Fatih Erbakan'dan 'Türkiye'nin Otomobili'ne destek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Türkiye'nin Otomobili"ne ilişkin, "Yüzde 30-40-50 oranında yerli ve milli bir otomobil olacak olsa da bu girişimini olumlu karşılıyoruz." dedi.

Fatih Erbakan'dan 'Türkiye'nin Otomobili'ne destek
Fatih Erbakan'dan 'Türkiye'nin Otomobili'ne destek
GİRİŞ 28.12.2019 15:00 GÜNCELLEME 28.12.2019 15:04
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün ilk kez tanıtımı yapılan "Türkiye'nin Otomobili"ne ilişkin, "Tam manası ile yerli ve milli olmasa da yüzde 30-40-50 oranında yerli ve milli bir otomobil olacak olsa da bu girişimini olumlu karşılıyoruz. Fabrika kurma istihdam oluşturma niyetini olumlu karşılıyoruz ve destekliyoruz." dedi.

Erbakan, parti genel merkezinde düzenlenen il başkanları toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Açıklanan asgari ücrete ilişkin eleştirilerde bulunan Erbakan, "Asgari ücretin en az yüzde 50 zam yapılarak, 3 bin lira olarak belirlenmesi gerektiği ifade ettik. Bu bedeli kabul edebilmeniz mümkün değildir. Hak yerini bulmamıştır." ifadelerini kullandı.

İktidara gelmeleri halinde 1996'da Refahyol'un yaptığı o efsane zamları yeniden yapacaklarını iddia eden Erbakan, "Ekonomik konularda millet düşünülmeden atılan adımları yaptıkça ihrama girmiş Kemal Derviş oluyorsunuz, imam hatip mezunu Mesut Yılmaz oluyorsunuz tecvid ve kıraat ile Kur'an okuyan Tansu Çiller oluyorsunuz. Çünkü uyguladığınız ekonomik programların, onların programından farkı yok ki." diye konuştu.

"Olumlu karşılıyoruz ve destekliyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün ilk kez tanıtımını gerçekleştirdiği Türkiye'nin Otomobili'ne destek verdiğini belirten Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yerli otomobil olarak lanse edilen araç, her ne kadar tasarımı, prototipi İtalya'da yapılmış ve İtalya'dan buraya gemi ile getirilmiş olsa da bizim için yüz 1 bile yüzde sıfırdan evladır. Tam manası ile yerli ve milli olmasa da yüzde 30-40-50 oranında yerli ve milli bir otomobil olacak olsa da bu girişimini olumlu karşılıyoruz. Fabrika kurma istihdam oluşturma niyetini olumlu karşılıyoruz ve destekliyoruz."

YORUMLAR 42
  • zeytun dalu 4 yıl önce Şikayet Et
    is bileniin kilic kusananin
    Cevapla
  • Can Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Zamani gelince ileride Ak partinin basinda Fatih Erbakani goruruz insaallah O, Sayin Erdogan gibi yerli milli ve butunlestirici.
    Cevapla
  • Siyahnur 4 yıl önce Şikayet Et
    Hedef ERDOĞAN diyorsun. Fatih Bey'e söyle kendisine ülkemize nasil hizmet edeceği konusunda hedef belirlesin.
    Cevapla
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    akp fatih erbakana kalırsa evin yolunu bulamayız. iyi hoş falan lakin bu iş kapasite meselesi
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu asgari ücretin ne oldugunu bilmiyorsunuz bol keseden atiyorsunuz. asgari ücret devletin isciyi özel sektöre karsi belirledigi bir rakam devlette calisan asgari ücretli yok bunlar özel sektörde calisan mesleksiz ne is olsa yaparim abi diyen hic bir isten anlamayan kisilerin maasi.
    Cevapla
  • Piri fani. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlar ne yiyip içiyorlar anlamış değilim.. Mercedesin aksarayda fabrikası varmı var. Kamyon ve çekiçiler orda montaj ediliyormu evet. Mercedesin kullanmış olduğu parçalar hepzi almanyadanmı geliyor hayır.. Çoğunluğu türkiyede imal ediliyor. Ama mercedes alman markası. Kimse inkar etmiyor. Neden bu hazımsızlık neden bu fitne fesatlık. Hadi chpkk bunu yapıyor anlayabiliyorumda ya sizlere ne oluyor... ALLAH C.C SİZLERİ İSLAH ETSİN İnşallah.
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli olmayan kaç tane ülkemizde üretim yapan fabrika var.bunların sahiplerine patent parası veriyoruz.patent parası vermediklerin yerli ve millidir.bu arabanın bütün parçaları patentlidir.yani hiçbir parçasına patent parası verilmiyor.türkiye binlerce araba parçası üretiyor yurt dışına satıyor.mersedesin bütün parçalarını biz versek yine bizim arabamız olmuyor.patent ayrıntısı çok önemli.bu yakışıklı ve modern arabamız tamamen patenti bize aittir.inşaallah nice ülkelerde üretim fabrikaları açarız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor