Çavuşoğlu açıkladı: Rus heyet Türkiye'ye geliyor

Slovakyalı mevkidaşı ile basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'dan yarın gelecek bir heyetle İdlib'deki durumun görüşüleceğini söyledi.

GİRİŞ 07.02.2020 11:53 GÜNCELLEME 07.02.2020 13:30
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Lajcak ile görüşmesi sonrası düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.  Rusya'dan yarın Dışişleri heyetinin Ankara'ya geleceğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Rejimin saldırganlığı arttı. Rusya ile süreci tekrar ele alıyoruz. İdlib'deki insani felaketi durdurmak için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

İdlib'deki durum vehametini koruyor. Rejimin saldırganlığı yüzünden çok sayıda insan evini terk etmek zorunda kaldı. Rejim bizim askerlerimize de saldırdı. Kat kat fazlasıyla karşılığını verdik. Bu konudaki kararlılığımızı Rusya'ya da verdik.

Rusya ve İran'la Astana sürecini başlattık. Soçi formatında toplantılar gerçekleştiriyoruz. Tüm bu çabaların amacı ateşkesin kalıcı olmasını sağlamak ve siyasi sürece ivme kazandırmaktı. Ne var ki, siyasi sürece inanmayan rejimin saldırganlığı arttı.

RUS HEYET YARIN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Tabi ki Rusya ile bu süreci tekrar ele alıyoruz. Benim Lavrov'la görüşmelerim oldu. Askerlerimiz zaten Rus muhattaplarıyla her gün görüşüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız, iki gün önce Putin ile görüştü. Bu görüşmede heyetlerimizin görüşmesinde mutabık kaldılar. Biraz önce gelen bilgiye göre Rusya'dan bir heyet yarın Türkiye'ye geliyor. Görüşmelerimizi yapacağız. Amacımız rejimin saldırganlığını durdurmak ve siyasi sürece ivme kazandırmaktır.

AVRUPA FELAKETE GİDİYOR

PKK’lı teröristlerin isimlerini listede göstermediler. Bizim arkadaşlarımız odaya girerek listede göstermedikleri teröristlerin salonda olduğunu ispat ettiler.Buna ne diyebiliriz ki? Bu kadar yalancılık iki yüzlülük AB’ye olan güveni, varsa tabi böyle bir güven, sarsıyor.Bu parlamenterlerden ne beklersiniz. Yalan ve iki yüzlülükle nereye kadar gidebilirsiniz. Avrupa’yı felakete doğru giden trendleri tersine çevirmezsek Avrupa ülkelerinin halkları da demokrasisi de istikrarı da zarar görecektir.

RUM KESİMİ HARİÇ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri ve Libya deniz yetki alanlarının sınırlandırılması hakkında imzaladığı mutabakat nedeniyle Türkiye'nin AB ile arasında gerilme olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"AB'nin maalesef objektif olmayan, sadece dayanışma anlayışıyla hareket etmesi sebebiyle ve gerçekçi yaklaşımlardan uzak tutumu sebebiyle aramızda bazı olumsuz gelişmeler oldu. Fakat biz tüm bu konularda Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının hakkını savunurken, Doğu Akdeniz'de zenginliklerin hakça paylaşımı konusunda Rum kesimi hariç herkesle iş birliği yapmaya hazırız, Yunanistan da dahil. Türkiye bu olumlu yaklaşım içindeyken Türkiye'yi dışlayan yaklaşımlara karşı olduğumuzu vurgulamak isterim."

YORUMLAR 24
  • Orhan ataşlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Oyun oynuyor Rusya.Anladıkları dilden karşılık vermek lazım.
    Cevapla
  • İzmirli 4 yıl önce Şikayet Et
    Abicim acil füze gemisi yapmak lazım Esad yada hafter yada başkaları fark etmez Türkiye ye bir saldırı olduğu anda tepelerine füze yagdiracaksin yoksa bunlar anlamaz idlip teki askerlerimize yapılan saldırıda Akdeniz'den Şam ı füzelerle vursaydik bak bakalım bir daha idlip e mermi çekirdeği dusermiydi
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    ruslara soralım, yahudileri sewiyorlar mı?
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    iki yüzlü rus ve putin bunların anladığı dilde konuşmak lazım
    Cevapla
  • cemil inanch 4 yıl önce Şikayet Et
    Meteoroloji saat verdi ? = Ve saat 15:00 İst. Fatih'teyim . Lapa lapa KAR ! yağıyor .. Şimdiden diz boyu oldu ? ? ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!