Erdoğan net sözlerle uyardı: Sular ısınacağa benziyor! Bir uyarı da Rusya konusunda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında önemli uyarılarda bulundu. İdlib ve Libya'da, Rusya ile olan çatışma alanlarına ilişkin de uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib ve Libya'daki gelişmeler Akdeniz'de suların ısınmasına neden olabilir. Birleşmiş Milletler artık yaşananlara ilgisiz kalamaz" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Erdoğan net sözlerle uyardı: Sular ısınacağa benziyor! Bir uyarı da Rusya konusunda
Erdoğan net sözlerle uyardı: Sular ısınacağa benziyor! Bir uyarı da Rusya konusunda
GİRİŞ 19.02.2020 10:55 GÜNCELLEME 19.02.2020 17:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AK Parti MYK toplantısında Meclis kulislerine yansıyan bilgilere göre İdlib'deki göç krizi, Suriye meselesi, Rusya ile ilişkiler ve iç siyasete ilişkin konular masaya yatırıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib ve Libya konusunda "İdlib ve Libya'daki gelişmeler Akdeniz'de suların ısınmasına neden olabilir. Birleşmiş Milletler artık yaşananlara ilgisiz kalamaz" dedi.

RUSYA İLE ÇATIŞMA VE ÇATIŞMA OLMAYAN ALANLAR

 

Diğer yandan Rusya ile sorun alanlarıyla sorunsuz alanları karıştırıp işin içinden çıkılamaz hale gelmesini istemediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu nedenle İdlib ile ilgili verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini söyledi. Erdoğan, S-400, TürkAkım ve Rusya ile ticari ilişkilerin Soçi ve Adana mutabakatlarından ayrı alanlar olduğunu da kaydetti. Erdoğan, "Sorunlu kısımları masada sahada atacağımız adımlarla yoluna sokmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantı sonrası açıklamalarda bulunmuştu....

ERDOĞAN: SULAR ISINACAĞA BENZİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki gelişmelere ilişkin ise, "Suriye ve Libya'daki gelişmeler Akdeniz'de suları ısıtacağa benziyor" derken, Birleşmiş Milletlerin daha aktif rol alabileceğini ve Suriye'de anayasa yazım sürecinin öne çıkabileceğini vurguladı.

İYİ PARTİ'DEKİ İSTİFALAR

İYİ Parti'den bir haftada yaşanan iki istifa da AK Parti MYK'da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz işimize bakalım ama eğer bu hareketlilik yarın bize doğru istikametini çevirirse o zaman gereğini yaparız. Daha çok vekil düzeyinde değil ama eninde sonunda taban bize kayacaktır. İYİ Parti'den ayrılan başka partiye gitmez, geldiği yere gider. 2023'e kadar İYİ Parti diye bir şey kalmaz" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantı sonrası açıklamalarda bulunmuştu....

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasında, o gece yaşananları anlatırken, milletvekillerinden de o geceyi öne çıkarmalarını istedi. Erdoğan, "15 Temmuz'da CHP'nin lideri neredeydi, ne yaptı onu anlatın. FETÖ'nün siyasi ayağı, 'O örgüt tarafından öldürülmeye gidilen kişi mi, yoksa o gece tankların arasında yol verilen kişi mi' diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha işaret etti.

KAHVALTIDA ÇOCUK TAVSİYESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan başkanlığında milletvekili grubunu da kahvaltıda ağırladı. Milletvekilleri yerel sorunları aktarırken, televizyon kanallarında AK Partili gibi görünüp, konuşanların partiye zarar verdiklerini ifade etti.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletvekillerine daha çok çocuk yapılması yönündeki tavsiyesini yinelediği öğrenildi. 6 çocuk babası olan Recep Akdağ'a espri yapılırken, bir milletvekilinin de "Hakkari Milletvekili Nusret Dinç'in 19 çocuğunun olduğunu anımsatması" gülüşmelere neden oldu.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 10
  • uzman 4 yıl önce Şikayet Et
    NATO sinirlarimiza yaklastirilmamali uzak tutulmali!aslinda dusmanimiz NATO/RUSYA...NATO ya davet isgalcilere davettir,verilen fırsattir!Seveseve gelirler gelmesinede cikarlarmi sonra tabiki hayir!
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya'nın meşru hükumeti bizden resmi yardım istedi. Ama şer güçleri bizi Suriye İdlib' te bizi oyalamaya girişiyor. Amaç bizi İdlib'te oyalayıp Libya' daki kuklaya zaman kazandırmak. Diğer taraftan Rusya herzaman İsrailin güvenliğini ön planda tutmuyor mu? LENİN Yahudi miydi? Rusya bir taraftan İran'a S-300 satarken diğer yandan GKRY / Girit'e taşınan S-300'lere İsrailin uçaklarının " İRAN S-300LERİNE TAARRUZ TAKTİKLERİ " ile ilgili imkan yaratmadı mı ? Halen Netenyahu neden sıkça Rusya'ya gidiyor ve İsrail nasıl Rus hava savunma şemsiyesi varken Suriyedeki hedefleri rahatlıkla bombalıyor??RUSYA ŞİMDİ DE "İDLİB'İ PYD'YE BIRAKACAK ŞEKİLDE PYD İLE ANLAŞTI MI?
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    her taraf su toprak masum kanıyla doldu,,, Reis, artık savaşalım, buna yürek dayanmıyor!!!
    Cevapla
  • Gurbet Chi 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ya ilk önce boykot uygulasana Baskan ??! Her yönden ama boykot.. gidadan baslayip, enerji santralleri, dogal gaz borusunu kapatmak, vb. Neden yapmiyorsunuz ??!
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    ab bile yapmıyor
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizden korkun biz Türkiyeyiz milli meselelerde savaşlarda devlet ve halk tek yumruk olur ve bunun dünyada başka örneğide yok. Ama onlarda sadece devlet savaş yapar halk diye birşey yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'