Yasin Aktay'dan Fatih Portakal'ın sözlerine tepki: Türkiye'ye ihanettir!

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Libya'daki son durumla ilgili açıklama yaptı. Türkiye'nin Libya halkının talebiyle Libya'da bulunduğunu vurgulayan Aktay, "Emperyalistler başkalarını emperyalist olmakla suçluyorlar, eğer birisi çıkıp emperyalist ülke diyorsa bu Türkiye’ye ihanettir" diye konuştu. Aktay ayrıca, "emperyalist" demenin Türkiye'ye ihanet olduğunu belirtti.

GİRİŞ 10.01.2020 18:39 GÜNCELLEME 10.01.2020 18:40

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay Türkiye’nin Libya hamlesini, ateşkesin rahatsız ettiği grupları ve Türkiye’nin Libya’da bulunma amacını değerlendirdi. Aktay; “asıl emperyalistler başkalarını emperyalist olmakla suçluyor, eğer birisi çıkıp emperyalist ülke diyorsa bu Türkiye’ye ihanettir.” dedi.

 

 

"EMPERYALİST DEMEK TÜRKİYE'YE İHANETTİR"

Hafter’i besleyen gücün Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu söyleyen Aktay; “Hafter’in Libya halkı nezdinde hiçbir karşılığı yok. Birleşik Arap Emirlikleri oraya dünyanın her tarafından lejyoner çeteler getirip orada savaştırıyor.” diye konuştu.

 

 

Prof. Dr. Yasin Aktay; “Emperyalistler başkalarını emperyalist olmakla suçluyorlar, eğer birisi çıkıp emperyalist ülke diyorsa bu Türkiye’ye ihanettir.” dedi.

Ek olarak Aktay, Libya sahasında meşruiyeti ve etik zemini olan tek ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi.

"LİBYA HALKININ TALEBİYLE ORADA BULUNUYORUZ"

Libya’da bulunma amacıyla ilgilide konuşan Aktay, "ABD’de Suriye’de Suriye halkının talebi üzerine bulunmuyor. Irak’ta Irak halkının talebi üzerine bulunmuyor. Halk nezdinde bir meşruiyeti kalmamış bir diktatörün açtığı kapıdan giriyorlar. Biz ise doğrudan doğruya Libya halkının talebi üzerine orada bulunuyoruz” dedi. Yasin Aktay şunları söyledi: 

“Libya, uluslararası toplum tarafından tanınmakta olan Trablus yönetiminin talebiyle orada bulunuyor. Biz orada zannedildiği gibi çok büyük bir orduyla bulunmuyoruz.İlk etapta teknik destekle, gerekli silah yardımıyla ve uzmanların verecekleri askeri eğitimle bulunacağız.”

FATİH PORTAKAL NE DEMİŞTİ?

FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Türkiye'nin attığı önemli adımlardan rahatsızlık duymaya devam ediyor. Türkiye'nin sınırlarını müdafaa için girdiği Suriye'de Türk bayrağının dalgalanmasını sindiremeyen Portakal, Libya'nın meşru hükümeti ile yapılan anlaşmadan da derin üzüntü duydu. Türkiye'ye ''sömürgeci'' yakıştırmasında bulunan Fatih Portakal'a sosyal medya üzerinden yoğun eleştiriler geldi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama