Erdoğan'dan tepki: Çıkmış haddini bilmez bir adam...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki temaslarının ardından yurda dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğan, Türkiye'ye silah satmayacağını açıklayan ülkelere tepki gösterdi.

Erdoğan'dan tepki: Çıkmış haddini bilmez bir adam...
Erdoğan'dan tepki: Çıkmış haddini bilmez bir adam...
GİRİŞ 16.10.2019 00:50 GÜNCELLEME 16.10.2019 01:00
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki temaslarının ardından yurda dönerken uçakta gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi.

'TÜRKİYE ARTIK KENDİNE YETEN BİR ÜLKE'

Trump'ın tutarsız durumunu nasıl değerlendirirsiniz? Yaptırımlarla ilgili endişemiz yok dediniz ama olası hazırlıklarla ilgili bizi bilgilendirir misiniz?

 

Türkiye artık kendine yeten bir ülke. Tarihimiz itibarıyla baktığımız zaman Çanakkale'de bir tas çorbaya talim etmiş bir ülkeyiz. Şimdi birileri yok şöyle yok böyle diyor. Göreve geldiğimizde savunma sanayisinde yüzde 20 kendimize yeten bir durumumuz vardı ama şu anda yüzde 70 oranında savunma sanayiyle ilgili bütün ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılıyoruz. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı terörle mücadelede silah, mühimmatı biz kendimiz üretiyoruz. Bunlarla biz bu işin mücadelesini veriyoruz. Ne dedi? “Parriot vermiyorum.” Verme. Ne oldu? Biz de S-400'ü aldık. Bu seferde başladı “S-400'ü alamazsın.” Aldık. Teslimatı da yapıldı. Ve şimdi son paketi Aralık'ta geliyor. Belki de Kasım'da gelecek. Şimdi artık çaresizlik yok. Dünyada yok yok. İstediğin bir şeyi istediğin yerden bulursun.

'ÇIKMIŞ HADDİNİ BİLMEZ BİR ADAM...'

Alman Dışişleri Bakanı çıkmış, haddini bilmez bir adam, 'Türkiye'ye silah satmayacağız' diyor. Aman yandık! Ben kaybetmem siz kaybedersiniz. Sen siyaseti de bilmiyorsun, siyaset acemisisin. Siyaseti bilsen böyle konuşmazsın. Sen satmadın da ne olacak yani, biz bittik mi? Fransa çıktı -aramızda anlaşmalarımız var- diyor ki 'Türkiye'ye biz silah satmayacağız.'  Macron ile konuştum, 'böyle bir açıklama yapıyorsun, bu neyin nesi' dedim. Anlamak mümkün değil Avrupa Birliği'ne bakıyorsun aynı şeyleri söylüyor. Avrupa Birliği'nin kendi içinde de bir insicam yok. Çünkü tamamen duygusal konuşmalar. Biz bize yeteriz. O vermiyorsa bir başka yerden alırız. “F-35 vermiyorum” dedi. Düşünün 1 milyar 400 milyon dolar ben ödeme yapmışım ve F-35'in önemli parçalarını da ofset kapsamında Biz Türkiye'de üretiyoruz ve onlara veriyoruz. Biz bir yerde müşterisi değiliz aynı zamanda da bu işin ortağıyız. Adamlar kalkıp bize meydan okuyorlar. Şimdi bu ne yaptı? Aynı zamanda 7-8 milyon dolar her F-35 uçağının maliyetini de artırdı. Peki sen bunu biz vermedin, biz ne yapacağız, çaresiz miyiz? Alternatiflerimiz hazır. Hemen alabileceğimiz yerler var ve teklifler de gelmeye başladı.

YORUMLAR 18
  • Hamza00534 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamın en kralısın reis
    Cevapla
  • Fazil.umut 4 yıl önce Şikayet Et
    reisim bırakalım ellerinden gelenleri yapsınlar insanlarımız avrupaya özene özene örf adetlerimiz yok oluyor avrupa kendi kaybediyor gün gelecek onlar bizi müttefik olarak alın diye yalvaricaklar.ab birliği alsınlar başlarına çalışanlar biz bizim turk devletleriyle sıkı bir şekilde guclenmemiz lazım.bunlardan dost olmaz bize.rusyayada guvenmeyelim.biz kendimizden başkasına guvenmeyelim ab nato esasta niye sesini çıkartamıyor milyonlarca insan oldu filistin e aynı keza
    Cevapla
  • Fazil.umut 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ab üyeliği boş işler kendimizi kandirmayalim bunlar turkiye yi nasıl yıkarız nasıl kusatiriz onun pesindeler. reis bosunami çırpınıyor bosunami batıya rest çekiyor.içimizdeki hayinler avrupa medeniyet diye diye insanlarımızı kandırıyorlar avrupa adaleti kendilerine çalışır onları de yil onlar bizi takip etsin ne avrupa ozentisiymisbe alın avrupanizi görün hainlik kalleslikde sinir tanımıyorlar resim sen çok yasa.
    Cevapla
  • abdullah 23 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim nato da olmamızın hiç bir önemi yok.o zaman bu çakallarla ne işimiz var.onların ihtiyacı olduğunda asker gönderiyoruz,bizim ihtiyacımız olduğunda sırtlarını dönüyorlar art bize cephe alıyorlar.kendimize yeni bir yol bulmalıyız.dostlarımız belli oldu bunlarla bir araya gelmeliyiz. bu arada şunu da gördük bizden daha güçlüsü yok.
    Cevapla
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Dün seyrettinizmi loca efendinin papazı çıkmış 4 yıldır ezanın yasaklandığı yerde ezan okutan bu şerefli orduya bu şerefli millete fetih suresini okuduk diye şirke düştüğümüzü söylüyor sığındıgı toprakların dinine göre fetva veriyor biz sorusunu çaldığımız sınava giderken değil küffara karşı savaşa giderken fetih suresini okuduk yaşadığın yer tc değil evin arka bahçesinde hayvan kesesin domuzun boynuna değen bıçakla et kesiyorsun kermes hırsızı kısa tunik altına dar pantolon moda eden din düşmanları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!