Borç batağındaki CHP’li belediyeden israfa devam

2018 yılı Denetim Raporu’na göre 168 milyon 129 bin TL borcu bulunan CHP’li Edirne Belediyesi mali krizde olmasına rağmen Macaristan’ın Zigetvar kentinde düzenlenen “Bandocular Festivaline” 33 kişilik ekip gönderdiği ortaya çıktı.

Borç batağındaki CHP’li belediyeden israfa devam
Borç batağındaki CHP’li belediyeden israfa devam
GİRİŞ 23.08.2019 11:45 GÜNCELLEME 23.08.2019 11:50
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Macaristan’ın Zigetvar Belediyesi 21-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Bandocular Festivali’ için Edirne Belediyesi’ne 30 Temmuz günü resmi davet mektubu gönderdi. Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı bando biriminin festivale katılması için aynı gün başkanlık makamına yazı yazılarak meclis tarafından karar alınması talebinde bulunuldu.

 

 

Edirne Belediyesi borç tablosu

MECLİS’TEN KARAR ALINDI

 

 

Meclis kararının ardından 28 müzisyen Macaristan’a gönderildi. Müzisyenlerin dışında Edirne Belediyesi’nde çalışan 3 müdürün de Macaristan’a gittiği öğrenildi.

LİSTEYE İLGİSİZ KİŞİLER EKLENDİ

CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın her fırsatta ekonomik olarak sıkıntıda olduklarını belirtmesine rağmen Macaristan’a gönderilen müzisyenlerin dışında festivale katılacaklar listesine Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Sefa Pirko, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vahap Melih Serttuna ve Park ve Bahçeler Müdürü Gökhan Göç de eklendi.

Bununla da sınırlı kalmayan CHP’li Başkan Gürkan, 7 günlük festivale kafile görevlisi olarak seçtiği dozer operatörü Şenol Geçmiş’i de gönderdi. Edinilen bilgilere göre, Edirne Belediye Başkanlığı 33 personelin yurt dışına gitmesiyle ilgili özel bir otobüs de kiraladı.

CHP’li Başka Gürkan mecliste açıklamasında ise “Biliyorsunuz festivalimize destek veren ülkelerin festivallerine biz de ekonomik açıdan biraz sıkıntılı olsak da katılmaya gayret ediyoruz” ifadesini kullandığı belirtildi.

TÜM MASRAFLAR BELEDİYEDEN

Macaristan kafilesinde yer alan 3 müdür 1 dozer operatörü, 28 müzisyen ve bir bando şefinin pasaport masrafları, yurtdışı çıkış harçları, sağlık giderlerinin de yer aldığı tüm masraflar Edirne Belediyesi tarafından karşılandı.

Yenişafak

YORUMLAR 30
  • petrolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    bak imamoğlu batmana düğüne gidiyormuş sende bu bandocuları gönderdikten sonra çek git batmana oradan diyarbakıra, senin de hdp ye diyet borcun yokmu? chp zihniyetinde düşünceler genelde aynidir.
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Biri diyorki chp li belediyeler ödenek almıyor peki bu borçları nasıl alıyor ula borç aldı diyelim yatırım nerede kaldırım dışında ben mi körüm yoksa siz mi safsınız birisi açıklasın bu asalakları
    Cevapla
  • GöNDeR 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'nın 2. başkenti.
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp hdp zulüm demek yokluk demek arsızlık hırsızlık demek hizmet yok demek çöp çamur çukur lağım kokusu hava kirliliği demek ezan bayrak düşmanı demek
    Cevapla
  • M. Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun başa gelseler; 3 ay sonra hiç bir memur ve kamu işçisi maaş alamaz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!