Hakan Atilla neden hedefteydi? İşte o çarpıcı gerçek

ABD'de FETÖ kumpası ve taraflı bir hakimin kararı sonrası haksız yere 32 ay tutuklu kalan Hakan Atilla yurda döndü. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından karşılanan Atilla sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda konuştu.

GİRİŞ 24.07.2019 15:43 GÜNCELLEME 24.07.2019 16:27
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ABD'de 32 ay tutuklu kalan Hakan Atilla Türkiye'ye döndü. ABD'nin uluslararası arenada Türkiye'yi ekonomik ve yargısal baskı altında tutma arzusu sonucunda gözaltına alınan Atilla ile ilgili İstinye Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Resul Kurt ve Kanal 7 Ankara temsilcisi Mehmet Acet Haber7.com'a açıklamalarda bulundu.

 

 

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ DOÇ. DR RESUL KURT 

Hakan Atilla davası Türkiye’nin de Sayın Cumhurbaşkanımızın da yakından takip ettiği, kamuoyunun merakla beklediği bir davaydı. Haksız bir şekilde, hiçbir suçu olmadığı halde 32 ay hapis ise cezalandırılmış oldu. Tabi yargı süreci ile ilgili değerlendirmeler çok farklı noktalara çekilebilir ama günün en önemli noktası Hakan Atilla’nın bu noktada Türkiye aleyhinde bir kampanyaya dahil olmaksızın, Türkiye aleyhine davranan lobilerin arzu ettiği ve belki de talep ettiği yönde ifadeler vermediği için önemli bir insan olarak algılanıyor.

TÜRKİYE'YE KARŞI BİR BASKI ARACI İÇİN TUTUKLANDI

Vefalı bir toplum olarak da halkımız Hakan Atilla’yı bağrına basmıştır.  Olayın ekonomik olarak değerlendirilmesi durumunda yapılan işlemlerin bir hukuksuzluğu yok. Yapılan ticaretin, alım satımın veya İran ile yapılan ticaretin uluslararası hukuk ve teamüller çerçevesinde hiçbir aykırılığı yoktur. Belki de Hakan Atilla bir kurban olarak değerlendirildi ve bir baskı aracı olarak kullanılmaya çalışıldı. Önemli olan sağ salim gelmiş olması. Türkiye’de nezdinde de vatanına ihanet etmeyen bir yurttaşımız olarak yer almıştır kendisine hoş geldin diyorum. 

TÜRKİYE'NİN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEMİŞTİR

 

 

Bakan Albayrak karşıladı. Kamuoyunda da bir yeri oluştu. Hakan Atilla’ya ileriki süreçlerde bir görev verilir mi?  

Öncelikle Hakan Atilla ile ilgili dava ve yargılama sürecinde de Atilla için hiçbir şekilde gayrimeşru bir gelir elde eden kişi olarak tanımlanmadı. İftiracı Zarrab dahil olmak üzere, dürüstlüğü herkesçe malum. Ülkenin önemli bir sermayesi, çok tecrübeli biri. Benim gönlüm kendisinin çok iyi bir konumda, 32 ay ara verdiği mesleğine başlamasından yanadır. Tabii ki şu süreçte biraz ailesiyle kalmalıdır. Türkiye’nin başını öne eğdirmemiştir. Onurlu bir şekilde, aslanlar gibi yatıp ülkesine dönmüştür.  

DİĞER ÜLKELERE CEZA VERİLMEDİ

O dönemde Fransa ve Almanya’nın da İran ile ticareti olmuş ama o ülkelerin bürokratlarına ABD’de herhangi bir tutuklama gerçekleşmedi. Bunun nedeni nedir? 

Her ülkelerin kendi aralarında bir takım hukuk dengeleri vardır. Hakan Atilla’nın yaptığı bir suç değil ki. Başka ülkelerinde bunları yapması normaldir. Burada mesele başka ülkelerin yöneticilerine neden ceza verilmediği değil, Hakan Atilla’ya neden ceza verildiği önemlidir. Bu durum kamuoyumuzun vicdanını yaralamıştır. 

KANAL 7 ANKARA TEMSİLCİSİ MEHMET ACET 

Uluslararası hukuk çiğnenerek gözaltına alınan hakan Atilla yurda döndü. Konu ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

FETÖ KUMPASIYLA İÇERİ ALINDI

32 ay boyunca boşu boşuna ve haksız yere cezaevinde tutuldu. Biliyorsunuz, New York'taki Manhattan mahkemesinde bu dava görüldü. Bu dava görülürken, Hakan Atilla gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Bu gözaltının temel amacı Hakan Atilla üzerinden, bu Halk Bank davası ile ilgili Türkiye'ye karşı, hükümete karşı Atilla'dan ne tür bilgiler alabiliriz düşüncesi. Kendisinin herhangi bir suçu olmadığı yönünde hukuk çevrelerinde de yaygın bir görüş var. Bunun dışında şöyle bir durum daha var; bu yargılamayı yapan mahkeme başkanı daha önce FETÖ ile olan yakın diyaloğundan biliniyor. FETÖ ile irtibatı olan bir hukuk şirketinin davetiyle Türkiye'ye gelmiş, 17-25 Aralık ile ilgili görüşler belirtmiş, daha sonra da bu görüşler önüne gelmiş bir hakimdir. Dolayısıyla bu anlamda doğrudan siyasi politik hedefler ile tekamül ettirilmiş bir dosyada söz ediyoruz. Hakan Atilla'da herhangi bir suçu söz konusu olmamasına rağmen sırf bir takım bilgiler elde edilebilir mi amacıyla haksız yere hüküm verilmiş bir isimdir.

YORUMLAR 24
  • a gül 4 yıl önce Şikayet Et
    bu dava sürecinde CHP NİN TAVRI ÇOK AYRINTILI BİR ŞEKİLDE ortaya konmalı ve tartışılmalıdır.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd mahkemesi fetö yönetiminer girmiş alçaklar.
    Cevapla
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    O değilde ben bakan karşılaması na taktım. O bakan ne iş yapar çok önemli adam çok önemli görevi uçaktan gelenleri karşılamak mı?
    Cevapla
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen daha çok takılırsın, çünkü sende takıntı var, bir psikologa görün, o sana izah eder, Bakan meselesini
    Cevapla
  • Yakamoz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde yaşanan gelişmeler e Fransız kaldığın için bilmemen normal
    Cevapla
  • 3ler 4 yıl önce Şikayet Et
    sen onu anlayana kadar ohoooooo.!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikadan tazminat ve sorumlular hakkında yakalama kararı çıkartmalı Türkiye
    Cevapla
  • yusuf paşa 4 yıl önce Şikayet Et
    SEN Negüzel adamsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım