Trump'tan çağrı: Çekilin! Hiç şansınız yok!

Önceki gün Türkiye ve terör örgütü YPG/PKK arasında arabuluculuk teklif eden ABD Başkanı Donald Trump, bu kez YPG'ye bölgeden çekilme çağrısı yaptı. Trump ayrıca, 'kendi sınırımızı bile kontrol edemezken, Türkiye-Suriye sınırını kontrol etmemiz mümkün değil' ifadelerini kullandı.

Trump'tan çağrı: Çekilin! Hiç şansınız yok!
Trump'tan çağrı: Çekilin! Hiç şansınız yok!
GİRİŞ 13.10.2019 05:26 GÜNCELLEME 14.10.2019 20:51
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Washington'da seçmenlerle bir araya gelen ABD Başkanı Trump, "Umarım YPG'liler bölgeden çekilirler, Türkiye'nin hava gücüne karşı şansları yok.  YPG/PKK'nın Türkiye sınırında 30 kilometre derinliğindeki alandan çekilme niyetinde olduğunu ve bunun iyi bir şey olacağını söyledi.

 

 

"BİZ DAHA KENDİ SINIRLARIMIZI KONTROL EDEMİYORUZ"

Suriye'den çekilme kararını savunan ABD Başkanı, askerlerimiz 50 sene daha Suriye'de kalamazdı" dedi. Trump, "Daha kendi sınırımızı kontrol edemezken Türkiye-Suriye sınırını kontrol etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

 

 

YİNE YAPTIRIM TEHDİDİ

Trump ayrıca sözü bir kez daha yaptırımlara getirdi. Türkiye dini azınlıkları korumak dahil sorumluluklarını yerine getirmezse yaptırım uygularız tehdidinde bulundu.

YORUMLAR 112
  • YÜKSEL 4 yıl önce Şikayet Et
    ne olur durun daha karpuzu kesmedik ya...
    Cevapla
  • cem 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen dogru abd kendi sınırındaki meksikayı bile koruyamıyor
    Cevapla
  • MÜMTAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    bütün dünya şunu iyi bilsin ki biz Türkiye değil bitli uyuz pkk lıları altetmek,bizim vatanımıza namusumuza inancımıza ve bayrağımıza kastedeni bu dünyada yaşatmayız.değil pkk pyd hdpkk feriştahınız gelse boşş.o israil almanya ingiltere fransa abd vesaire alayınıza kök söktüreceğiz ve burnumuzun dibine size ülke kurdurtturmayacağız.bu hem içerideki alçaklar hem de içimizdeki alçaklar tarafından böyle biline...ya zafer ya şehadet...
    Cevapla
  • reis seni seviyoruz 4 yıl önce Şikayet Et
    niye çekileceklermis daha oyuna yenı başladık mızıkcılık yapıyorsunuz ama
    Cevapla
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd başkanı uçaklarımız var diye ypg pkk ya hiç şans vermiyormuş güya aklınca savaşta adalet vurgusu yapıyor sayın trump biz içimizde hendek operasyonu yaparken nusaybinde surda bilmem nerelerde başarıyı kahramanlığı uçakla değil bilekle yaptık haberin varmı biz Allahın kılıcı peygamber sav ın ordusuyuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!