İllerin vekil sayısı değişti! 3 il arttı, 2 il düştü

Yüksek Seçim Kurulu (YSK),illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını yeniden belirledi. Buna göre, Kırşehir, Tekirdağ Ve Bayburt'un çıkaracağı vekil sayıları birer artarken, İstanbul'un 2 Mersin'in ise vekil sayısı 1 azaldı

İllerin vekil sayısı değişti! 3 il arttı, 2 il düştü
İllerin vekil sayısı değişti! 3 il arttı, 2 il düştü
GİRİŞ 02.07.2019 10:24 GÜNCELLEME 02.07.2019 11:14
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, YSK, 31 aralık 2018 tarihli Türkiye İstatistik Kurumu'nun nüfus verilerine göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını tekrar tespit etti. YSK'nın kararına göre, iki  milletvekili sayısı düştü. İstanbul'un çıkaracağı vekil sayısı 98'den 96'ya, Mersin'in çıkaracağı vekil sayısı 13'ten 12'ye düştü. Kırşehir, Tekirdağ ve Bayburt'un ise vekil sayısında artış yaşandı. Bayburt'un vekil sayısı 1'den 2'ye, Tekirdağ'ın vekil sayısı 7'den 8'e, Kırşehir’in vekil sayısı ise 2'den 3'e çıktı.

 

 

İSTANBUL 96 VEKİL OLDU

Son karar sonrası İstanbul'un vekil sayısı 96, Ankara'nın vekil sayısı 36, İzmir vekil sayısı 28, Bursa'nın vekil sayısı ise 20 olarak belirlendi. YSK, çıkaracağı vekil sayısı 18'in üzerinde olan İstanbul’un 3, Ankara, İzmir ve Bursa’nın ise 2 secim çevresi olarak devam etmesini kararlaştırdı.

 

 

YORUMLAR 15
  • osmanlı torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    boşa giden paralar bu kadar vekile ne gerek var
    Cevapla
  • Simal 4 yıl önce Şikayet Et
    Buu vekiller millet için ne iş yapar
    Cevapla
  • gümüşhane 4 yıl önce Şikayet Et
    Bayburt tekrar bize bağlansın vekil sayımız 4 olsun
    Cevapla
  • hesap 4 yıl önce Şikayet Et
    işte belki de bu yüzden 600 tanedir. siz böyle itişip kakışmaya devam edin. nüfus arttıkça vekil sayısı da artar. 700-800.... gider artık gittiği yere kadar. ama siz devam edin böyle...
    Cevapla
  • bayburtlu 4 yıl önce Şikayet Et
    gumushane bize haglansin vekil sayisini 5 yapalim
    Cevapla
  • Aziz 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke 500e Düşse Ne Kadar Güzel olur. 500 Tane Bile Fazla Ama Ne Diyelim
    Cevapla
  • Yavuz Arslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi, 600 Milletvekili Türkiye için olmazsa olmaz mı ? En fazla 300 Milletvekili aynı işleri yapamaz mı? 1 Milletvekilinin Maaş + sair masraflar + Danışman vs. masrafları tutarı nedir ? Bu kadar masrafa değiyor mu ? Şimdi den söylüyorum, sonra seçimlere yaklaşınca değişim için vakit kalmadı mazereti olmasın !
    Cevapla
  • hesap 4 yıl önce Şikayet Et
    çünküüüüü doğu ve güneydoğu bölgelerinin milletvekilleri hangi partiden olurlarsa olsunlar hepsi ama hepsi bireysel ya da aşiretlerinin avantaları için apayrı bir partiymiş gibi birlikte hareket edebiliyorlar. yani dün anap bugün akp yarın başka bir parti bunlarla adeta gizli koalisyon gibi. güya bu etkiyi azaltabilmek için 600 milletvekiline çıkartıldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!