Erdoğan'dan G-20'de 'Mursi' çağrısı!

G-20 zirvesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Batılı ülkeler Mısır'daki idamlar karşısında üç maymunu oynuyor. Mursi'nin şehadeti tüm yönleriyle araştırılmalı." dedi.

GİRİŞ 29.06.2019 11:27 GÜNCELLEME 29.06.2019 13:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

G-20 zirvesi için Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında  "Muhammed Mursi'nin şehadeti tüm yönleriyle araştırılmalı. Adli Tıp kontrolü olmadan defnedildi. Mısır'daki idam cezalarına ses çıkarılmıyor. Konu Türkiye olunca darbeciler için idamın tartışılmasını kabul edilemez bulanlar maalesef Mısır'daki idam cezalarına seslerini çıkarmıyor." ifadelerini kullandı.



Erdoğan şöyle konuştu;

KAŞIKÇI CİNAYETİNİN ÜSTÜNÜN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

"Kaşıkçı cinayetinin üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. BM raportörü Callamard'ın raporunun arkasında durarak adım atmasını bekliyoruz. Sorumluların en alttan en üste kadar yargılanmasını bekliyoruz.

MURSİ İÇİN DE AYNI ADIMI BEKLİYORUZ

Mısır'ın seçimle başa gelip, darbeyle indirilen eski Cumhurbaşkanı Mursi için de aynı adımı bekliyoruz. Duruşma salonunda vefat etmiş, yarım saat hiçbir müdahale yapılmaksızın gelişen durum demokrasi ve insanlığa sahip çıkılmasını beklerdik. 

MISIR'DAKİ İDAMLAR KARŞISINDA ÜÇ MAYMUNU OYNUYORLAR

Bu tür olaylar yapanın yanında kar kalırsa dünyanın geleceği, dünya açısından, dünya siyaseti açısından da tehlikelidir. Zirvede bunu liderlerle görüştük. Üzülerek belirtmek isterim ki, bazı Batılı ülkeler Mısır'daki idamlar karşısında üç maymunu oynuyor. "

 
YORUMLAR 8
  • irfan 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana REİS, onlar ne yaparlarsa yapsınlar, sen mazlumların sesi olmaya devam et. Allah (cc) sana, bize, tüm mazlumlara yeter...
    Cevapla
  • fetevekkelalellah 4 yıl önce Şikayet Et
    rabbim razı olsun reisim seni bu millet tam manası ile nezaman anlayacak
    Cevapla
  • angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    anlamazlar onlar musluman olunca sorun yok...üç maymunlar....
    Cevapla
  • Uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    Batı, Amerika ve şeytanın askerleri Türkiye’de, Mısır’da ve diğer ülkelerde Mursi gibi müslüman yiğitleri ortadan kaldırmaya devam ediyor; Türkiye’de, Mısır’da, Venezuela’da ve diğer ülkelerde darbe yapanları da koruyorlar, teröristlerin idam edilmesine asla razı olmuyorlar. Bu durum hakikatın ve zulmün, mümin ve kafirin, hakkın ve şeytanın mücadelesidir. Rabbim hak yolda yürüyenlere yardım eylesin.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis senden başka mazlumların hakkını savunan yok Allah senden razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı