Yunanistan Başbakanı'ndan Türkiye hakkında yeni açıklama!

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 'Amacım Türk-Yunan ilişkilerinde cesur bir yeni başlangıç için yollar bulmak.' dedi.

Yunanistan Başbakanı'ndan Türkiye hakkında yeni açıklama!
Yunanistan Başbakanı'ndan Türkiye hakkında yeni açıklama!
GİRİŞ 29.07.2019 22:40 GÜNCELLEME 29.07.2019 22:41
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Üç hafta önce iktidara gelen Miçotakis, geleneksel ilk yurt dışı ziyaretini Güney Kıbrıs'a yaparak, Rum lider Nikos Anastasiadis ile Lefkoşa'da bir araya geldi.

 

 

İki günlük çalışma ziyareti için Ada'da bulunan Miçotakis gerçekleştirdiği çeşitli temasların ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİNDE CESUR YENİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN YOLLAR BULMAYI AMAÇLIYORUM"

 

 

Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkilere yönelik bir soru üzerine Miçotakis, "Amacım Türk-Yunan ilişkilerinde cesur bir yeni başlangıç için yollar bulmak. Ama bu adımların kademe kademe gerçekleştirilmesi gerek. Zaman ve güven inşası lazım." ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ KONUŞMASINDA HADDİNİ AŞAN İFADELER KULLANMIŞTI

Kıbrıs sorununa ilişkin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Anastasiadis arasında planlanan görüşmeyle ilgili "ihtiyatlı iyimserlik" duyduğunu belirten Yuanistan Başbakanı Miçotakis, "Türk işgalinin son bulmasının ilk öncelikleri olduğu ve çağ dışı garantiler sisteminin çözümle birlikte kaldırılması gerektiği" iddiasında bulunmuştu.

"TÜRK TAHRİĞİ CEVABINI ALACAK" DEMİŞTİ

Miçotakis ayrıca, Türkiye'yi sözde 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarını ihlal etmekle suçlayarak, ''herhangi bir Türk tahriği cevabını alacak'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 52
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi Yunanistan'la dalaştırıp Ülkemizi " YUNANİSTAN -----SURİYE/IRAK PARANTEZINDE" 2 CEPHELİ SAVAŞA SOKMAK İSTEYEN" ÜST AKLIN PLANLARI"na Yunanistan uyarsaa..??Sonucunu Yunanistan'ın düşeceği durumu düşünmek bile istemiyorum. ( Örn : Yunanistan nüfusu 9-10 Milyon, Türkiye sadece İstanbul şehri 15 milyon??!!"
    Cevapla
  • Fatih doga 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş suriyelileri salsak üzerlerine yeter ☺
    Cevapla
  • deli 4 yıl önce Şikayet Et
    çakkallll bunun babası da başbakandı darbeye maruz kalınca türkiyeye sığınmıştı 7 sene besledik oğluda gözümüzü oyacak elinden gelse
    Cevapla
  • barış 4 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan türkiyenin düşmanı değil. savaş çoktan bitti. artık barış zamanı.
    Cevapla
  • Yorgun adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bir ise yaramiyorlar golge etmeseler bari
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    evet cesur olmak lazim ama bizimde suan daha önemli islerimiz var ama 2023 de adalar ve trakya bizim olacak belki o vakit bu vakit derken kibrisida tam aliriz haberin olsun yunan bakan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası