İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'da 30 karakol açılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da ikisi jandarma bölgesinde yaklaşık 30 yeni karakolun açılacağını söyledi. Küçükçekmece’de muhtarlarla bir araya gelen Soylu ayrıca bin iki yüz bekçi verileceğini de açıkladı.

GİRİŞ 11.06.2019 13:44 GÜNCELLEME 11.06.2019 15:23
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul’daki turist sayısının da 15 milyonu bulacağını dile getiren Soylu, alınan güvenlik önlemleriyle bu sayıların arttığını söyledi.

 

 

İSTANBUL'A 30 TANE YENİ KARAKOL

Süleyman Soylu, şöyle devam etti:

 

 

“Yaklaşık 30 yerde 2’si jandarma bölgesinde olmak üzere karakol açıyoruz. Polis amirliği merkezi açıyoruz. İstanbul sürekli büyüyen, göç alan bir şehir. Eğer siz muhtarınızla, karakolunuzla, bekçilerinizle bu sistemi kurmazsanız metropolleri elimizden kaçırırız. Bazı alanlarda suç merkezleri oluşur, sonra o suç merkezlerini ortadan kaldırmaya çalışırsınız, gayret sarf edersiniz. Bu da şehrin kamu düzenini altüst eder. Çok da güzel mimarisi olan binalar oluşturuyoruz. Bunları 3-5 ay içinde hepsini birden çıkacağız ve hizmete alacağız.”

Polis sayısı 55 binin üzerine çıkacak

Soylu, İstanbul’a ağustos sonunda 3 bin -3 bin 500 civarında polis daha verileceğini belirterek, karakollara güven masası kurulduğunu, Türkiye genelinde alınacak 3 bin kadın polisin de bu güven karakollarına yerleştirileceğini anlattı.

Bakan Soylu, güven masasındaki polislerin İstanbul’a da verileceğini, bu şekilde kentteki polis sayısının ilk kez 55 binin üzerine çıkacağını vurguladı.

YORUMLAR 13
  • önkonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    idam olsa bir bölük polis te yeter
    Cevapla
  • Doğrucu davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım yaya öncelikli geçiş şu haliyle çok tehlikeli çok çok fazla yaya geçit çizgileri var çoğuda silinmiş bunlara bir düzenleme getirirseniz bu haliyle çok karmaşaya ve kazaya sebeb oluyor yeşil ışık yanıyor hemen ışığın bulunduğu noktada yaya çizgisi var vs.bir düzen olursa bu haliyle berbat.
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    1.8 milyonuk hamburg sehrinde 11 bin memur ve eyalet polisleri ve gümrük polisleri haric 11x10(18milyon )=110bin polis olmasi gerekir
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul’a 30 karakol, süper olur, asayiş daha da iyi olur. Polisin sıkıntısı biter
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel fakat bence çok az
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi