Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika Suriye açıklaması: Yarın paylaşacağım

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de yaşanan son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İdlib'deki saldırı sonrası Esed rejimine misliyle karşılık verildiğini belirten Erdoğan, "Ama yetmez. Devamı gelecek. Bizim Mehmet'imize saldırdıkça bedelini çok ağır ödeyecekler. Bu detayları da yarın kamuoyuyla paylaşacağım" diye konuştu.

GİRİŞ 11.02.2020 14:25 GÜNCELLEME 11.02.2020 15:23
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye rejiminin İdlib'de Türk askerine yönelik saldırısıyla ilgili, "Bunlar, bizim Mehmetlerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler." dedi.

 

 

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreninde konuştu.

Konuşmasının başında, dün İdlib'de Suriye rejimi tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, "Rabbim şehitlerimizi cennetiyle cemaliyle müşerref eylesin. Sevgili Habibi'ne komşu eylesin." ifadelerini kullandı.

 

 

Erdoğan, ayrıca şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve aziz milletin her bir ferdine de sabır dileğinde bulundu.

Yarınki grup toplantısında Suriye meselesini ve bundan sonra atılacak adımları paylaşacaklarını dile getiren Erdoğan, dün yapılan üst düzey toplantıyı hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerekli karşı cevapları en üst düzeyde Suriye tarafına verdik. Ciddi manada orada, özellikle de İdlib'de misliyle belalarını buldular ama yetmez, daha devam edecek. Çünkü bunlar bizim Mehmetlerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler ve bu adımları da yarın kamuoyu ile paylaşacağım."

Geçtiğimiz pazartesi ve dün Esed rejiminin İdlib'de düzenlediği saldırılarda 13 askerimiz şehit olmuştu. Türkiye, saldırılar sonrasında bölgede büyük operasyon başlatmış; öte yandan sınır ötesine askeri sevkıyat başlatılmıştı. 

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 59
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    rusyanin dostlugu bu kadar olurdu zaten bunlar degilmiydi ermenilerle beraber pkklilari orgutleyen o kelesleri veren ,rusyadan dost olmaz rusya turkiye ile dost degil turkiyeyi yiyip yutmak istiyor
    Cevapla
  • yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin Esedi evlat edinmiş
    Cevapla
  • umut sert 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında çözüm basit türkiye sınırında oldugu gibi beton blokla 35 - 40 km derinliğinde idlibte sınır çekersin telfırat , munbiç,kuzey suriyeyi temizler bütün sıgınmacıları oraya gönderir korumasınıda sen yaparsın bir nevi güvenli bölge oluşturursun
    Cevapla
  • alihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden saldırmalarını mı bekleyeceğiz bedel ödetmek için girelim yakalım yıkalım
    Cevapla
  • barbaroslar geliyor 4 yıl önce Şikayet Et
    bozkurtların oğluyuz ilden ile koşarız bu yurdu gözdikeni ateş olur yakarızzzzzzz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi