Çatlak büyüyor: AK Parti-MHP blokuna oy vermememiz onlara yaradı

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, dün Mecliste HDP ile İYİ Parti arasında yaşanan tartışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim AK Parti-MHP blokuna oy vermememiz, İYİ Parti ile CHP'nin ittifakla seçime girmiş olması onlara yaradı" dedi.

Çatlak büyüyor: AK Parti-MHP blokuna oy vermememiz onlara yaradı
Çatlak büyüyor: AK Parti-MHP blokuna oy vermememiz onlara yaradı
GİRİŞ 04.07.2019 15:38 GÜNCELLEME 04.07.2019 15:39
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş,"Bizim AK Parti-MHP blokuna oy vermememiz, İYİ Parti ile CHP'nin ittifakla seçime girmiş olması onlara yaradı, bu objektif vaka, söylemeye gerek yok. İYİ Parti'nin bunu provokatif amaçlarla kullanmaya çalışması siyasi etikten yoksun bir davranış."dedi.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti ile yaşanan krize ilişkin konuştu.

SÜREÇ İYİ PARTİ'YE YARADI

Bir gazetecinin, dün Genel Kurulda HDP ile İYİ Parti arasında yaşanan tartışmayı anımsatıp HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın İYİ Parti'ye yönelik "Kürt seçmenleri sayesinde o sıralarda oturuyorsunuz." sözlerine katılıp katılmadığını sorması üzerine Beştaş, şunları kaydetti:

"Bizim İYİ Parti ile ya da başka partiyle ittifakımız yok, hiçbir zaman olmadı. Bizim ittifakımız halka, tabanla, demokrasi güçleriyle. Kürt halkı üzerinden ya da HDP üzerinden kavgaya izin vermeyeceğiz. Bunun üzerinden bir tartışmayı reddediyoruz. İYİ Parti ya da diğer partilerin de bu şekilde özellikle Kürtleri sadece seçmen kağıdından ibaret gören, her an aldatılabileceği, kandırılabileceği düşünülerek yapılan hareketlerden ve sözlerden halk da büyük rahatsızlık duyuyor. Bu üstenci ve hiyerarşik yaklaşımı reddediyoruz. Neticede bizim AK Parti-MHP blokuna oy vermememiz, İYİ Parti ile CHP'nin ittifakla seçime girmiş olması onlara yaradı, bu objektif vaka, söylemeye gerek yok. İYİ Parti'nin bunu provokatif amaçlarla kullanmaya çalışması siyasi etikten yoksun bir davranış."

YORUMLAR 69
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten sizden ne beklenir,kendi düşmanlarınızla dahi ittifak etmeniz sizin ne kadar karaktersiz bir parti olduğunuzu gösteriyor,şimdi de şikayet ediyorsunuz.bekleyin herşey çok güzel olacak
    Cevapla
  • ismet 4 yıl önce Şikayet Et
    senin 1 oyun var kendi adina konus er gec herkes anlayacak hainlik hiyanetlik ettiginizide lakin cileyi gine en fazlada size oy verenler çekiyo naber
    Cevapla
  • Veysel 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah batarsın HDP
    Cevapla
  • alaskamkuzey 4 yıl önce Şikayet Et
    meralin vekilleri kim seçmiş pkk ve hdp yüzünüze dedi
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    "ittifakımız teröre destek veren tüm güçlerle" diye anlayın siz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi