyükelçi Fırat'ın görev sorumluluğu içerisine hareket ettiği, Kırgızistan içişlerine karışılmasının söz konusu olmadığı ve Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkinin her zamanki gibi kardeşlik anlayışıyla yürütülmek istendiği aktarıldı.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 81
  • Timur 4 yıl önce Şikayet Et
    birde dünyada gezip gördüğüma göre sorduğunuzda kendini Türk sayanların ülkelere göre yüzdesi. tahmini afınıza sığınarak. Türkiye Türklerinin : % 100 Azarbaycan azarilerinin : % 80 Türkmeniztan Türkmenlerinin : %50 Özbekistan Özbekler : % 60 Kırgızistan : % 30 Kazakistan : % 18 filan anca İran Azerilerinin : % 80 Rusya Başkurtları : %80 Tatarları : %80 Çuvaşlar 0
    Cevapla
  • Timur 4 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan'da Taktırdığım Uydu kanalları arasında kazara Kırgızistan devlet kanalı karışmıştı. Az buçuk anladığım için arada bir açardım. haberleri dinleyince arkadaş resmen k.kore gibi. sunucu cumhurbaşkanın adını söylerken resmen titriyor. ya kusura bakmayin Türkün adını bile anmıyor. Kırgız Da Kırgız. Dünyadaki en saf ırk. da daha neler neler. izleyince kendimi ikinci veya 3. sınıf insan zan ettim.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    aynı lafları ruslar söyleyin de görelim sizi fetöcüler !!!!!!!
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Kirgiz büyük elciye cok nazik kibar davranmi$siniz kebabinida yemi$ Türk kahvesinide icmi$tir.Bence bu NOTA degil cünki heycandirici yönü yok.Siz halk müzigi dersi vermi$siniz.Aslinda büyük elcinin burnuna bir yumruk atmaniz gerekirdi ama neyse,!!!
    Cevapla
  • hüseyin gölcük 4 yıl önce Şikayet Et
    rus içlerine girer ses çıkarmaz. bize mi aslan kesilmişler. fetöcüler işbaşında orada...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü