Çavuşoğlu'ndan sert tepki: 'İyi çocuk ama sınırı aşmasın!'

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis'e sert tepki gösterdi. Çavşoğlu 'Nikos iyi çocuk ama sınırı aşmasın' ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'ndan sert tepki: 'İyi çocuk ama sınırı aşmasın!'
Çavuşoğlu'ndan sert tepki: 'İyi çocuk ama sınırı aşmasın!'
GİRİŞ 15.09.2019 20:01 GÜNCELLEME 15.09.2019 20:01
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

KKTC'de temaslarını sürdüren Dışişleri Bakan Çavuşoğlu, Rum medyasına açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis'e sert tepki gösterdi.

'NİKOS İYİ ÇOCUK AMA SINIRI AŞMASIN'

Bir gazetecinin "Kıbrıs sorununun ana konularında Mustafa Akıncı ile anlaşmadığınıza dair bilgiler var” yönündeki ifadesi üzerine, “Ne tür bilgiler bunlar?” sorusunu soran Çavuşoğlu, Rum Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları işaret edilince, şunları söyledi:

"HEP BİRLİKTE MASAYA OTURUYOR, GELİŞMELERE GÖRÜŞÜYORUZ"

"Biz Akıncı, KKTC hükümeti ve bütün siyasi partilerle yakın işbirliği içerisindeyiz. Doğal olarak bazı meselelerde yaklaşımlarımız farklı olabilir. Bu durumda ne yapıyoruz? Ada’ya geliyor ve Akıncı’yla, bütün siyasi partilerin başkanlarıyla hep birlikte masaya oturuyor, gelişmeleri görüşüyoruz.

Bazen da onlar bizi ziyaret ediyor. Her halükarda görüşüyor ve ortak bir yol haritasına varıyoruz. Bizim anlaşmazlıklarımız asla Kıbrıs Rum tarafındakiler gibi kesin değil. Bizim tarafta uyum ve işbirliği var. Yine, kamuoyunun uyguladığı baskı açısından da KKTC hükümeti ile Türk hükümeti, Kıbrıs Rum tarafı ve Yunanistan’daki hükümete göre daha rahattır.

"BİZ GARANTÖR ÜLKEYİZ"

Her halükarda Kıbrıs Rum tarafı bizi eleştirmeden önce kendisinin ve çözüme karşı olumsuz tavır güden siyasi partilerinin verdiği görüntüye baksın. Öte yandan Sayın Akıncı’nın işini kolaylaştırmak veya engellemek meselesi söz konusu değildir. Biz Türkiye olarak garantör gücüz ve Kıbrıs Türk halkının taleplerini dikkate alırız. Partilerin veya bazı kişilerin görüşü değil Türk tarafının ortak paydası önemlidir. Keza Cenevre’de, Crans Montana’da KKTC ile herkesin gıpta ettiği bir işbirliğimiz oldu. Bunu herkes saptadı. Bu işbirliği devam edecek.

Türk tarafı hep bir yol haritasındaki farklı yaklaşımlara koordine oldu. Bu çabanın olumlu sonucunu Cenevre ve Crans Montana’da, müzakere sürecinde aldık. Bu nedenle Dışişleri Bakanı, adı neydi? .. Nikos iyi çocuk ama sınırı aşmasın." dedi.

YORUMLAR 16
  • kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    2. reis . ...
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal ya böyle işte kurdun dişini geçireceksin.. alçaklar. Türkiye düşmanları.. acımasız olmazsak.bunlar kendini bir.bk zanneder.
    Cevapla
  • Diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı oldukça samimi buluyorum
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın mevlüt abi. Gerçekten o koltuk seninle daha değerli daha kıymetli oldu. İyi ki varsın. Tabi Süleyman soylu abimizde senin gibi adamın kralları.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Rumlara acimayin Anlass yapmayin hak etmiyorlar 1dünya savasinda yapilan katliamlarin intikami rumlardan alinmalidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor