Emniyet'ten, izlendiğini iddia eden CHP'li Mahmut Tanal'a yanıt

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Meclis'te izlendiğini iddia eden CHP'li Mahmut Tanal'a yanıt geldi. Yapılan açıklamada böyle bir uygulamanın olmadığı, milletvekillerinin özel kullanımına tahsis edilmiş alanlarla kamera olmadığı belirtildi.

Emniyet'ten, izlendiğini iddia eden CHP'li Mahmut Tanal'a yanıt
Emniyet'ten, izlendiğini iddia eden CHP'li Mahmut Tanal'a yanıt
GİRİŞ 06.03.2020 19:36 GÜNCELLEME 06.03.2020 19:43
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM'de görüştüğü kişilerin meclis kamera kayıtlarıyla tutanak altına alınıp servis edildiğini ve görevlendirilen polisler tarafından izlendiğini iddia etmişti. 

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü bir açıklama yaparak, Tanal'ın iddiasını yalanladı. Yapılan açıklama şöyle:

"TBMM Güvenlik Yönetmeliğinin 42. Maddesinin 3. Fıkrasında “Yerleşke içerisinde kullanılan Elektronik Kayıt Kontrol ve İzleme Merkezinin işletilmesi Bilgi İşlem Başkanlığınca, takip ve izlenmesi ise TBMM Koruma Daire Başkanlığınca yapılır. Ayrıca geçmişe yönelik kayıtlardan kopyalama işlemi Genel Sekreterin yazılı talimatları ile yapılır. Görüntü kayıtları Bilgi İşlem Başkanlığınca en az 1 ay muhafaza edilir.” hükmü doğrultusunda işlemler yürütülmektedir.

 

 

Mevcut kapalı devre IP kamera sistemi işletim kayıt ve gözetimi Network ağı üzerinden yapılmaktadır. Bu yapılan işlemler sadece yetkilendirilen kullanıcılar tarafından mevzuat hükümleri doğrultusunda, tamamıyla kapalı özerk Network ağı sistemi ile işletilmekte, yetkilendirilen kişinin tüm kayıt ve izleme işlemi sistemde kayıt altına alınmaktadır.

Ayrıca TBMM Halkla İlişkiler Binası (Yeni Bina) asansör girişleri haricinde katlarda ve özel kullanım alanlarında kamera mevcut olmayıp sadece Ana Binada ortak kullanım alanları ve girişlerde kamera sistemi mevcuttur.

Milletvekillerimizin özel kullanımına tahsis edilmiş olan herhangi bir alanda kamera sistemi mevcut değildir.

CHP İstanbul Milletvekili Sayın Av. Mahmut Tanal müsterih olsun ki, TBMM yerleşkesinde ve kullanımına tahsis edilmiş özel alanında şahsını herhangi bir izleme, takip söz konusu değildir."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 107
  • Orhangazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni izliyen bi tek ALLAH vardır.
    Cevapla
  • Fırtına 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hayatı yalan.Bu zihniyetteki insanlar yalanla yoğrulup,haramla büyüdükleri için bu şekilde davranmaları çok normal.Bundan sonrada yalana devam edeceklerdir...
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu medya maymunu kendini nimetten sanıyor
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Acayip.Polis beni isyerimde,sokaklar 24 saat gozetlese korktugum,sakladigim ,sıkıldığım birsey yok ki .Ben burdan memnun olurum.kirk kere aracimi durdursa,gikim cikmaz kendimi daha guvende hissederim.
    Cevapla
  • Türkiyeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam müsvettesi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt