Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kansız, ahlaksız

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irkçı yunan Vekilin Bayrak yırtması husunda sorulan soruya çok sert cevap verdi.

GİRİŞ 05.02.2020 13:30 GÜNCELLEME 05.02.2020 16:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosunda Türk bayrağını yırtan Yunan Milletvekili Ioannis Lagos’a tepki göstererek, “Avrupa Parlamentosundaki çok ciddi bir edepsizlik, ahlaksızlık yapmıştır. Ben onu Yunanistan olarak görmüyorum. Onu sadece şahsına ait bir ahlaksızlık olarak görüyorum” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avrupa Parlamentosunda (AP) Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan Milletvekili Ioannis Lagos’a yönelik soru üzerine Erdoğan, “Bizim bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. O onun kansızlığını gösteren bir şeydir. Biz neticeyi bu tür ahlaksızlıklarla, edepsizliklerle arayanlardan değiliz. Biz kalkıp bir ülkenin, milletin bir siyasetçi olarak bayrağını yırtmakta bulunmayız. Cevabımızı çok daha farklı bir şekilde veririz. Bunu siyasette veririz, askeri mücadelemizde, ekonomide, ticarette, turizmde veririz ama her şeyden önce mesela bu sene bir Kardak krizi yaşanmamıştır. Niye? Ortaya koyduğumuz tavırlarla. Kardak’ta bundan önce olduğu gibi bir hareket olursa cevabımız farklı olur dedik. Ama Kardak’ta Yunanistan tarafından herhangi bir şey olmazsa bizim tarafımızdan da herhangi bir şeyin olmadığını göreceksiniz. Savunma Bakanım bugün büyük ihtimalle Yunanistan Savunma Bakanını arayarak kendisine teşekkür edecekti. Bu yıl olduğu gibi bundan sonra da bu süreç Kardak ve diğer adalar olmak üzere devam etsin diye. Olması gereken bu ama parlamentodaki çok ciddi bir edepsizlik, ahlaksızlık yapmıştır. Ben onu Yunanistan olarak görmüyorum. Onu sadece şahsına ait bir ahlaksızlık olarak görüyorum. Dolayısıyla çok fazla oraya vakit ayırmaya gerek yoktu” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 7
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Derhal yunan bayrakli tuvalet kagitlari bastirilip tüm türkiyeye dagitilmali.
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Öldürün o yunan irkci domuzu
    Cevapla
  • seyfettin 4 yıl önce Şikayet Et
    yanlışım varsa düzeltin kılıctaroglunun yunan vekile tepki verdiğini gördünüzmü
    Cevapla
  • aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    ahlaksızlık faşiszan yunanlıların kanında yeterince mevcut. bu kadar rezil bi millet olamaz. Zaten faşistin milliyeti rezilliktir. rumlar daha berbat. Al birini vur ötekine. havlayana hoşt der geçeriz.
    Cevapla
  • LAZER 4 yıl önce Şikayet Et
    işte asalet!!!biz onların bayrağını ayak altından kaldırmıştık.işte damarlardaki asil kan ilim iman ve bunların ol'uşturduğu ahlak.onların arayıp da bulamayacağı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak