Erdoğan'dan 'whatsapp' talimatı: Ortak grup kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüştüğü büyükşehir belediye başkanlarının, daha rahat iletişim için ortak bir Whatsapp grubu kuracağı bildirildi.

Erdoğan'dan 'whatsapp' talimatı: Ortak grup kurulacak
Erdoğan'dan 'whatsapp' talimatı: Ortak grup kurulacak
GİRİŞ 11.09.2019 17:58 GÜNCELLEME 11.09.2019 19:29
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Büyükşehir Belediye Başkanları ile bir araya geldi.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında aralarında CHP'li İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkanları, 6 bakanın ve farklı partilerden belli sayıda ilçe belediye başkanın da yer alacağı bir komisyon kurulması kararı çıktı.

 

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, toplantının bir masa etrafında gerçekleştiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir kesimi hedef alan mantık içerisinde değil, sadece sağlıklı uygulamalar yapma anlayışı içerisinde hepimize önerilerde, tavsiyelerde bulundu. Hepimizin uygulamalar açısından bunlara dikkat etmemiz gerektiğini vurguladı." diye konuştu. 

Belediye başkanlarının toplantıda beşer dakikalık söz alarak görüşlerini açıkladıklarını ve şehirlerin sorunlarını dile getirdiklerini aktaran Büyükkılıç, sonrasında bakanların da bu tespitlere cevap verdiğini söyledi. 

Toplantının sonuna doğru Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı salondan Erdoğan'ın ayrıldığını bildiren Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın toplantıyı devam ettirdiğini anlattı. 

Büyükkılıç, "Yerel yönetimlerle ilgili yasa açısından yapılacak çalışmada bakanlarımız ve belediye başkanlarımızın yapacağı ortak çalışmanın kararı alındı. Ayrıca bir WhatsApp grubu kurulmak suretiyle büyükşehir belediye başkanları, kimse birbirini dışlamadan, ötekileştirmeden dayanışma içerisinde bir grup oluşturarak, rahatlıkla görüşülmesini sağlayacak bir görüş belirtildi." bilgisini paylaştı. 

Muhabbet ortamında güzel bir çalışma olduğunu ifade eden Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çalışmayla ilklere imza attığını söyledi. 

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI DA KOMİSYONDA OLSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında oluşturulacak komisyonda 6 bakan, 6 büyükşehir belediye başkanı, Ankara, İstanbul ve İzmir belediye başkanlarının yer alacağını açıklayan Büyükkılıç şöyle devam etti:

"İlçe belediyelerinde de bu oluşumun içerisinde yer alması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız irade belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da önümüzdeki hafta muhtemelen davet edecek ve bu çalışma hızlı bir şekilde başlayacak. Bu yapılan çalışma sonrası da Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekirse yasa tasarısı gerekiyorsa Sayın Cumhurbaşkanımızın çıkaracağı kararnameler ya da yönetmelikler... Yani burada halkın huzuru, insanlara 'hizmet etmek için mazeret üretmeyin, hizmet üretin' anlayışı içinde ayrım gözetmeden tüm başkanlarımıza fırsat verecek bir yaklaşım sergilendi."

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç da toplantıya ilişkin, "Konsensusun oluşması yasaların da hızlı çıkmasını sağlayacaktır. Ayrıca bu da bir kazanım. Diğer siyasi partilerin de komisyonlarda yer alması elbette Türkiye Büyük Millet Meclisinde de birlikteliği sağlayacak, yasalar bir an önce çıkacak." yorumunu yaptı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • KAPAK 4 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu nu gruba almayın yeter :)
    Cevapla
  • Melike. 4 yıl önce Şikayet Et
    bip bip bip daha iyi
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bip olsun yerli ve milli
    Cevapla
  • bywhatsapp 4 yıl önce Şikayet Et
    topluca mutlaka kurun. hemen. bekliyoruz.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı cumalar başkanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”