Başkan Erdoğan'dan tarihi 'Kudüs' resti

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5. Anadolu Medya Ödülleri töreninde konuştu. Başkan Erdoğan, 'Türk Milleti olarak Filistin'e bakışımız, cennetmekan Sultan Abdülhamit Han'ın neyse, bizim de bugün bakışımız odur.' dedi.

GİRİŞ 30.01.2020 22:32 GÜNCELLEME 30.01.2020 22:32
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı skandal Ortadoğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TARİHİ REST

Başkan Erdoğan, , 5. Anadolu Medya Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, skandal karara çok sert tepki gösterdi.

 

 

"KUDÜS SATILIK DEĞİLDİR MİLLİ ÇİZGİMİZDİR"

Erdoğan: "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Bu konuyu bugün MGK toplantısında da ele aldık. Kudüs satılık değildir. Kimse 'birşeyler verelim de siz burayı bize bırakın' edepsizliğine de girmesinler.'100 yüzyılın anlaşması' diyorlar. Ne anlaşması ya! Bu bir işgal projesidir. Kudüs satılık değildir. Kimse 'birşeyler verelim de siz burayı bize bırakın' edepsizliğine de girmesinler. Türk Milleti olarak Filistin'e bakışımız, cennetmekan Sultan Abdülhamit Han'ın neyse, bizim de bugün bakışımız odur.'' ifadelerini kullandı.

 

 

ABD’nin sözde Orta Doğu barış planına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakıyorsunuz Filistin’de kadınlar, eşinin silahlarla özellikle sürüklendiğini görünce ona sarılmak istiyor ama İsrail’in o malum tipleri silahla tekme tokat gelip o kadınların üzerine gidiyor. Hani bunların kadın hakları, hani bunların kadınlara saygısı. Yeri geldiği zaman İsrail’e karşı bu kadar müşfik davrananlar İsrail’in zulmüne karşı, bu attığı adımlara karşı niye sessiz duruyorlar. Yüz yılın anlaşması diyorlar. Yarın asıl konuşmamı yapacağım. Ne anlaşması ya. Bu bir işgal projesidir. BM Genel Kurulunda haritayı göstermiştim. 1947 yılında Filistin neydi İsrail neydi. O gün ki Filistin ile bugün ki Filistin’e bakıyorsunuz tamamen yer değiştirmiş. Utanmadan, sıkılmadan dünyaya diyorlar ki Filistin’e şimdi biz yeni haklar getiriyoruz. Bırakın bu yalanı, kimi aldatacaksınız ya. Hayatınız bunlarla geçmiş. Bir tarafta bakıyorsunuz Trump yanına almış malum kişiyi, karşılarındakilere hitap ediyorlar ve oradan toplayacakları alkışlara bakıyorlar. O alkışlarla siz dünyanın kaderini değiştiremezsiniz, Filistin’in kaderini ise hiç değiştiremezsiniz. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir ve bugün ki MGK toplantımızda da açıkladığımız basın açıklamasında özellikle bu konuya değindik yarın da yapacağım konuşmamda bu konu üzerinde hassasiyetle duracağım ama bizim Türk milleti olarak Filistin’e bakışımız cennet mekan Sultan Abdülhamid Han neyse bizim de bakışımız odur. Kudüs satılık değildir. Kimse bir şeyler verelim de siz burayı bize bırakın deme edepsizliğine girmesinler. İnanıyorum ki binlerce Filistinli kardeşim oradaki bu mücadeleyi kanları pahasına vermeye devam edecektir, bizler de buna hazırız” açıklamasını yaptı.



'İLETİŞİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATMALIYIZ'

“Dünyanın tüm güçlerinin cirit attığı yerlerde Türkiye en temel haklarını savunmak için varlık gösterdiğinde adeta kıyamet kopartılıyor” diyen Erdoğan, “İstiklalimize ve istikbalimize kasteden darbecileri bağırlarına basanlar verdiğimiz şehitleri ve gazileri yok sayıyor. Şu anda Almanya’nın caddelerinde PKK’lı teröristler FETÖ, DEAŞ cirit atıyor. Lafı geldiğinde de DEAŞ’lılar sizde diyorlar. Utanın. Biz DEAŞ’ı El Bab’ta anında derdest ettik. Biz bu kadar hassasız bu konuda. Terörle mücadelede bu hassasiyetimiz aynen devam ediyor. Biz bu durum karşısında ne yapacağız. Şahsım başta olmak üzere tüm arkadaşlarımızla her fırsatta muhataplarımıza gerçekleri anlatıyoruz. Uluslararası camiada çekinmeden anlatıyoruz fakat siyasetçiler ve medya ile onlar üzerinden geniş toplum kesimlerine bu gerçekleri gösterme hususunda ciddi sıkıntılarımız var. Bunun için bir iletişim seferberliği başlatmalıyız. Resmi beyanların ve kanalların kamuoyu oluşturmada etkisi sivil inisiyatiflere göre daha sınırlı kalıyor. Bu bakımdan medya mensuplarımız başta olmak üzere sivil girişimlerden daha güçlü destek bekliyoruz. Her biriniz kendi kontaklarımızı kendi etki alanımızı kendi imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak Türkiye’nin ve Türk milletinin her alandaki duruşunu doğru bir şekilde dünya kamuoyunun gündemine taşımalıyız. Yurt dışında gazeteciler gazetecilere, iş insanları iş insanlarına, bilim insanları bilim insanlarına, vatandaş vatandaşa hakikatleri anlattığında kısa sürede ülkemizle ilgili olumsuz havanın dağılacağına inanıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR 80
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceden boykot yapıyordukta neden şimdi boykot yapılmıyor bizlerdemi BM gibi sadece ses cıkaracaz sayım başkanımızın boykot etmesini istiyorum bizler bir milletiz
    Cevapla
  • Göktürkler 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Vay Haline kalmis Dünyada bir Sen Kaldin Bree Erdogan Hizla Yok olma maf olma yolunda giden Dünyada Bir Sen Kaldin Erdogan Masumlarin Hayirli kalmislarin Tek Temsili Tek Dayanagi ve Tek Destegi Sen Kaldin Erdogan Seni Gördükce Yaptigin Isleri gördükce !,bir umut doguyor icimizde bir selamet doguyor icimizde ...Yüce Allahim Sizleri Korusun Yüce Allahim Seni Korusun Allahte Sacuwo ....Slatki Brate Erdogan
    Cevapla
  • irfan 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım bir gece ansızın diyelim ya allah israil komşu olalım allah ne verdiyse ya var olacağız ya yok olacağız allah tan temenim göreceğiz inşallah o günler
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Filistin Cephesinde bir Türk askerinin şiiri; Gazze'nin meğer kumundan çokmuş kalleşi, Nasıl vurur insanı sırtından DİN KARDEŞİ! Filistin,Trablusgarp, Yemen illeri. Hangisini kanım ile sulamadım? Gezdim cephe cephe çölleri, Türk'e Türk'ten başka dost bulamadım!
    Cevapla
  • MÜCELLA 4 yıl önce Şikayet Et
    MAAŞALLAH REİSİMİZE çabalıyor çalışıyor tek başına mücadele ediyor RABBİM YAR VE YARDIMCISI OLSUN NİYET HAYIR AKİBET HAYIRDIR İNŞALLAH BU ÇALIŞMALARIN YAKINDA MEYVESİNİ VERECEKTİR bizler ardındayız dualarımızla yakarışlarımızla inşallah beraber yürüyoruz...YOLUN AÇIK OLSUN RABBİM SENİ ESİRGESİN zalimlerin KORKULU RUYASI RTE RTE RTE...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık