PKK demokrasisi: Başkanı makamından kaldırmışlar! Yerine...

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, HDP'li bazı belediyelerin tamamen PKK/KCK'nın kontrolüne girdiğini, işten çıkarılanların yerine KCK'nın belirlediği kişilerin alındığını ve hatta belediye başkanının sekreter odasına geçtiğini, Başkan'ın odasına ise KCK'lıların yerleştiğini yazdı. Selvi'nin aktardığı bilgiye göre, belediyelerde 'bir çocuk dağa, bir çocuk belediyede kadroya' kampanyası düzenlenmesi dikkat çekti.

PKK demokrasisi: Başkanı makamından kaldırmışlar! Yerine...
PKK demokrasisi: Başkanı makamından kaldırmışlar! Yerine...
GİRİŞ 27.08.2019 19:08 GÜNCELLEME 27.08.2019 19:11
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Abdülkadir Selvi, Hürriyet gazetesinde bugünkü yazısında kayyum atanan HDP'li belediyelerle ilgili çarpıcı bilgileri aktardı.

 

 

Belediyelerin, bir dönem duran dağa çıkışları yeniden başlattığının altını çizen Selvi, söz konusu belediyelerin, başkanın makamına kadar PKK/KCK'nın kontrolüne girdiğini, hatta Belediye Başkanı'nın e-imzasının da teröristler tarafından kullanıldığını yazdı.

Abdülkadir Selvi'ni yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

 

 

"BELEDİYELER DAĞA ÇIKIŞLARI BAŞLATTI" İDDİASI

O yüzden Diyarbakırlı Hacire Akar’ın HDP binasının önünde gerçekleştirdiği oturma eylemini önemsedim. Bir anne çocuğunun dağa kaçırılmasını böylece önledi. Eğer kayyım atanmasaydı Hacire Akar bu eylemi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın önünde yapacaktı. Aynen 2014 yılında bir grup annenin aylarca süren oturma eyleminde olduğu gibi. Çünkü son gelen bilgiler kayyım atanan belediyelerin yeniden dağa adam göndermeye başladığı yönünde. Diyarbakır, Van ve Mardin’de iki yönlü bir trafik tespit ediliyor. Bana ulaşan bilgiler şu yönde:

KANDİL'İN BELEDİYELERE MUTLAK BİR HAKİMİYET KURDUĞU SÖYLENİYOR

1- Belediye üzerinden dağa çıkışlar başlıyor. HDP’nin seçimleri yeniden kazanması üzerine Kandil’in belediyelere mutlak bir hâkimiyet kurduğu ve kayyım atanmasıyla kesilen dağa çıkışların yeniden organize edilmeye başlandığı söyleniyor.

SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİRÇOK KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDILAR, KCK'NIN BELİRLEDİĞİ İSİMLERİ İŞE ALDILAR

2- HDP’li belediyelerin seçimden sonraki en büyük işi, özellikle şehit ailelerinin bulunduğu çok sayıda belediye çalışanını işten çıkarmak olmuştu. HDP’lilerin işten çıkarılanların yerine KCK tarafından belirlenen isimleri aldıkları söyleniyor.

KAMPANYA DÜZENLİYORLAR: DAĞA BİR ÇOCUK GÖNDEREN AİLENİN DİĞER ÇOCUĞUNA BELEDİYEDE İŞ!

Ama asıl ilginç olanı PKK’ya katılmalarla ilgili olan taraf. Bir çocuk dağa çıkıyorsa o aileden bir kişinin belediyede işe alındığı şeklinde. Sanki kampanya düzenleniyor. Dağa giden yerine biri belediyede kadroya. Bunlar güvenlik birimlerinin tespiti.

BELEDİYE BAŞKANI SEKRETERİN ODASINA GEÇMİŞ, BAŞKAN'IN ODASINA DA 5 KCK'LI YERLEŞMİŞ

Önce size HDP’li bir belediyeden bir görüntü aktarmak istiyorum. Seçimlerin üzerinden 3 ay geçmiş. Belediye başkanının sekreterinin kullandığı oda boşaltılmış. Belediye başkanı sekreterin odasına geçmiş, başkanın makamına ise 2’si kadın 5 KCK’lı yerleşmiş.

Bu tabloyu paylaştım ki bundan sonra aktaracağım bilginin kıymeti daha iyi anlaşılsın.

BAŞKANLARIN E-İMZASI KANDİL'DEN Mİ?

Kayyım atanan yerlerde belediye başkanlarının elektronik imzasının KCK tarafından kullanıldığı yönünde bir iddia var. Seçilmiş başkanların resmi kurumlarla yazışmaları ve günlük rutinleri imzaladıkları, ancak akçeli işlere ve bürokrat atamalara KCK’nın karar verdiği yönünde. Trilyonluk hakedişler ve belediyeye alınacak personel ve atanacak bürokratların evrakları altındaki elektronik imzaların KCK tarafından atıldığı söyleniyor.

BÖYLE DEMOKRASİ OLMAZ

Belediye başkanı çalışacağı daire başkanının atamasına karar veriyor, atamanın altına Kandil imza atıyor. Böyle bir demokrasi olmaz...

Seçimle gelenler seçimle gitmeli ama Diyarbakır, Van ya da Mardin halkı Kandil’i mi seçti ki başkanlar yerine e-imzayı KCK atıyor? Kayyım içimize sinebilecek bir karar olmayabilir ama KCK’nın belediye başkanı yerine e-imza atmasını hangi demokrasiyle izah edeceğiz?

Kayyım sıcak bakılacak bir uygulama olmayabilir ama Kandil’in elektronik imza ile belediyeleri yönetmesinin de kabul edilebilecek bir tarafı var mı?

YORUMLAR 81
  • Muhhamed 4 yıl önce Şikayet Et
    Finasmanı kesin pkkyi bitirin o kadar basit yılarca süylüyoruz pkknin nemalandıgı tekyer beledyelerdir
    Cevapla
  • CEVAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıda yazılan herşey doğru ve bundan fazlasıda var.bu yerlerdeki seçimi HDP Görünümlü PKK KAZANIYOR..NASIL ..??SİLAH ZORUYLA TEHDİTLE..Açılım sürecinde DEVLET YANLILARI BU BÖLGEDEN.DEVLET BİZİ SATTI ,PKK İLE ANLAŞTI DİYEREK.. DEVLETE KÜFÜR EDEREK KAÇTILAR ,MEYDAN ,ALAN ,ŞEHİRLER,İLÇELER PKK ya ve yandaşlarına kaldı..ŞİMDİ YAPILAN MÜCADELE Her zamanki gibi..KANDIRILDIK..Sonucu bölgenin HDP-PKK GÜÇLERİNDEN TEMİZLENME OPERASYONU..İnşallah BAŞARILI OLUNUR..YAPILAN OPERASYONLAR DOĞRUDUR. BASKI AZALTILMADAN DEVAM ETMELİ ALAN TEMİZLENMELİDİR..
    Cevapla
  • Bir Bilen 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu ve güneydoğudaki tüm illerdeki devlet kurumlarında ve belediyeler'de e-imzayı kaldırın, resmi evrak üzerine mavi kalemle ıslak imza mecbur kılınsın, paralı işler ile uğraşan kurumlar sürekli denetlemeye tabii tutulsun, doğu ve güneydoğu illerine aynı bölgenin insanı bürokrat atanmasın.Örn: Nüfus Müdürlükleri.
    Cevapla
  • adilce 4 yıl önce Şikayet Et
    bir dağa bir belediyeye promosyon yapmışlar
    Cevapla
  • Operasyon şike 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp bitmeden pkk bitmez Fetö bitmez
    Cevapla
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle mükemmel bir teşhis, kansere çare gibi. Ta kurtuluş savaşından beri bu milleti yok etmeye çalışan bu parti, her çıbanın başı. Teşhisin için teşekkürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama